Technopat Sosyal Uyarı Affı Ocak 2025

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba Sosyal. Uyarı affı için genel konumuz bu olacaktır. 1 Haziran 2021 tarihinde 1 Ocak 2020 tarihinden önce verilen 192.466 yazım/Türkçe uyarılarına af getirmiştik. Bu afla birlikte toplam 372.466 uyarıyı silmiş bulunuyoruz.

Bu afta sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda "Gereksiz mesaj" başlıklı uyarılarını da affa dahil ettik.

Bu afta ise 1 Ocak 2023'ten önce verilen:

• Gereksiz mesaj uyarıları,
  • Türkçe/Yazım uyarıları ve onların alt uyarılarını kalıcı olarak sildik.
Toplam 184.000 uyarı silinmiştir. Şu an dikkat etmesine rağmen biriken uyarılardan ötürü uzun süre uyarı alan okurlarımız için bu af oldukça iyi oldu. Tabii ki bu af, uyarılar konusunda yumuşak olacağımız anlamına da gelmiyor, eğer ki kişi hatalarını ısrarla devam ettirirse moderasyon olarak gerekli müdahalede bulunmak durumunda kalacağız. Uyarıların silinmesiyle daha temiz profille devam etmenizi dileriz ve isteriz. Uyarıları silinmeyen varsa bu konu altında belirtebilir. İyi Sosyaller.

Yazım kurallarına uymama konusuna af getirilmesi oldukça mantıklı. Zira uzun bir adı olan bir RAM parçasının adını eksik yazdığım için (eksik yazmış halimle dahi hangi RAM parçasını kast ettiğim çok açık şekilde anlaşılabilir durumda idi.) Uyarı almıştım. Ek olarak "gereksiz mesaj" isminde bir uyarının olması da bana göre hata. Çünkü neyin gerekli olup neyin gereksiz olduğu bizzat moderatörleriniz arasında değişebilir, özneldir. Bu konunun da dikkate alınmasını isterim.

Insanlar burada sikayet edip sonuç alamamis olsa gerek ki ekside sikayet ediyorlar artik. Eksi bunlardan sadece bir tanesi. Birçok Online ortamda cogu kisi bu durumdan sikayetci. Her kim ne derse desin. Technopat kötu moderasyonuyla bilinen bir forum.

Kötü moderasyon demek çok kolay. Gelip moderatör olunca insan neler döndüğünü anlıyor. Ben moderatör olmadan önce bir yazım kuralı uyarısı yüzünden küfür yiyebileceğimi düşünmemiştim. Sonra muhtemelen tam da o o kişilerin gidip Ekşi'de elini kolunu sallayarak "Moderasyon çok kötü 10 yıl ban yedim." demesi bana anormal gelmedi şimdi. :D

Buraya ilk üye olduğumda ben de birçok kişi gibi kuralların gereksiz katı, cezaların da gereksiz uzun olduğunu düşünüyordum ama bu katılığın iyi bir şey olduğunu sonradan fark ettim. Zaten kurallara alışması da zor değil. En son 2021 Haziran'da ceza yemişim, duygulandım görünce.

Merhaba Sosyal. Uyarı affı için genel konumuz bu olacaktır. 1 Haziran 2021 tarihinde 1 Ocak 2020 tarihinden önce verilen 192.466 yazım/Türkçe uyarılarına af getirmiştik. Bu afla birlikte toplam 372.466 uyarıyı silmiş bulunuyoruz.

Bu afta sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda "Gereksiz Mesaj" başlıklı uyarılarını da affa dahil ettik.

Bu afta ise 1 Ocak 2023'ten önce verilen:

• Gereksiz mesaj uyarıları,
  • Türkçe/Yazım uyarıları ve onların alt uyarılarını kalıcı olarak sildik.
Toplam 184.000 uyarı silinmiştir. Şu an dikkat etmesine rağmen biriken uyarılardan ötürü uzun süre uyarı alan okurlarımız için bu af oldukça iyi oldu. Tabii ki bu af, uyarılar konusunda yumuşak olacağımız anlamına da gelmiyor, eğer ki kişi hatalarını ısrarla devam ettirirse moderasyon olarak gerekli müdahalede bulunmak durumunda kalacağız. Uyarıların silinmesiyle daha temiz profille devam etmenizi dileriz ve isteriz. Uyarıları silinmeyen varsa bu konu altında belirtebilir. İyi Sosyaller.
"Baba bu günleri görmeni isterdim" -Muharrem İnce.

Yazım kurallarına uymama konusuna af getirilmesi oldukça mantıklı. Zira uzun bir adı olan bir RAM parçasının adını eksik yazdığım için (eksik yazmış halimle dahi hangi RAM parçasını kast ettiğim çok açık şekilde anlaşılabilir durumda idi.) Uyarı almıştım. Ek olarak "gereksiz mesaj" isminde bir uyarının olması da bana göre hata. Çünkü neyin gerekli olup neyin gereksiz olduğu bizzat moderatörleriniz arasında değişebilir, özneldir. Bu konunun da dikkate alınmasını isterim.

Gereksiz mesaj uyarısının ismi değişebilir belki, bir bakarız buna. Düzen için böyle bir uyarı şart. Örneğin bu uyarıyı hangi durumlarda veriyoruz derseniz:

Bu konunuza kasıtlı olarak bütçenizin fazlasıyla aşılarak öneri yapılıyorsa, bu öneri sizin istekleriniz dışındaysa, bundan şikayetçiyseniz değerlendirip veriyor mod arkadaşlar.

Veya bu konuya illaki motor almanızı öneriyorsa, siz aynı şekilde rahatsızlık duyuyorsanız gereksiz mesaj başlıklı uyarı verilmekte.

Buraya ilk üye olduğumda ben de birçok kişi kuralların gereksiz katı, cezaların da gereksiz uzun olduğunu düşünüyordum ama bu katılığın iyi bir şey olduğunu sonradan fark ettim. Zaten kurallara alışması da zor değil. En son 2021 Haziran'da ceza yemişim, duygulandım görünce.
Düşüncenize saygı duyuyorum ama eski uyarılarınıza baktığımızda bolca bağlaç uyarısı almışsınız ve bu uyarıların birçoğu ağır. O zamanki düşüncelerinizde haklısınız, başkalarının da öyle düşünmesine gerek yok. Yalnızca bir bağlaç hatasından dolayı uyarı verilmesi biraz abartılı olmakta.

Hayatım boyunca af çıkacak yararlancan deseler aklıma hapis falan gelirdi😀 Cezalarını %60 gitmiş😄 iyi olmuş teşekkürler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı