Technopat Sosyal Uyarı Affı Ocak 2025

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende 2021'de kalma dilenmeyin diye uyarı var. Onu da kaldırabilirseniz çok iyi olur. Zamanında da söylediğim gibi yardım isteğiyle açtığım konuya dilenmeyin yazılıp kapatılması çok absürt gelmişti.

Merhaba sosyal. Uyarı affı için genel konumuz bu olacaktır. 1 Haziran 2021 tarihinde 1 Ocak 2020 tarihinden önce verilen 192.466 yazım/Türkçe uyarılarına af getirmiştik. Bu afla birlikte toplam 372.466 uyarıyı silmiş bulunuyoruz.

Bu afta sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda "gereksiz mesaj" başlıklı uyarılarını da affa dahil ettik.

Bu afta ise 1 Ocak 2023'ten önce verilen:

• Gereksiz mesaj uyarıları,
  • Türkçe/Yazım uyarıları ve onların alt uyarılarını kalıcı olarak sildik.
Toplam 184.000 uyarı silinmiştir. Şu an dikkat etmesine rağmen biriken uyarılardan ötürü uzun süre uyarı alan okurlarımız için bu af oldukça iyi oldu. Tabii ki bu af, uyarılar konusunda yumuşak olacağımız anlamına da gelmiyor, eğer ki kişi hatalarını ısrarla devam ettirirse moderasyon olarak gerekli müdahalede bulunmak durumunda kalacağız. Uyarıların silinmesiyle daha temiz profille devam etmenizi dileriz ve isteriz. Uyarıları silinmeyen varsa bu konu altında belirtebilir. İyi sosyaller.

29 Aralık 2018 tarihinden 27 Aralık 2024 tarihine kadar toplam 25 uyarım var, duruyorlar hala.

1 Ocak 2023 öncesi bulunan "Noktalama İşaretlerinden Sonra Boşluk Bırakın", "Kısaltmalar Büyük Harfle Yazılmalı" ve "Soru cümlesinin yanlış yazımı" uyarılarım duruyor. Türkçe/Yazım alt uyarısı olduğunu düşünüyorum. Kontrol edebilir misiniz? Yine eski tarih ve bahsettiğiniz koşula uymuyor ama bir defalık "Sosyal dışı resim servisi kullanımı" uyarısı almıştım. Eski olduğu için kaldırmayı düşünür müsünüz? Teşekkür ederim.

@Emre C Benim de profilimde başlıklarla alakalı süre sınırı içinde kalan fakat silinmeyen uyarılar var. Kontrol etme imkanın var mı?

Uyarılarımın %80'i 2023 öncesine ait. Her o uyarıları görünce Technopat'a kendim için daha mutsuz bakıyorum hatta gördükten sonra forumdan soğuduğumda oluyor bir şekil tutunuyorum o ayrı ancak tabii ki bu uyarılar benim suçum :D En azından 2020 ile 2023 arası aldığım uyarılar o kadar normal uyarılar ki çünkü forumu daha tam bilmiyorum falan farkında olmadan basit kural ihlali oluyor tabii ki.

Çok fazla göz ardı edilemeyek hatanız var da neyse. Zaten az uyarı alıyorum.

Din konularında işinize gelmeyince ban atıyorsunuz.
Adam işsizsin diyor. Dilenci misin diyorum ben de karşılık olarak. Konuda tartışma gerçekleşiyor. Ban yiyorum.

Ama bu moderatör kimse ona da bağlı biraz herhalde.
Bi tane din konusunda bi tane moderatör vardı. Hatta ismi bilmem ne sensei idi.
Adam 10 yıl uzaklaştırmayı yapıştırdı.

Ama bu moderatör kimse ona da bağlı biraz herhalde.

Evet öyle oluyor maalesef. Bir moderator bana bilgin yok diye konuya mesaj yazmamı kapatmıştı ama aslında kendisi yanlış bilgi veriyordu tabii ben de bir şey yapamıyorum. Ancak genel olarak arada forumda konulara az çok mesaj yazan moderatorlerin daha iyi olduğunu gözlemledim belki bana böyle gelmiştir sadece o da ayrı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen uyarıların belirli bir süre (mesela bir yıl) sonra otomatik olarak silinmesi gerektiğini düşünüyorum ama bu tarz aflar da birikmiş uyarılara karşı iyidir. Benim de tek uyarım silinmiş, artık profilimde "Uyarılar" kısmını görmeyeceğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı