Technopat Sosyal'den yapmasını istediklerim

Siz yazdıklarıma katılıyor musunuz?

• Evet katılıyorum

• Hayır katılmıyorum

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bu cezanın kaldırılması için birçok kez anket başlatıldı. Şunu anlamanız gerekiyor biz zaten kendi yazımımıza dikkat ediyoruz, gözden geçiriyoruz yanlış var mı diye, bir de aynısı alıntıladığımız kişi için de mi yapacağız?

Madem %30 yöneticilerin, %70 kullanıcıların katkısı var (sizin mesajınıza ithafen, ben kesinlikle böyle bir karşılaştırmayı doğru bulmuyorum), hem kendinizin hem de alıntıladığınız mesajın yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Bu da bir katkı, değil mi? Herkes birbirinden sorumludur bu platformda. Yanlışı alıntılayarak, yanlışı çoğaltmış oluyorsunuz.

Merhaba @Artorias74 ,

Öncelikle kimseye ceza vermekten hoşlanmıyoruz. Şahsen oldukça kibar yanıt vermeye de çalışıyorum ve kimseye kaba davrandığımı göremezsiniz.

Kısaltmaların yanlış yazılması anlamlarını değiştirebileceğinden önemli bir konu. Mb yazarken megabit, MB yazarken megabayt olması gibi. Burada mesajların anlaşılabilir olması için böyle bir şey var ve kısaltmalar da ayrıca dil kurallarında.

Yanlış yazılan bir mesajı alıntıladığınızda sayfa dağınık bir ortama dönüşüyor, yazım kurallarına uymayan ve düzenlenmesi gereken bir mesaj daha oluyor ve ilk sayfaları kontrol etmeyen kişiler son sayfadaki alıntılanan mesajlara göre cevap verebiliyor. Hem hata çoğalıyor hem de başkalarının yanlış anlamasına sebep olabiliyorsunuz.

Alıntılayacağınız mesajı en azından F2+F4 ile veya kendiniz düzeltebilir ya da kişiyi etikeleyebilirsiniz. Mesajlar karışır diye düşünüyorsanız da kısmi alıntı yapabilirsiniz.

Tüm mesajınızda sadece bir virgülden önce boşluk varsa yanlışlıkla bastığınızı anlayabiliriz, düzeltip geçeriz. Orada sorun yok fakat tüm mesaj böyle hatalarla doluysa orada bir sorun oluyor. Çabuk davranmazsak da aynı hatanın çoğalması ihtimali artıyor. Anlamadığınız ya da eksik anlattığım bir şey varsa sorabilirsiniz. :)

Hocam emin misin, @Nisannn da bıraktı tüm rehber konusunun yükü bana kaldı. Sistem toplama bölümünden de çok kişi gitti, ben üye olmadan önce takip ederken @Neko @NekiWhite @HABAR @Ribozom @Yararsız Üye @stevesm1221 @Ali Rıza09 aktifliklerini azaltmışlardı, @fryzen ve @Nisannn da bıraktı, @Sylveon @Caner Uncu @Jang Geum'un Danji Yemeği @Shimada Sensei ve birkaç arkadaş kaldı üstatlardan.
Aktifliğimi azaltmadım. Sürekli aynı sorular sorulduğu için cevap yazmıyorum sadece. Konu sahibinin nokta isteğinde direkt ceza atılmamalı bence de. İlk mesajlarda yorumu düzeltilip uyarılması lazım. Bunun devamını getirirse ceza uygulanmalı. Çok nadir yaparsa düzenlenmeli mesaj.

Merhaba @Artorias74,

Öncelikle kimseye ceza vermekten hoşlanmıyoruz. Şahsen oldukça kibar yanıt vermeye de çalışıyorum ve kimseye kaba davrandığımı göremezsiniz. Kısaltmaların yanlış yazılması anlamlarını değiştirebileceğinden önemli bir konu. MB yazarken megabit, MB yazarken megabayt olması gibi. Burada mesajların anlaşılabilir olması için böyle bir şey var ve kısaltmalar da ayrıca dil kurallarında. Yanlış yazılan bir mesajı alıntıladığınızda sayfa dağınık bir ortama dönüşüyor, yazım kurallarına uymayan ve düzenlenmesi gereken bir mesaj daha oluyor ve ilk sayfaları kontrol etmeyen kişiler son sayfadaki alıntılanan mesajlara göre cevap verebiliyor. Hem hata çoğalıyor hem de başkalarının yanlış anlamasına sebep olabiliyorsunuz. Alıntılayacağınız mesajı en azından F2+F4 ile veya kendiniz düzeltebilir ya da kişiyi etikeleyebilirsiniz. Mesajlar karışır diye düşünüyorsanız da kısmi alıntı yapabilirsiniz. Tüm mesajınızda sadece bir virgülden önce boşluk varsa yanlışlıkla bastığınızı anlayabiliriz, düzeltip geçeriz. Orada sorun yok fakat tüm mesaj böyle hatalarla doluysa orada bir sorun oluyor. Çabuk davranmazsak da aynı hatanın çoğalması ihtimali artıyor. Anlamadığınız ya da eksik anlattığım bir şey varsa sorabilirsiniz. :)

Hiçbirimiz üyelere ceza vermekten zevk almıyoruz fakat bizlerin de yapması gereken forumu kontrol etmek. Forumun düzeni için bunların olması gerekiyor.

Hepimiz üyeydik ve üyeyiz. Hedefimiz her daim üyelerin mağduriyetinin azalıp daha kaliteli bir ortam oluşması için zemin hazırlamak.

Belirli kategorilerde alanında uzman hocalarımız mevcut. Eminim ki onlar da bizi anlayışla karşılayacaktır hatta eski disiplin ve düzenin daha fazla olmasını isteyen üyelerimiz de var.

Ben üye olduğum dönemde henüz cezalar o zamanlarda ağırdı ki kısaltmalar büyük harfle yazılacağı için 1 hafta ceza aldım. Profilimde halihazırda 21 uyarı bulunuyor. Kimi zaman biz de sinirlendik, üzüldük kimi zaman da uzaklaştık. Bizler, yönetimin ve üyelerimizin kendilerini geliştirebilecekleri ve bilmeyenlere doğrusunu anlatacağı düzenli bir ortam olabilmesine katkı sağlayabilirsek ne mutlu.

Bir gün içerisinde moderasyon ekibi olarak 400-500'den fazla konu ve yazım yanlışlarını tek tek düzeltiyor. Bunlara ek olarak raporlar, konu içindeki mesajları gördüğümüz kadarıyla ve elimizden geldiğince kontrol ediyoruz. Dolayısıyla cezai işlem uygularken kimseye kastımız olmuyor. Zaten tüm üyelerimizi ve bu ortamı seviyoruz. Sevmesek bu platformda bulunmayız.
Herkes yanlış anladı. Ben bu konuda hiçbir moderatöre kötü bir şey söylemedim, söylemem de. Sadece fikirlerimi yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes yanlış anladı. Ben bu konuda hiçbir moderatöre kötü bir şey söylemedim, söylemem de. Sadece fikirlerimi yazdım.
Mesela bu mesajınızda 5'e yakın hata var. Uyarı vermekte haklılar.

3 cümleyi tek cümle gibi yazmışsın. "Modaratör" değil, moderatör. "Söylememde" de bağlacı ayrı yazılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim fikrim bazı moderatörlerin üslubunu daha yumuşak yapması ve boşluktan sonra nokta koyduk diye bir kural bence saçma. Yazım yanlışını anlarım da sadece boşluk bıraktıktan sonra nokta koyduğumuz için ceza vermek saçma. Düzelt butonunda da sorun fark ettim bir zamanda yazı yazıyordum ve cümlenin sonundaki kelimeden sonra hemen nokta koyunca kelimenin son harfini siliyordu ve düzelt butonuna da tıklayınca yine böyle yapıyordu ben de boşluk bıraktıktan sonra nokta koydum ve böyle yaptığım için 1 saatlik ceza aldım haksız yere böyle saçma bir kural olamaz. Yazım yanlışı da yapmadım sadece boşluktan sonra nokta koydum. Moderatör konusuna gelirsek bazı moderatörler uyarı ile azarlamayı karıştırıyor. Eğer biz yazım kurallarını ve bütün kuralları ciddiye alıyorsak siz de bazı moderatörlerin üslubunu ciddiye alın. Onun haricinde bu forumu çok seviyorum bütün moderatörlerin emekleri için teşekkür ederiz.

Moderasyonun sert üslubuna bir örnek verebilir misiniz?

Konu dışı bölümünü bölmek duyduğum en kötü Sosyal önerisi olabilir.

Hangi moderatörlerin olduğunu hatırlamıyorum ama vardı. Ayrıca bu bazı moderatörlerin tutumu hakkında baya konu açıldı ve bunu sadece bu konudakiler söylemiyordur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı