Technopat sunucusu bu kadar yükü nasıl kaldırıyor?

Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Az önce ana sayfadan gördüğüm kadarıyla ziyaretçiler dahil 6800 kişi forumda aktifmiş. Bütün bu isteklerin bir anda geldiğini düşünürsek her bir PHP işlemine 128 MB ayırsak 850 GB RAM eder. DDoS saldırısı olmadıkça görmesi zor bir değer.
Sitede pek işe yaradığını sanmıyor olsam da bir de konudaki mesajları otomatik yüklemeye istek yollayan bir sistem de var. Bu da ekstra bağlantı demek, ziyaretçi isteklerini arttırıyor.
Tabii yukarıda yazdığım maksimum teorik değerdi. %10'u aktif olarak o sayfadan bu sayfaya atlıyor olsa yine 85 GB RAM kullanımı ediyor, ki sunucuya erişimim olmadığından bu da bir teori.

Sunucu özelliklerini bilen var mı? Tahminimce 64 GB RAM bellek yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Tabii, bir de veri tabanı tarafı var işin.

2011'den kalma görseller hala saklanıyor bir de. Hiç mi diskiniz bozulmadı be? :D insan 3-5 bir şey kaybeder sembolik olarak da olsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce ana sayfadan gördüğüm kadarıyla ziyaretçiler dahil 6800 kişi forumda aktifmiş. Bütün bu isteklerin bir anda geldiğini düşünürsek her bir PHP işlemine 128 MB ayırsak 850 GB RAM eder. DDoS saldırısı olmadıkça görmesi zor bir değer.
Sitede pek işe yaradığını sanmıyor olsam da bir de konudaki mesajları otomatik yüklemeye istek yollayan bir sistem de var. Bu da ekstra bağlantı demek, ziyaretçi isteklerini arttırıyor.
Tabii yukarıda yazdığım maksimum teorik değerdi. %10'u aktif olarak o sayfadan bu sayfaya atlıyor olsa yine 85 GB RAM kullanımı ediyor, ki sunucuya erişimim olmadığından bu da bir teori.

Sunucu özelliklerini bilen var mı? Tahminimce 64 GB RAM bellek yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Tabii, bir de veri tabanı tarafı var işin.

2011'den kalma görseller hala saklanıyor bir de. Hiç mi diskiniz bozulmadı be? :D insan 3-5 bir şey kaybeder sembolik olarak da olsa.

XenForo sağlıyordur büyük ihtimal. Yoksa imkansız gibi bir şey.

Ben bundan çok masrafları nereden karşıladıklarını merak ediyorum.

Ben bundan çok masrafları nereden karşıladıklarını merak ediyorum.
İyi bir Şirin forumda oturum açmadan gezer ve dönen çarka katkıda bulunur :)
Ya da faydalı makaleler yazar ve internetin dikkatini forumun üzerine çekerek trafik yaratır.

Yakin gecmiste bu videodaki vardi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sunucu devredeyken zaman zaman sitenin yukunu kaldiramiyodu, 1 yil icinde birkac kere buyuk erisim sorununun oldugunu hatirliyorum.

Daha sonra bu devreye alindi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çalışan tüm yazılımlar iyi optimize edilmiş yazılımlar. Google AMP teknolojisi özellikle ziyaretçi yükünü bayağı hafifletiyor bildiğim kadarıyla, gösterilen sayfa Google'ın önbelleğinde olduğu için. Hatta bazı ziyaretçiler bu yüzden "Google AMP Bot" diye gözüküyordu bir aralar. Onun dışında sunucu da donanım özellikleri olarak çok üst düzey.

Ya hocam tamam da onlar canı sıkıldığı ülkeye datacenter kuruyor. Benim bildiğim kadarıyla Technopat'ın sunucuları ofiste (mi?).
Hayır, i9'lu sunucu toplama videosunda yanlış hatırlamıyorsam sunucunun hosting firmasına bırakılacağı belirtilmişti.

Sana yükü kaldırdığını hissettiren ne oldu ki ? YouTube'de 4K video açıyorum technopat arada loopa giriyor yükleme ekranında 5 dakika kalıyor. Serverlarda sıkıntıyı bir tek ben yaşamıyorum bence ve bu konu yaşadıklarımı anlatmam için iyi olmuş. 😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı