Technopat neden bu kadar samimi?

Fakat yarım saat önce bir konuda insanların diri diri evlerinde yakılması gerektiğini söyleyen birini gördüm ve raporladım.
İlk önce o konu hakkında bilgim var. Hatta mesajı beğenmiştim. Siz zaten yanlış anlamışsınız. Orada evi yakılması gerektiğini söyleyen üye değil, o olay sırasında bir kadın bağırıyor evi yakın diye. O üye onu söylemiş. Eğer ceza almışsa haksızlık olmuş.

Ayrıca forumu ben de genel anlamda samimi buluyorum. En azından güzel vakit geçiyor :)

@KaraKartalw Herhangi bir siyasi görüşüm vs. olmadığından objektif olarak o konuya şöyle bir göz gezdirmiştim. Yanlış hatırlamıyorum ya da hatırlıyorsam moderatörler lütfen düzeltsin, arkadaş; ''böylelerini diri diri yakmak lazım'' dediğini hatırlıyorum. Yani bu ülkede iyisiyle kötüsüyle yaşayanlar bizleriz. Böyle nefret söylemlerine, birbirimizden nefret etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Ortada bir yanlış varsa elbette eleştirebiliriz ama bu saygı ve mümkünse sevgi çerçevesi dışına çıkmaması lazım.

Genelde bu tarz eleştiriye veya tartışmaya müsait konularda belli olduğunu düşünüyorum genel kitlenin, o yüzden samimi bulmadığımı söyledim. Herkesin görüşüne saygım var tabi ki. :)

Düzenle butonu belli bir süreden sonra kayboluyor. Kullanıcı, yazdığı metinde bir yanlışlık olduğunu sonradan fark edebiliyor; fakat düzenleyemiyor. Bu durumun da düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Düzenlemek için 1 saatiniz oluyor, tekrar dönüp kontrol etmek için yeterli bir süre diye düşünüyorum. Yine de hatayı bizden önce fark edip raporlayabilirseniz ceza almıyorsunuz :)

Kurallar katı fakat Sosyal'i Sosyal yapan şey bu değil mi zaten? Tertipli ve düzenli. Diğer forumlarda insanın yazılanları okuyası gelmiyor cidden. Burası gayet güzel. Sohbet konularında sohbet, diğer konularda ise yardımlaşma ön planda. Canı sıkılan Konu Dışı kategorisine girer, kafa dağıtır. Sorusu olan konu yazar, elimizden geldiğince çözmeye çalışırız. Bence Sosyal'i samimi yapan bu.

Garip bir şekilde ben çoğunluğun tam tersini düşündüğünü düşünüyorum :D Yazım kurallarımızdan dolayı yıllardır buranın bir dikta rejimi ile yönetildiği söylenir durur. Samimi bulmanıza sevindim 🤗

Yazım kurallarının amacı her zaman dediğim gibi Sosyal'i herkes için okunur kılmak 😊
Fuhrer 🤣

Yazım kuralları olmasa inanın çekilmez olur. Bence yazım kuralları sayesinde samimi. Düşünsenize, yazım kurallarının olmadığını. Herkes cümle sonuna, "a. a.k, yok la h.ktr" gibi ifadeler yazıyor. Bu ortam daha samimi değil mi? :) Bakın, cümle sonlarıma ":)" koyuyorum. :D Bu beni samimi yapmaz mı? 😆

Samimiyet insanlarla oluyor biraz. Din ve Ateizm ile ilgili konuyu 57 sayfa kilitlenmeden tartıştığımız geçeyi kimse unutamaz herhalde:) Ara ara sıkıntılar yaşandı ama el birliği ile toparladık galiba:) Her şeyden önce ego olayı bu biraz. Egosu olan tiplerle bu işler yürümez zaten.
Bir de herkes yazım kuralları çok katı demiş ama cidden konuların düzenlenmeden önceki halini bir görseniz... eyvah eyvah:) Adam başlığa "RAM" yazmış, aşağıda HDD sormuş yok artık:)

Samimiyet burada konularda sık karşılaşan, biraz geyik yapmış kişiler arasında oluşur. Yoksa sağ tarafta günde binlerce konu açılıyor. Adam cevabını alıp çıkıyor. 2. konusunu açmaya gelen aynı üye şifresini bile hatırlamıyordur, yeni üyelik açıyordur belki. Bu açıdan bakılırsa kimse samimiyet kuramaz.

Ama konu dışı, alternatif hayat gibi kategorilerde geyiğini de yapan, ortak konularda fikir beyan edip, tartışan insanlar arasında samimiyet elbet olur.

Bir forumu samimi yapan unsur, kalıcı üyeleridir. Yöneticiler, modlar gelip geçicidir. Üyeler kalıcıdır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı