Technopat ve Katı Kuralları

Technopat yönetimi abartıyor mu?


  • Oy verenlerin toplamı
    128
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben Technopat kurallarını katı bulmuyorum. Son derece yerinde kurallar. Özellikle dilimizin doğru kullanımına ilişkin hassasiyet mutluluk verici. Ancak bir konu var ki bunu söylemeden geçemem. Genelleme yapmadığımı baştan belirtiyorum. Moderasyonda görevli bazı arkadaşlarımız sanki kendisi Türkçe dilini çok iyi bilidiklerini ve teknoloji konularında da kesinlikle yanılamayacaklarını düşünürcesine hareket ettiklerini gördüm. Hatta başıma gelenlerden ve okuduklarımdan ötürü, moderasyonun kendilerine verilen yetkiyi kullanıcıların cevap hakkını kullanamamasına yönelik olarak kullandıklarını bile düşünmeye başladım.

Ciddi bir yazım yanlışı yapan bir modaratörü rapor etmeye kalktığınız zaman bile ceza alabiliyorsunuz. Bu benim başıma geldi ve sonra kendi kendime "doğru, kimi kime şikayet ediyorsun?" dedim.

Bir markanın taraftarı olduğunu düşündüğüm süper moderatöre denk geldim. Evlere şenlik. Cevap hakkımı kullandırtmamak için arka arkaya sebepsiz yere ceza verdiğine eminim.

Daha bu gün bir moderatörün bir kullanıcıya hakaret ettiğini gördüm. Kendisini uyardım. Anlayışlı çıktı ki bana ceza yağdırmadı diğer süper moderatör gibi. Kendisini kutlarım.

Bunların dışında Technopat kurallarını ve çok büyük bir oranla moderasyon ekibini beğeniyorum. Araya kaynayan arkadaşlar için yapabileceğim bir şey yok. Moderasyon ekibi için bir denetim mekanizması umarım vardır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kurallar katı değiller fakat yaptırımlar forumu dahili kullanmayanlar için gereksiz katı, çok beğenmiyor olsam da Türkçe dili namına bilgimin çoğunu bu forumdan edindiğim için şikayetçi değilim.
 
Bu raporları reddeden arkadaşın bana öneri yaptığı gibi ben de ona bir öneri yapayım, psikolağa gitsin.
 
Kardeşim hiç bir katılık yok ve Türkçe' yi en iyi kullanmaya çalışan platformu. Hiç mi okul hayatınızda Türkçe Dil Bilgisi dersi almadınız? Almadıysanız TDK' nın sitesi var.
 
Ben de bir zamanlar burada moderatörlük yapmıştım. Ufak tefek gözden kaçan hatalar için uyarı değil de bildirim atıyordum o arkadaşa misal. Eğer çok sık tekrarlarsa zaten cezayı hak edersin. Ama nedense şu zamanlarda çok sık konu açılıyor moderasyon ekibi hakkında. İşini doğru düzgün yapmayan arkadaşlar olduğunu düşünüyorum. Umarım o sorunlarda biter, ne diyelim
 
Ayrıca bahsi geçmişken söyleyeyim mesaj düzeltme sistemi saçma. Moderatörlere iş çok az kalıyor.
 
Bu uyarıları reddeden arkadaşın bana öneri yaptığı gibi ben de ona bir öneri yapayım, psikolağa gitsin.
Bu dediğiniz bence hoş olmadı. Haklıyken haksız durumuna düşmeyin.

Evet, ilgili moderatörün kullandığı üslup ve tavrı son derece yanlıştı ve ben ve siz de dahil çok kişi buna tepki gösterdi ama sizin de bu sözü demeniz yanlış bence. Meseleyi daha fazla uzatmak sadece bizi yıpratır. Konu kapanmış, Recep Baltaş tarafından da özür dilendi ve ilgili moderatöre de uyarı yapıldığı da açıklandı.

"Bize Ulaşın" bölümünü kullanabilirsiniz. Tabii, cevap gelir mi veya ne kadar sürede cevap gelir, bilemeyeceğim.
 
Kuralların, bağlaç hatasına ceza verilmesi kadar katı uygulanıyor olması çokta kötü değil bence. Seviyeyi arttırır. Yalnız, cezanın verilip verilmemesi konusunda inisiyatif kullanılırken user abartmayan bir üsluba sahipse user lehine karar verilmesi daha iyi olur.​
Sonuçta yönetici de noktalama ve anlatım bozukluğu konusunda hata yapacaktır. Çok rahat bulabilirsiniz bunları. Dolayısıyla yöneticinin önemli yanlışlıklara yönelmesi daha akılcı olacaktır.​
 
Benim o konudaki kullandığım üsluba inatla itici bir üslupla cevap veren bir insanın psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum.
 
İlkokulda öğrenilmesi gereken şeyleri, yıllar sonra burada tek tek öğretmeye çalışıyoruz, asıl sorun burada. Yarın, öbür gün bir yere resmi bir dille dilekçe yazılması gerekse, çoğu kişi yazamayacak durumda.

Bu arada asıl bizim isyan etmemiz lazım yazım kurallarıyla ilgili olan maddeye. Öyle konular geliyor ki önümüze, hangi sebepten uyarı vereceğimizi şaşırıyoruz. Konu açan üyelerin çoğu, ki genellikle yeni üyelerde daha çok rastlıyorum; o kadar karışık cümleler kuruyor ki; size yemin ederim onlarca konuyu, sanki ben açıyormuşum gibi yeniden yazıp öyle yayına aldım ve almaya da devam ediyorum. En çok biz etkileniyoruz yazım yanlışlarından, çoğu zaman yazılanı anlayamayıp yönetim grubumuza, "Burada ne demek istenmiş?" diye sorduğumuz oluyor. Bu tür yanlışları tek tek düzeltmek, en çok bizi sıkıntıya sokuyor, fazlasıyla zaman kaybediyoruz.

Herkese uygunsa, sadece bir ya da iki saat boyunca yazım kurallarına önem vermeden ve içeriği değiştirmeden bütün onay bekleyen konuları onaylayalım, var mısınız? İddia ediyorum, "İyi ki kurallar bu şekilde uygulanıyor, böylesi çok daha iyiymiş." dersiniz. Eğer bunu yaparsak inanın göz zevkiniz fazlasıyla bozulur, içinizden mesajları okumak ve yardımcı olmak gelmez. Örnek paylaşmak istiyorum ama paylaşırsam o mesajları yazan / konuları açan üyelere ayıp olacak. Anlatmak istedikleri şeyi anlatamıyorlar, arkalarını biz topluyoruz.

Yazım kuralları Technopat Sosyal'in demirbaşıdır; diğer her kural da, en az bu kural kadar önemlidir. Birini salıverirsek, diğerini etkileyecek; diğerini salıversek, bir diğerini. Biz bu kadar uğraşıyorsak ve bir şeyleri çizgisinde götürmeye çalışıyorsak, emin olun bir nedeni var.


@Berk ync Birisi ya mesajlarınızı, ya da profilinizi raporlamıştır. Bir diğer seçenek de, bir moderatörün konular arasında gezinirken yanlışınızı görüp düzenlemesi, sonrasında uyarı verip ceza uygulamasıdır. Profil raporlamalarında, kullanıcının son birkaç mesajı kontrol edilir; 4, bilemedin 5 tanesi. Size hangisi denk geldi, bilmiyorum ama hiçkimsenin art niyetli olarak bunu yapmadığını bilmenizi isterim. Elbette gidip yıllar önceki gönderileri bulup, inadına ceza uygulamıyoruz. Lakin siz bir hafta önceki mesajınız yüzünden ceza aldıysanız ve bu konuda şikayetçi oluyorsanız, bence şikayetiniz haksız. Bir hafta gerçekten çok yakın bir süre. Birkaç ay önceki mesajların raporları geliyor ve gelmeye de devam edecek, onlar için bile ne uygulanması gerekiyorsa uyguluyoruz.





Örneğin, bu konu altına yazdığınız iki mesajınızın ikisinde de hatalar mevcut. Ben bunu şimdi fark ettim, ama bir hafta sonra da fark edebilirdim. Ya da iki hafta sonra konuyu merak edip giren bir kullanıcı bu mesajlarınızı görüp, yanlışlar için rapor edebilirdi ve biz de bunun üzerine; mesajların yazılmasının üzerinden iki hafta geçmiş olmasına rağmen, raporlandığınız için uyarıyla birlikte ceza verebilirdik. Bunlar ihtimaller; kimsenin kimseye art niyetli olarak ceza yağdırdığını düşünmeyin lütfen.

----------

Bir de işin şu yüzü var:

Bir mesaj için yalnızca bir ceza veririm, "Ama ben hatalarımı görmek istiyorum, bana hatalarımı neden yazmıyorsunuz, hatalarımı bilmeden nasıl kendimi düzeltebilirim?" dersiniz.

Bir mesajın içindeki her hata için tek tek uyarı veririm, neyi yanlış yaptığınızı görün, anlayın diye; bu sefer de, "Moderatörlerden biri bana gıcık oldu, art niyetli bir moderatör bilerek böyle yapıyor, neden uyarı yağdırıyorsunuz?" diye konu açarsınız. Ben de bunu anlamıyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…