Technopat ve Kuralları? (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zamanında bir yorumda bulunmuştum. Hala arkasındayım.

(5 Nisan 2020)
Recep Baltaş'ın videolarını, teknolojik bilgisini gerçekten beğeniyorum. Ama sosyalde fikirlerini beyan etme şeklini hiç sevmiyorum. Fikirleri bana uysa veya yakın gelse bile jargonu ve üslubundan dolayı irite oluyorum çoğu zaman.

Taraflı yaklaşım yaptığınız için aşırılık görememeniz normal.

En basiti bu:Eki Görüntüle 595298

Kimsenin kutsalına değerlerine kimse laf edemez. Saygı duy deniliyor ise eğer; önce saygı duyulacak!

Aşırılık dediğiniz bu mu? Kendi düşüncesi, sevmiyor olabilir. Ama Recep'in sadece sevmediğinden ötürü insanlara laf eden biri olduğunu düşünmüyorum, siyasal islama tepki gösteriyor sadece. Haklı da. Bunları profilinde paylaşarak forumun kurallarını kendine göre esnetmesini ben de yanlış buluyorum.

Ayrıca Recep Baltaş'ın dedikleri kime göre doğru neye göre doğru? Sizin için doğru olabilir arkadaş için yanlış olabilir. Sonuçta fikir özgürlüğü yok mu? Neden insanlara bu şekilde agresif davranıyorsunuz?

Agresif davranmadım, dedikleri doğru da demedim. Her insanın tepki göstermek için kendince haklı sebepleri vardır. Konuyu açan arkadaş, eğer eleştirileri üzerine alınıyorsa, bunun sebeplerini düşünebilir dedim. Öz eleştiri iyi bir şeydir, yapmaktan zarar gelmez.

Ben yazdığınızdan hiç bir şey anlamadım açıkçası. Hangi gönderisinde hangi kuralı çiğnemiş?
Bakmak ile görmek arasında fark vardır. Siz bakıp görmek istemediğiniz için bir şey göremiyorsunuz.

The Prestige:
Siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.

Sonuna kadar haklı diyorsunuz haklı olması bir şey değiştirir mi burada , sevgili Technopat üyeleri. Bende ateistim ama yazdıklarından rahatsız oldum yani bu yazılar ötekileştirme değil mi insanları aşağılama? Davranışlarında örnek olması gereken birisinin bunları yazması doğru mu?

Sonuna kadar haklı diyorsunuz haklı olması bir şey değiştirir mi burada , sevgili Technopat üyeleri. Bende ateistim ama yazdıklarından rahatsız oldum yani bu yazılar ötekileştirme değil mi insanları aşağılama? Davranışlarında örnek olması gereken birisinin bunları yazması doğru mu?
Anlamadığım bir şey var bu Araplar katil mi ? bu kin, bu nefret ne için?
Neden insanları Müslüman, Budist, Yahudist gibi ayrımlar yapmak yerine İYİ-KÖTÜ kavramı neden yok?
Recep Bey'in burada ırkçılık yaptığını düşünüyorum. Yanlışım varsa affola.
Ben de böyle bir yorumda bulundum. Sonuna kadar haklısın dostum.

Anlamadığım bir şey var bu Araplar katil mi ? bu kin, nefret ne için?
Neden insanları Müslüman,Budist,Yahudist gibi ayrımlar yapmak yerine İYİ-KÖTÜ kavramı neden yok?
Recep Bey'in burada ırkçılık yaptığını düşünüyorum. Yanlışım varsa affola.
Normalde cevap yazmazdım ama gene sinirlerime hakim olmadım. Yazdıklarımın Recep Baltaş ile alakası olmayacak.

Ben Irak Türküyüm. Osmanlı zamanında Arap denen sözde ırkın, Türk askerlerine yaptıklarını gören veya bilen birinden dinleme fırsatı bulsaydınız hak verirdiniz.

Kendileri soykırımın ötesinde, akla ve dini bile sığmayacak kadar vahşice işkence ettiler. Sırf bu yüzünden bu kin ve nefret güdenlerden biri benim.

Keşke, dedemin dedesinden öğrenip, anlatıklarını duysaydınız . Keşke Arap denen kırıntıların İngiliz'lerin gazına gelip, mezhep çatışmasına gittiklerini ve benim gibi nice insanın Türkiye, Azerbaycan vb. ülkelere bu nedenle göç ettiklerini bilseydiniz.

Dedemin çoğu kez dediği şey şu;

Araplar para için dini, yalakalık için petrollerini satar!

Sizin gibi biri için anlam ifade eder mi bilmiyorum ama kendini üstün ırk sanan Arap kırıntıları, hala bizimle ters düşüp sürekli önümüze taş koymaya çalışıyor. Her seferinde kınama, hakaret ediyorlar.

Kusura bakmayın ama;

Kendi öz yurdumda ben miyim garip?
Beni bir köşeye atan utansın.
Eğilmiyor diye, kurdu hor görüp,
İti el üstünde tutan utansın!
...

Bu kırıntılardan olsa olsa it olur!

Sözlerin muhatabı belli. Atatürk düşmanı, homofobik, ahlak bekçisi, Arap sevdalısı bir dinci değilseniz yazılanları üzerinize alınmanız için bir sebep yok.

Açıkcası ben kuralların herkese adil olmasını istiyorum. Forumun kurucusu olmak ya da olmamak mesele değil. Günümüz Türkiye'si de zaten bu adaleti sağlayamadığı için bu halde bir bakıma.

Ben şahsen site yöneticilerinin teknoloji dışında tartışma yaratacak konularda yorum yapmalarını site içinde doğru bulmuyorum. Bir örnekle açıklayayım, profilimde evrimle ilgili bir konu var. Sadece konuya girip son yoruma bakarsanız, Recep Baltaş'ın kendi kişisel fikrini söyledikten sonra konunun kapandığını görürsünüz. Sizce bu ne kadar doğru bir şey? Bence bu tamamen sahip olduğu yetkiyi kendi aleyhinde kullanmaktan başka bir şey değil. Kendince attığı şey doğru olabilir fakat ben öyle düşünmüyorum ve çat diye konuyu kapatıyorsun. Bana göre bu saygısızlıktan başka bir şey değil. Bu gibi konularda ben şahsen site yöneticilerinin tartışmaya katılmaması taraftarıyım. Çünkü tartışmada objektif olamazlar, onlar da bir birey ve fikirleri var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı