Technopat'ın Reklam Yerleşimi ve Optimizasyon Sorunu

Katılım
5 Nisan 2017
Mesajlar
2.726
Makaleler
1
Çözümler
36
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Air M2 8GB - 512GB
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Girişimci
Technopat gibi Alexa'da ilk 200'de bulunan bir site için ne kadar yakışır bilmiyorum, hatta dillendirmek benim için bir utanç kaynağı oluyor.
Bir sayfanın yüklenmesi neden 20-25 saniye olur ki?
Bekliyorum, bekliyorum ama yok. Bir butona tıklayacağım raklam açılıyor pat diye yanlışlıkla ona tıklıyorum mesela.
Özellikle mobil için tam bir işkence.
Belirtmek isterim ki "rakip" olarak gördüğünüz forumlarla kapışmanız için altyapı olarak optimum düzeye ulaşmanız gerekiyor. Ki bu halde birçok kullanıcıyı kaybedeceksiniz ne yazık ki.
Bu da Kanada lokasyonundan yapılan bir test sonucu;
406934


Detaylı incelemek isterseniz: GTmetrix Performance Report: C (74%) / E (57%)
 
SEO site testlerine reklamlar dahil ediliyor mu bilmiyorum
İsterseniz reklamlar olmadan da test ettirebiliyorsunuz. Ancak ben reklamlar ile birlikte test ettim.
Kaldı ki baya bir önce mobilde reklamların sayfadan büyük olduğunu belirtmiştik, ama gelişme yok. Demek ki site ile ilgilenen yok.
Bal gibi de reklam. Aralarda kaç tane reklam çıkıyor farkında mısınız? Ayrıca bu da geç yükleniyor ve otomatik olarak açılması rahatsız eder kullanıcıları.
 
@Bayram Şenakar Evet hatırlıyorum o konuyu.

Anlaşılan mobil reklam sorunu daha önce de yaşanmış fakat 1 gün içinde halledilmiş.


Bu konuya ise uğrayan kimse yok :)

 
Yeni reklam sistemi test aşamasında. O yüzden bu süre zarfında sorun olabilir.

Alexa'da ilk 200 değil, ilk 100'deyiz :) En güncel yazılım olan XenForo 2.1 kullanıyoruz fakat son gelen avatar özelliği ana sayfaya çok fazla yük bindiriyor. Bunun farkındayız ve devre dışı bırakacağız.

Zaten testi ana sayfa için yaparsanız yer yer skorumuzun en yüksek hız olan A'ya çıktığını görebilirsiniz:

406984
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı