Technopat'ın Sempatikliği

Eski yazılan yazılarda bir hata varsa ceza vermeden düzenlenir. Öte yandan cezalarınıza baktım, sicil kabarık. Bir mesaj icin birden fazla yazım kuralları cezanız var mesela. Bu gayet olabilir bir ceza.

Rapor gelmiştir ya da moderatör arkadaş forumda gezerken mesaja denk gelmiştir. Moderatörlük başvurusu ile aldığınız cezaların bir alakası yok, söz konusu bile olamaz. Cezalarınız hakkında eleştiri yapmadan önce yine de bir kendi cezalarınızı yeniden bir gözden geçirin.

Doğru söylüyorsunuz yazılarımda hata var tabii ki de. Kabul ediyorum bunu ama en olmadık zamanlarda gelince insan bir sinirleniyor değil. Mesela bir konuda birisine bir şey anlatmaya çalışıyorum, konu sahibi veya başka birisi anlamıyor ve uzuyor konu. Arada fark etmeden uzun yazılar yazdığım için hatalar yapabiliyorum açıkçası. Bu yüzden yediğim cezalar çoğunlukta. Açıkçası sizin ekstra yaptığınız (gıcıklığına inat eder gibi yaptığınız yani) bir durum yok.

Mesela bir ara @Yener K. hocam ile takışmıştık. Konusu bir tane eski anakarta PCI Express X1 slotuna dönüştürücü ile NVMe SSD önerisi konusuydu. Orada ufak bir tanışmıştık sonra konuya mesaj yazma hakkımı almıştı o sırada. Sonra başka moderatör el attı sonra olay tatlıya bağlandı. Sonra Yener hocam ile bayağı iyi geçiniyoruz açıkçası. Ama bazı moderatörler var biraz kaba davranıyor.

Mesela bir keresinde çok eskiden PS5'e Windows kurulabilir mi konusunda yanlış bilgiden ceza yemiştim ama oysaki dediğim doğruydu. Sonra moderatör ile konuştuk o da hak verdi dediğime ve neden uyarı yediğimi de söyledi. Oradaki kanıtı gösterdi bana, orada kanıtın yanlış olduğu anlaşılınca cezam geri açılmıştı. Bazen denk geliyor o an birisine yardımcı olmam gerekiyor ve o anda cezayı veriyor, sonra rapor ile ulaşmaya çalışınca moderatöre bu sefer de rapor yasağı veriyor. Açıkçası moderatörlerden memnunum. Arada ufak kulçıklar çıkıyor tabii ki de ama çoğunluğu kuralları uygulamaya gayret ediyor.

Son zamanlarda uyardığım baş harfi küçük yazmış sona nokta konmamış kullanıcılara nedense mesajının düzenlendiğini görmüyorum. Belki uyarı veriliyordur ama düzenlendiğini görmedim. Öyle tek tük üstüne düşersem düzenleniyordu. Yanşıl anlaşılmasın ben ne moderatörlerin tarafındayız ne de haksızlığa uğradığını düşünenlerin yanında. Ben tarafsız yaklaşıyorum. Belki şu anda yazdıklarımda yanlış yazım olabilir normalde altında kırmızı çizgi ile belirtilirdi ama son zamanlarda belirtiliyor. O kısım veri getirilirse güzel olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
@Lintos, öncelikle sizle bir derdimiz yok, bunu belirtmek isteriz. O kadar fazla ceza alınmasına rağmen gene buradayız çünkü gerçekten bu foruma karşı bir sevgimiz başka. O kadar tatsız olay yaşanmasına da rağmen gene buradayız sadece neden böyle düşündüğümü de açıklayacağım. Ondan önce yorumunuzu alıntılayarak cevap vermek isterim.

Öte yandan inisiyatif uygulayıp bazı yapılan hataları düzeltip ceza vermeyebiliyoruz fakat okurlarımız genellikle bunu görmezden gelip
Bildirim atılmıyor dolayısıyla okurun da haberi olmuyor. Bildirim gönderilirse okurun haberi olur. Bildirim atılmasına rağmen gözden geliniyorsa diyecek bir şeyim yok, okurun ayıbı o ancak benim tarafıma çoğunlukla bildirim atılmadı.

yönetimi vurmaya çalışıyor.
Buradaki yüksek mesajlı ve foruma emek veren üyelerin öyle bir amacının olduğunu açıkçası sanmıyorum. Olsaydı foruma emek vereceklerini sanmıyorum.

Kimsenin hatası didik didik aranmıyor,
Amacım eski konuyu hortlatmak değil ancak bir moderatörle tartışmamdan sonra kasıtlı olarak makalelerimi farklı kategoriye atmıştı. Bunu da bildirim ata ata yapmıştı, bildirim atmadığınızı siz de çok iyi biliyorsunuz. Moderasyon 30 makalemi başka kategorilere attı.

Bunu bir şekilde belirtmeye çalıştım, profil yorumundan belirtmiştim. Profilden yorumum silinmişti, onu bile raporlayarak silinme nedenini zar zor öğrenmiştim.

  • Sonra rapor yoluyla bunu belirttim. Gene dönüş yapılmadı.
  • Sonra tekrardan rapor yoluyla belirttim, gene dönüş yoktu.
  • Dün bir sorun yaşadım, "İnceleniyor" denildi. Ona da geri dönüş yok.
  • En sonunda konunun tekinde bunu belirtince yöneticiniz dönüş yapmıştı ve "Kullanıcı Haberleri" kategorisinde "Konu Tipi" açılmıştı. Gerekliydi de aslında.

Ya da bir moderatör forumda dolaşırken kural dışı, uygunsuz ya da hatalı bir mesaja denk gelir ve gerekeni yapar.
Buna lafım yok ancak tartışmadan hemen 2 dakika sonra da o hataya denk gelinmesi sizce de tuhaf değil mi?

böyle bir algı var
Son olarak da siz benim yerimde olsaydınız ne düşünürdünüz? Yanlış mı düşünüyorum?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2022-01-15-12-13-39-144_com.technopat.net.jpg
    Screenshot_2022-01-15-12-13-39-144_com.technopat.net.jpg
    64,5 KB · Görüntüleme: 33
@SIRINDOSCARF o zaman adamına göre muamele olduğunu düşünmem de gayet normalmiş. Geri dönüşünüz için teşekkürler.

Yoo adamına göre muamele değil. Zaten uyarı veya ceza aldığınızda sizin bu cezayı neden aldığımızı ve ne kadar süreceğini içeren bir metni onaylamanız istiyorlar zaten.
 

Geri
Yukarı