Technopat'ın yazım yanlışı konusunda bu kadar sert olması

Mesajımın hiçbir yerinde düşüncenizi belirtmenize karşı çıktığımı göremiyorum. Sonda sorduğunuz soruyu yanıtladım ve savunduğunuz fikrin mantıksız olduğunu söyledim.
Kendi dilinin bile imla kurallarını bilmeyen insanların gelip burada normal olanı eleştirmesini komik buluyorum.

Olması gereken bu. A0 türkçeyle yazdığınız yazıları okumak zorunda değiliz. Uzaktan bakanlar da sanacak ki C2 seviyesinde Türkçe isteniyor ve böyle bir kural olması da aslında üzücü. Yabancı forumlarda imla/yazım kuralları olmaz ve kullanıcıları da kendi dilini elinden geldiğince düzgün yazmak için uğraşır ki konusu, mesajı okunaklı olsun. Burada kurallar var, düzgün bir ortam oluşturulmaya çalışılıyor. Ona da itiraz ediliyor.

Kimse zaten anlaşılmaz metinlerden bahsetmiyor. Büyük harf küçük harften uyarı almamız problem.
 
@Can T, uyarı verilmesi gerekiyor. Uyarı verilmezse de dikkat eden olmayacak. Böyle bir gerçek var ve eskisi kadar yazım kurallarına dikkat edilmiyor. Keşke dikkat edilse. Konuların ve yorumların çoğunluğunda, yazım hatalarından geçilmiyor. Caydırıcılığı yok verilen cezanın.
 
1700165403553.png
 
Ben de saçma buluyorum, ama kuralların esnekliğini. Daha katı olmalılar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Peki siz okurken zorlandınız mı?

Zorlanmadım ama bir gülme geldi. Ben senin ne demek istediğini her zaman tam doğru olarak anlayamayabilirim bu yüzden kendini ifade etmek için en azından kelimeleri hatasız kullanman gerekli. Bakın virgül, nokta vs değil kelimelerinizi düzgün yazın en azından.
 
Son düzenleme:
Technopat neden yazım noktalama konusunda bu kadar sert? Çok saçma değil mi, yani cümlenin nasıl yazıldığı değil ne anlama geldiği önemli değil midir? Çok saçma buluyorum bu abartı yazım kurallarını. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bence bu sıralar gayet yumuşadı şu anki haliyle güzel diye düşünüyorum önceden minicik bir yazım hatasında direk ceza yiyordum şu an aşırı uzun cümleler kurarsam oluyor sadece.
 

Geri
Yukarı