Technopat'ta konular neden bu kadar kıt?

Instagram'da neden makale yok diye de sorguluyor musunuz?
Birader, sen bu mesajlardan bunları anliyorsan gerçekten komik. Teknoloji forumu dediğin 4 kategori TP'de.

Hocam arkadaş kafaya takmış insanlar teknoloji formunda sağlık kategorilerinede önem verilsin istiyor misal verdim tam ne istediğini de anlatamamış sanki başka kategoride daha fazla etkileşim olsa adam milyoner olacak.
Sizin gibi ne yazdığını bilmeyen, cümleleri çelişen insanlar zaten etkileşime girmese de olur, lafı istediğiniz yerden anlıyorsunuz. Yine diyorum, ben sağlık konularından dahi bahsetmiyorum, onu bilerek karıştırılmasın diye parantez içinde yazdım, ama yine okuduğunu anlamayan birisi çıkıyor. Anlatamayan ben değil anlamayan sizsiniz? Konuya yazan bu kadar insan anlamadı değil mi? Milyonlerlik falan gerçekten ne alaka?

Herkese iyi forumlar arkadaşlar.
Bugün bir "konuya" değinmek istiyorum, bu benim ve bence forumunda muzdarip olduğu bir konu.

Tamam, Technopat bir teknoloji forumu, (cümleye böyle başlayınca şu sağlık konularının filan ne gereği var yazacağımı düşünebilirsiniz ama bu onunla alakalı değil, o ayrı bir konu) ama, bu teknoloji ekseni, çok dar. Açılan konular, sürekli sistem ve parça önerisi (PC) ve Teknik Destek konuları, CS ve Valorant konuları, Oyun teknik destek/tavsiye konuları açılıyor.

Forumda ana sayfayı açtığınızda sürekli bu konular dönüyor ve teknoloji bundan ibaret değil bildiğiniz üzere. Bu üstte yazılan konularla ilgilenmeyen (benim gibi) insanlar yazacak mesaj bulamıyor. Yani, bir bakıma kullanıcı çeşitliliği yok maalesef, ya da bu yönlere fazla bir kayma var. Tabi ki bir forum, Reddit gibi bir platform kadar çeşitli olamaz ama, bir forum ne için kurulduysa, amacı neyse onun için çeşitlilik sağlamalı. Misal Technopat, teknoloji forumu, farklı bir forum müzik için kurulmuş, dediğimiz üzere amacı her neyse.

Technopat'ta ki, teknoloji "çok yavan" bir teknoloji. Bu yönde adımlar atılması şart.
İnsanların ilgilenmediği işine yaramadığı konularda post açması zaten saçma olur. Ne yani uçan arabalar, ışınlanma, robotlar gibi konulardamı başlıklar açılması lazım.

İnsanların ilgilenmediği işine yaramadığı konularda post açması zaten saçma olur. Ne yani uçan arabalar, ışınlanma, robotlar gibi konulardamı başlıklar açılması lazım.
Sağlık kategorisinde açılan birkaç saçma sapan konuyu görünce ama bende formun amacını sorgulamıştım. Burada bunun ne işi var gibisinden çocuklar internette bulabileceği herşeyi gelip burada aramaya kalkıyor.

Son düzenleme:
Herkese iyi forumlar arkadaşlar.
Bugün bir "konuya" değinmek istiyorum, bu benim ve bence forumunda muzdarip olduğu bir konu.

Tamam, Technopat bir teknoloji forumu, (cümleye böyle başlayınca şu sağlık konularının filan ne gereği var yazacağımı düşünebilirsiniz ama bu onunla alakalı değil, o ayrı bir konu) ama, bu teknoloji ekseni, çok dar. Açılan konular, sürekli sistem ve parça önerisi (PC) ve Teknik Destek konuları, CS ve Valorant konuları, Oyun teknik destek/tavsiye konuları açılıyor.

Forumda ana sayfayı açtığınızda sürekli bu konular dönüyor ve teknoloji bundan ibaret değil bildiğiniz üzere. Bu üstte yazılan konularla ilgilenmeyen (benim gibi) insanlar yazacak mesaj bulamıyor. Yani, bir bakıma kullanıcı çeşitliliği yok maalesef, ya da bu yönlere fazla bir kayma var. Tabi ki bir forum, Reddit gibi bir platform kadar çeşitli olamaz ama, bir forum ne için kurulduysa, amacı neyse onun için çeşitlilik sağlamalı. Misal Technopat, teknoloji forumu, farklı bir forum müzik için kurulmuş, dediğimiz üzere amacı her neyse.

Technopat'ta ki, teknoloji "çok yavan" bir teknoloji. Bu yönde adımlar atılması şart.
Siz bir konu açın, o konuyla ilgili arkadaşlar konuya dahil olacaktır. Olmuyorsa, açılan konuyla ilgilenen yok demektir. E bu da technopat' ın sorunu değil tabii ki.

Herkese iyi sosyaller arkadaşlar.

Tamam, Technopat bir teknoloji forumu, (cümleye böyle başlayınca şu sağlık konularının filan ne gereği var yazacağımı düşünebilirsiniz ama bu onunla alakalı değil, o ayrı bir konu) ama, bu teknoloji ekseni, çok dar. Açılan konular, sürekli sistem ve parça önerisi (PC) ve teknik destek konuları, CS ve Valorant konuları, oyun teknik destek/tavsiye konuları açılıyor.

Forumda ana sayfayı açtığınızda sürekli bu konular dönüyor ve teknoloji bundan ibaret değil bildiğiniz üzere. Bu üstte yazılan konularla ilgilenmeyen (benim gibi) insanlar yazacak mesaj bulamıyor. Yani, bir bakıma kullanıcı çeşitliliği yok maalesef, ya da bu yönlere fazla bir kayma var. Tabii ki bir forum, Reddit gibi bir platform kadar çeşitli olamaz ama, bir forum ne için kurulduysa, amacı neyse onun için çeşitlilik sağlamalı. Misal Technopat, teknoloji forumu, farklı bir forum müzik için kurulmuş, dediğimiz üzere amacı her neyse.

İsteyen her türlü konu açabilir ve tartışabiliriz ama kitlenin bilgi ve birikimine bağlı ve bazen PC için bile cevap alınmıyor şimdi cernden konuşsak varoluşdan konuşsak nasıl cevaplar alacağız evet merak konusu.

Bu konuyu ve herkesin konu hakkındaki yorumlarını okuyunca kendi konumu hatırladım.

Aylar önce, Windows 11'de Verbose Startup ve Shutdown ekranlarında bilgi mesajı görüntülemesini nasıl etkinleştirebileceğimi soran bir konu oluşturmuştum, Windows 8.1 ve Windows 10'da hep kullanmıştım, Windows 11'e geçince bir türlü etkinleştirememiştim. Kendi yaptığım araştırmalar sonucundan bir sonuca ulaşamayınca Technopat Sosyal'de bilgili birileri vardır ümidiyle konumu oluşturmuştum.

Şimdi bundan neden bahsettiğimi açıklayayım, çünkü;

Bilgi ve ilgisi olmayan kimse konuma cevap yazamamaştı. Aylar geçti, görüntüleme sayısı çift haneli rakamlara bile ulaşamadı ve konuma bir kişi bile cevap yazamadı. Öte yandan yüzeysel konulara gelen yorum ve görüntüleme sayısı hızını hiç kesmemekte.

Steam hesabım kaç para eder? (bilmiyoruz, hesapların hepsi birbirinden kötü ve f2p oyunla dolu)

Discord'ta küfür ettim, bir şey olur mu? (forumda konusu açmadan önce ailenize sormayı deneyin)

X boya bu motosiklet gider mi? (boya göre motor seçmek dünyanın neresinde görülmüşse)

X siteden hazır sistem aldım, kaç güne gelir? (bilmiyoruz, satıcı kanal ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz)

Yurtdışından X alsam gümrükten geçer mi, vergisi olur mu? (9000 benzer konu var)

Bilgisayar fiyatlarına zam gelir mi? (bilmiyoruz, borsayı takip ederek döviz kuru gidişatına göre bir tahminde bulunabilirsiniz, dolara endeksli bir ülkeyiz)

X telefon alınır mı, X klavye alınır mı? (siz kendi ihtiyaçlarınıza cevap veren bir ürün bakarsanız kendi sorunuzun cevabını bulursunuz)

Daha aklıma gelmeyen benzer konular her gün açılıyor.

Hocam haklısınız, BIK-TIK. Her gün haksız VAC ban konuları mı dersiniz, "CS:GO seçkin alınır mı?" konuları mı dersiniz, 700 TL klavye konuları mı dersiniz hepsi günde 100 kere açılıyor. (Zaten hali hazırda binlerce konu olmasına rağmen.)

Ne yapalım? Gelip buraya konu açsınlar diye insanların bilgisayarını mı bozalım? Kimse seni burada zorla tutmuyor. İstersen gidip teknoloji ile ilgili konulara yazabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı