Ne kadar doğru bilemiyorum ama böyle bir açıklama buldum okumak isteyen olur diye atayım dedım. (Ben
Technosistem.com web adresinin (Method Bilişim Hiz.) yetkililerinden biriyim ,
technosistem.com adresimizde satışını gerçekleştirdiğimiz ürünlerin fiyatları hakkında sizlerden birkaç arkadaşımın bize ulaşması ve bu fiyatlar hakkında soru sormaları sebebi ve de sizlerden gelen ve forum'da yayınlanan birkaç mesajı okuduktan sonra bu sorulara bir cevap verme maksadı ile bu mesajı yazma gereği duyduk.
Aşağıda sizden gelen ve bu forum'da sorulan sorulara yanıtını bulabilirsiniz.
1- Bu fiyatlar neden bu kadar ucuz ?
Cevap : ürünler para ile satın alınmıyor , ürünler firmamızın sunucu ve network cihazlarının firmalarla anlaşması gereği firmalara verdiği kurumsal ürün karşılığında (sadece belli adetlerde) Oem ürün alıyor , ve yılda 2-3 kez bu ürünleri
technosistem.com'da satışını yapıyor , bu aldığı Oem ürünlerin fiyatları karşılığında verdiği kurumsal ürünlerin fiyatları ortalama bazında gerçekleşiyor (örnek : bir sunucu diski verdi piyasa fiyatının %30 altında oem ürününü de piyasanın %30 altında alıyor). arkadaşlar siz bunu promosyon olarak da görebilirsiniz.
2- neden N11 vb yerlerde mağaza açmıyor? bir saatte bitirir malını hemen satar ?
Cevap : yapılan bu anlaşmalar sonucu alınan Oem ürünlerin adet sınırlaması var , örnek : ekran kartı maximum bir yılda 150 - 200 adet civarlarında alınabiliyor ancak , bu sebeple N11 vb yerlerde mağaza açmak için bu ürünlerin tedariğinin sürekliliği olmalı fakat yok yılda 2-3 kez yapılabiliyor , ürünlerin tedariğinin sürekliliği olamayacağı için açılmıyor N11 vb yerlerde bu anlaşmalar.(Haksız rekabet vb resmi konular var sınırlama var bizde bunlara uyuyoruz) zaten genelde bayi ağımız üzerinden satılıyor idi bu ürünler fakat bu sene herkeze açtık
3 - hepsbrda çakma sitesi bu neden böyle aynı benziyor ?
Cevap : bu siteyi 1.5 yıl önce tasarımını yaptırırken tasarımını yapacak olan firmaya Türkiyede'ki en çok içerik ve kullanıcı için fonksiyonel olan site gibi olsun dedik onlarda içeriğini değil tasarımını birebir benzettiler , bile isteye tasarımını benzetmek gibi bir düşüncemiz yoktu , fonksiyonerlik olarak benzesin istemiştik olmadı.
4-
methodbilisim.com adresinde başka banka hesabı
technosistem.com da başka banka hesabı neden ?
Cevap: burada önemli olan banka hesapları değil firmanın ünvanının doğruluğudur , firmamızın toplamda 6 adet ayrı banka hesabı mevcut bu hesaplar, gerek ihaleler gerek uzun soluklu projeler'de kullanılan banka teminatları vb konularında bu hesapları farklı proje lerde ayrı ayrı kullanıyoruz , örnek :
technosistem.com'da genelde akbank , method bilişim kuveyttürk vakıfbank yapıkredi ve iş bankası vb. burada sizlerinde bildiği gibi firma ünvanı esastır , oda sadece Method Bilişim Hizmetleri San ve Tic.Ltd.Şti dir , başka bir firma yoktur.
5- Peki
technosistem.com'daki bu sınırlı ve kısıtlı sayıdaki Oem ürünler bitince ne olacak ?
Cevap :
technosistem.com'da Oem bölümü kapatılacak taki bir sonraki anlaşmalara kadar.
6- Ürünleri yenilenmiş ikinci el tamir görmüş veya kullanılmış mı gönderiyorsunuz?
Cevap : hayır
technosistem.com daki tüm ürünler TR distribütör garantisi altında yeni ve sıfır olarak tarafınıza gönderilir.
7 - neden teslimat süreleri 5-7-12 iş günü ?
Cevap : yukarıda bahsettiğimiz anlaşmalardaki takas sisteminde , müşterinin her satın aldığı ürün için iki firma arasında muhasebesel mahsuplaşmanın tamamlanması gerekiyor bu işlem bittikten sonra ürün çıkabiliyor (hangi ürünü sipariş ettin - karşılığında hangi ürünü verdin, fiyatların dengelenmesi değerlerinin tanımlanması vb.vb. vb.) bu zaman içinde bazen firmalardan birinin finans sorumlusu o gün toplantıda veya yoğun veya izinli vb olabiliyor , teslimat süresinin uzun olmasının sebebi mahsuplaşma zaman sürecidir.
arkadaşlar sonuç olarak ürünlerin arkasının sürekli tedariği bizim açımızdan olamayacağından bu takas ürünleri sınırlı sayıda % 3-4 kar marjı ile (karşılığında verdiğimiz kurumsal ürünler oranında) promosyon olarak satıyoruz ,
biz de biliyoruz bu ürünleri piyasa fiyatlarının 3-5 usd altında satsa idik yukarıdaki bu soruları belki de çoğu kimse sormayacaktı bile, her sene yaptığımızı devam ettiriyoruz.
Teslimatlar Hk : arkadaşlar , yıl sonu resmi evraksal işlemler , gerekse çalıştığımız distribütör ve toptancıların depo sayımlarının gecikmesi sizlere ürün çıkışlarında minimum 2-3 gün veya daha fazla gecikme yaşatmaktadır (Bunların üzerine bu karışıklıkta bazen yanlış ürünler gönderimi'de eklenebilmektedir , sonrasında mutlaka düzeltilir.),bu sebepler ve de yukarıda bahsettiğim mahsuplaşma vb işlemler de eklendiğinde malesef bu dönem içerisinde teslimatlarda gecikme yaşandı , öncelikle her ne sebep olursa olsun müşterilerimizn method'la muhattap olduğundan sorumlusu bizleriz ve bu durumdan dolayı sizlerden özür dileriz, bu sebeplerin içerisinde bizlerin de tabiki hataları var yapmadık ve yapmıyoruz asla diyemeyiz ,bizler de hatalıyız , (bir kaç saat da olsa gecikmeli sipariş distr. bildirmek gibi) tekrar bu gecikmelerden dolayı özür dileriz.
Sadece şunu bilmenizi isteriz method firmasında asla ne para ne de mal kalır mutlaka telafi edilir , ticareti tüccar mantığı ile değil vicdanı ile yapar bu firma.
Biraz'da firma hakkında :
Method firması HP-IBM-DELL-CISCO markalarının resmi Partner'idir , bu markalar ile de organik bir bağı vardır , ve faaliyet alanı kurumsal projeler üretmek veya anahtar teslim proje ve altyapılar hazırlamaktır , ve kurumsal ürün tedariğidir ,sıradan bir bilgisayar firması olmayıp gerçekte orta ölçekli bir firmadır. 2016 cirosu dört milyon Tl'dir.(2016 vergi matrah'ı 344.000TL dir)
Müşteri portföy'ü bankalar , fabrikalar , holding'ler ve resmi kurumlar'dır.
firma hakkında bilgiyi vermemin maksadı (veriler resmi rakamlardır.) Method firmasından çekinmemeniz gerektiğini anlatmaya çalışmamdır ,tabiki takdir sizindir.
Yazımı okuduğunuz için teşekkür eder , sabrınız ve anlayışınız için teşekkür eder, saygılar sunarım.
Method Bilişim Hizmetleri San.ve Tic.Ltd.Şti (
Technosistem.com)
Kayhan )