Tehdit maili karşısında ne yapılabilir?

  • Konuyu başlatan DKB
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2B

DKB

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2020
Mesajlar
1.623
Çözümler
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1694010492197.png


Böyle aptal bir mail aldım bugün tam olarak 4 kez. Benim mailim üzerinden bana gönderilmiş ancak gönderilen mailler kısmında hiçbir şekilde yok.

Ben bu maile bir gram inanmadım ama yine de şifre değiştirmeli miyim?

Ya da başka ne yapabilirim?

Normalde hiç konu açmadan direk mail şifresi değiştirecektim ama kurtarma postasına gerek var ve o postanın sahibi şu anda yurt dışında ulaşmam için bir yöntem yok şu an için o yüzden bu konuyu açtım.

Gönderilen mailde bire bir benim hesabım olmasına rağmen bildir tuşuna basıp bildirme seçeneği de mevcuttu. Normalde kendinizi bildirme gibi bir şeyin imkanı yok yine de panik oluyor insan böyle bir şeyin olmadığını bilmesine rağmen.
 
Gönderenin mail adresini kırpmasaydınız keşke belki göremediğiniz yazıları görebilirdik. Yanlış anlamayın akıl akıldan üstündür atıfı yaptım sadece. Adınız FETÖ sebebi ile elimizde 45.000TL'yi çöp kutusuna bırakıp gidin senaryosu ile aynı bir mail.
 
Aynı gözükebilir ama aynı olamaz. Büyük ihtimalle harfi çok çok benzeyen ama aynı olmayan başka bir ülke klavyesi ile hesap açılıp mail atılmıştır. Önemsemenize gerek yok.
 
Birkaç şekilde doğruladım benim mail adresim değil ancak yazım olarak birebir aynı piksel farkı yok.
Umarım bir sorun olmaz çok fazla kişiye gelmiş ama sonuç yok.
 
"Tabii efendim!" şeklinde dönüş yapılabilir, ya da hiç sallanmayabilir. Bu tarz mailler arada bana da geliyor. Hatta bir tanesi direk Black mirror bölümlerinden copy paste yapmış, "yok ekran başında uygunsuz halinizin videosu elimizde, şuraya Bitcoin atmazsan vs.".
 
Benzer mailleri geçen sene birkaç kez ben de aldım, son olarak yine gelen bu tür mesajları veya yazıları posta kutusundan sildim, hiç dikkate almadım. Ondan öncekilere kızıp çok kötü cevap vermiştim, şimdi kendi kendime kızıyorum onun seviyesine bilerek düştüğüm için.

İstenilen bitcoin ödemesini ona asla yapmayın, ucuz bir şantajla sizi özelinizden arkadaşlarınıza açık-saçık video ve resimlerinizi yayınlayıp sizi herkese rezil etmekle itham edip sizden bu yolla para sızdırmaya çalışıyorlar. Bence isim olarak yabancı isimleri kullansalar bile yakınlardan Türkiye içinden bir tehdit veya şantaj olduğunu ben düşünüyorum.

Korkup, yılarak bir paniğe kapılmanıza hiç gerek yoktur, seçecekleri kişileri de ince eleyip sık dokuyarak çok iyi seçiyorlar. Bunları görmeyip hiç dikkate almazsanız bu konuda hiçbir şey olmaz merak etmeyin.

Örneğin ben web kamera ve mikrofon kullanmadığım halde bu yolla duyup gördüklerini, çektiklerini güya herkese (yakın dostlara) gösterip beni rezil edeceklerini söylemişlerdi, çok saçma olarak. Mikrofon ve web kameram devamlı kapalı iken bu konularda açıkça yalan söyleyip bu konuda çirkin bir şantaj yaptıkları düşünülürse eğer naylon tehdit olabildiği de çok açıktır. Kolay gelsin
 
Klasik bir mesaj bu, Google kopyaladığınız zaman birebir aynısını bir çok kullanıcının aldığını göreceksindir. Endişelendirmeni gerektirecek bir konu yok.

Sanırım mail adresin sızdırılmış, benim mail adresim 4,5 site tarafından sızdırıldığı için bir kaç senedir bu mesajlardan sürekli geliyor. Hiç birini takmıyorum ve hiç bir şey olmadı.

Mail adresinin güvenliğini korumanı öneririm, authenticator tarzı uygulamalar ile de güvenliği arttırmanı tavsiye ederim bir tek. Bunlardan kurtulmanın yolu mail adresi değiştirmek sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı