Tek başıma uyuyamıyorum

Bugüne kadar hiç yalnız uyumadın mı, yoksa sonradan mı böyle oldun? Büyük ihtimalle bilinçaltında olan bazı şeyler bu durumu tetikliyordur. stresten uzak durmaya çalış.

Normalde yatıyordum fakat bursaya abimi ziyarate gittim annemle salonda farklı koltuklarda yatıyordum ama Ankara'ya gelince yatamamaya başladım zaten bursada bile en erken 1 de yatıyordum yani bursada başladı bu olay.

Tek başıma uyuyamıyorum ne yaparsam yapayım olmuyor yanımda illa birisi olması lazım rahat yatamıyorum korku film mi veya videosu izlemediğim halde korkuyorum bu yüzden geç saatlere kadar uyuyamıyorum uyumam için güneşin doğması gerek öbür türlü olmuyor. Ayrıca izleniyormuşum gibi bir his var veya başımda biri bekliyor gibi.
Ailenle veya yaşadığın olaylarla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kendini anlamak zorundasın kendini anlamaya çalış. Geçiştirmekle çözülmeyecek bir sorundan kaynaklanıyor gibi. Yaşın farketmez bu böyledir.

O zaman geçici bir durumdur. 1 gece boyunca hiç uyumayıp, ertesi gün her zaman yatmak istediğin vakitte uyuyup sabah kalmak istediğin saatte uyanmayı denemelisin. Büyük ihtimalle uykunu hiç almadığını düşünüp sabah hiç kalmak istemeyeceksin ama kalk. (Ben de hayatım boyunca uyku problemleri yaşadım. Bu taktik bende genellikle %90 olumlu sonuç gösterdi.)

Benim de böyle bir korkum bak şimdi çözümü veriyorum. 1. çözüm fener almak odana. Küçük bir yere koy ve sabaha kadar açık kalsın. Böylece uyuyabilirsin. 2. çözüm olarak Spotify açıp Lo-Fi tarzı müzikler dinlemen. Ben son 4-5 yılımı müzik dinleyerek uyurum her bir anımda. Muhtemelen 50 yaşıma gelince de müzikle uyuyacağım. Hatta ikisini aynanda yapmayı dene. İnan ki olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı