Çözüldü Teknobiyotik sahte SSD satmış olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xTheoden

Picopat
Katılım
23 Mart 2023
Mesajlar
74
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

Ürün: Samsung SSD 990 Pro 2 TB / satış bedeli: 4789 TL / satış kanalı: Trendyol - Teknobiyotik / fatura veren: Akortek

Son günlerde tecknopat YouTube kanalı ve Technopat Sosyal'de dikkatimi çeken sahte SSD video ve konuları üzerine; 11 Mart 2023 tarihinde satın almış olduğum " Samsung SSD 990 Pro 2 TB " modelinin incelemesine koyuldum. Recep Baltaş'ın sahte SSD'ler ile ilgili videolarını dikkatlice izledim ve kendi elimdeki ürünü de detaylı bir şekilde araştırmaya koyuldum.

1. Öncelikle ürünü Trendyol üzerinden Teknobiyotik satıcısından satın aldım. İlk olarak Teknobiyotik ile iletişime geçtim; ürünün kutusundan garanti belgesinin çıkmadığını, garanti belgesinin tarafıma iletilmesini talep ettim. Aldığım cevapta Samsung marka SSD'nin garantisi için garanti belgesine ihtiyaç olmadığı ürünlerin otomatik olarak Türkiye distribütörü tarafından Türkiye garantili olduğu cevabını aldım.

2. Aldığım cevap üzerine Samsung müşteri hizmetlerini aradım ve Samsung SSD'ler için Ankara'da bulunan ( isim vermek kurallara uygun mu bilmiyorum ) XX Samsung yetkili servisi ile irtibata geçmemi sağladılar. Ürünün kutusundaki seri no ve Samsung Magician programında çıkan seri no'yu istediler bunun üzerine hemen programı kurdum ve istedikleri bilgileri yetkili servis ile paylaştım. Aldığım cevapta " Teknobiyotik'ten satın almış olduğum akortek faturalı Samsung SSD 990 Pro 2 TB ürününün Türkiye garantisi olmadığı, ürünün Samsung Magician programı ile çalışmayacağı " oldu.

3. Bunun üzerine derhal Trendyol üzerinden iade oluşturdum ve ürünü teslim aldığım şekilde hemen Teknobiyotik satıcısına kargoladım. 23.03.2023 tarihi itibari ile; " 14 gün doldurmamış ve yukarıdaki sorunları yaşadığım ürün ile alakalı olarak satıcı tarafından "iade reddedilme sebebi: Yeniden satışa uygun olmaması" şeklinde ürünün tarafıma geri gönderileceğine dair mail aldım.

4. Akabinde Teknobiyotik müşteri hizmetlerini arayarak durumumu kibarca izah ettim. ( yukarıda yazdıklarım gibi ) konuşma sırasında defalarca sözüm kesilerek kaba bir dil ile " ürünün kutusunu açmışsınız iade edemezsiniz! " ve " ürünlerimiz Teknobiyotik garantili bir şey olursa bize göndereceksiniz garantisi biziz " şeklinde cevaplar aldım.

Burası önemli: satıcaya "ürün ilanında ve içeriğinde; 2 yıl garantili olarak satışa çıkartılan ve satışı gerçekleştirilen bahse konu ürünün "TR garantisi olmadığı, kutusu açılırsa iade edilemeyeceği, ürünün Teknobiyotik tarafından garantili olduğu, ürünün yurt dışından getirtildiği, Türkiye'de satışa uygun olmadığından sebep marka garantisi dışında tutulacağına dair hiçbir ibare, uyarı, açıklayıcı bilgi, açılırsa iadesi gerçekleştirilemeyeceğine dair fiziki bandrol bant veya dikkat çekici önlem olmadığını belirttim.

Son olarak Teknobiyotik Trendyol müşteri hizmetleri yetkilisi ve Teknobiyotik teknik elemanı X, y beylerden aldığım cevap ise; "ürünü satın almadan önce, garantisinin olup olmadığını sormamış olmam kendilerinin sorunun olmadığı, ürünü almadan önce Türkiye garantisi var mı diye araştırma yapmamış olmanız sizin sorununuz, biz sattığımız ürünleri yurt dışından getiriyoruz ve 2 yıl Teknobiyotik garantisi veriyoruz" şeklinde olmuştur.

Not: Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür eder, konuya hakim arkadaşların yardımlarını rica ederim. Recep Baltaş'ın yazmış olduğu sahte SSD incelemesindeki Technopat konusunda sahte ürün ile ilgili görseller ve bazı tüyolar verilmiş. Bu hususta benden ürün görseli isterseniz paylaşabilirim. Ürünün sahte olup olmadığını bilmiyorum ancak sahte olması muhtemel ( gerek ambalaj, gerekse yapılan testler sonucu ). Tarafımdan paylaşmamı istediğiniz görsel veya bilgi varsa memnuniyetle paylaşabilirim.
 

Dosya Ekleri

  • SSD 2.jpg
    SSD 2.jpg
    130,7 KB · Görüntüleme: 2.252
  • SSD 11.jpg
    SSD 11.jpg
    130,7 KB · Görüntüleme: 2.263
  • SSD 10.jpg
    SSD 10.jpg
    53,4 KB · Görüntüleme: 1.711
  • SSD 9.jpg
    SSD 9.jpg
    52,1 KB · Görüntüleme: 1.884
  • SSD 5.jpg
    SSD 5.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 1.930
  • SSD 4.jpg
    SSD 4.jpg
    118,9 KB · Görüntüleme: 2.020
  • SSD 3.jpg
    SSD 3.jpg
    121,8 KB · Görüntüleme: 2.227
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorun çözüldü. Teknobiyotik ürünü iade aldı ve parasını iade etti.

Konu kapatılabilir. Konu sahibiyim ancak konuyu düzenleme yetkim yok.
Yorumlarınız ve bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim. Ücret iadesini aldım. Bu konunun çok faydası oldu ve ses getirdi. Konuyu düzenlemem kapatılmış sanırım en son moderatör düzenlemiş ben müdehale edemiyorum o yüzden son durumu ilk sayfaya ekleyemedim.

SONUÇ ÜRÜN İLE İLGİLİ ÇIKARIMLAR ( GÜNCEL )
Şu aşamada SAMSUNG 990 PRO 2 TB SSD modeli ve Satıcısı Teknobiyotik olan ürün için; emin olduğumuz konular:
1 Ürünün Yurt Dışından temin edildiği, ( neresi olduğu belli değil )
2 Ürünün Samsung Magician Programında Çalışmadığı
3 Ürünün seri numarasının SATICISI HARİÇ hiç bir firma tarafından DOĞRULANMADIĞI
4 Türkiye'de yetkili olarak ürün tedarik eden firmaların bu ürünün KENDİ BÜNYELERİNDEN OLMADIĞINI
5 Ürünün hangi yollarla Türkiye ye girdiği, kim tarafından tedarik edildiği, ne amaçla ve nereden geldiği BELİRSİZ OLUP
Satıcısı HARİÇ, taraflı veya tarafsız hiç bir kurum, şirket, tacir, ticaret erbabı, firma ve kuruluş tarafından DESTEK VE KABUL GÖRMEMİŞTİR.
Teknobiyotikten satın alınan Samsung SSD 990 PRO 2 TB ürününün orjinalliğine dair hiç bir kanıt ispat niteliğinde inandırıcı delile ulaşamadım.

SONUÇ PARA İADESİ İLE İLGİLİ DURUM ( GÜNCEL )
Bu konu sayesinde ücret iadesini aldım.
 
SSD sahte. Garantisi olup olmamasına bakılmaksızın -ki böyle bir şey zaten pek mümkün değil, her ürün için garanti durumunu nasıl öğrensinler- Samsung'un SSD'leri Magician'da ayrım olmaksızın orijinal ise gözükür.

Samsung'la iletişime geçip bu SSD sahte bilgisini aldıktan sonra ispatlarıyla buraya yüklerse olay açıklığa kavuşur diye düşünüyorum. Teknobiyotik firmasını yıllardır kullanıyordum bu olaydan sonra kullanmayı düşünmüyorum.
 
SSD de bir sorun mevcut bence de neden derseniz.
Ürün yurt dışıda olsa yurt içide olsa uygulamadan ürünün saglıgı gözükmesi gerekli.
Garanti belgesi olayına gelecek olursak o kadar Samsung SSD satın aldım hiçbirinin içindende garanti belgesi çıkmadı sadece 9. fotograftaki kagıtla SSD'nin kendisi çıkar zaten başka bir şey çıkmıyor ki.
 
Arkadaşlar fotoğraflarda hem kutu hem de bilgisayarda görünen seri numarası mevcut kendinizde merakınızı gidermek için Samsung ile iletişime geçip sorabilirsiniz. Bana verilen cevap SSD'nin hiçbir bilgisini göremedikleri oldu. Haliyle orijinal veya değil demediler. Benim nazarımda orijinal değil, zaten programda orijinal olmadığını söylüyor.
 
Yakın bir zamanda amazon üzerinden teknobiyotikten 970 evo plus almıştım ben de yarın ilk işim orijinal mi değil mi araştırmak olacak.

Edit:
Durumlar bu şekilde orijinalli ile ilgili dert etmem gereken bir durum var mi ?

Samsung Garanti sorgulama kısmında bende olan SSD'nin seri numarasına da geçersiz diyor

Edit 2: hepsiburada üzerinden hepsiburada saticisindan alan arkadaşımın SSDsi için de samsung garanti kısmı geçersiz diyor acaba garanti sorgulama kısmı SSD desteklemiyor mu?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    142,4 KB · Görüntüleme: 50
  • AdsızDD.png
    AdsızDD.png
    105,3 KB · Görüntüleme: 52
  • Adssssssız.png
    Adssssssız.png
    22,7 KB · Görüntüleme: 47
  • Adssssssssssız.png
    Adssssssssssız.png
    103,5 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun ürün hangi ülkeden ithal edildiyse o ulkeyi secerek seri numarasini kontrol edin. Hiz sonuclarinda bayağı hiz almissiniz cakma urunler o kadar gelisti mi bilmiyorum. Orijinal gibi duruyor sonuclara bakinca. Geçenlerde ben de dolandiriliyordum 25W Samsung şarj aleti aldim. Ilk birkac gun orijinal sandim ama sonra kutunun ustundeki seri numarasi ile urunun ustundeki seri numarasinin ayni olmadigini gordum uretim tarihleri de farkliydi.

Turkcell pasajla gorustum ve birkac gun sonra iade kodu verdiler ayni gun iade ettim ve param ertesi gun yatti. Yoruldugumla kaldim şu an hemen hemen ayni fiyata A101'den sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Bu arada bana cakma ürün satan saticinin ismi gençpa idi. Genpa sanarak sipariş etmistim ismi de kopyalamislar 😀 insanin salak yerine konmasi kotu bir durum gercekten gecmis olsun. Teknobiyotik'ten alisveris yaparken artik 2 kere dusüneceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef bende 16.03.2023 tarihinde ürünü almıştım. konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler. Seri No yu kontrol ettirdim. Malesef ürün yurt dışı çıktı benimde, TR de garantisi yok, garantisiz değil fakat TR de yok dedi yardımcı olan bayan personel.

Konuyu açan ve technopat ailesine teşekkürler.
 
Malesef bende 16.03.2023 tarihinde ürünü almıştım. konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler. Seri No yu kontrol ettirdim. Malesef ürün yurt dışı çıktı benimde, TR de garantisi yok, garantisiz değil fakat TR de yok dedi yardımcı olan bayan personel.

Konuyu açan ve technopat ailesine teşekkürler.
Bu bilgiye nasıl ulaştın personelle iletişim nasıl kurabilirim?
 
Teknobiyotik'ten aldığım SSD işlemci ve ekran kartını iade etmek istiyordum ben de. 14 günlük koşulsuz şartsız iade hakkım var sözde. Ürünleri yolladım önce ekran kartının kablosu eksik bu şekilde iade alamayız dediler. Sonra eksik olmadığını tekrar kontrol edilmesini söyledim. Bu sefer de ürünler sağlam ve tam performanslı çalışmaktadır bu yüzden iade alamayız dediler. Telefonla aradım karşımdaki kişi ben burada 7 senedir çalışıyorum bu zamana kadar paketi açılan ürünü iade almadık yasal yollara başvurabilirsiniz dedi. THH'ye başvurdum belki süreç hızlanır diye şikayetvara yazdım. Verdikleri cevap karşısında şok oldum. Benim yolladığım sağlam ürünlere zarar vermişler. Ekran kartı hasarlı kutusunu yırtmışlar. İşlemci üzerinde termal macun izi kalmış. SSD'nin kutusunu göstermişler falan tam komedi. Her seferinde farklı bir bahane sunup iade almadılar. Şu an THH kararını bekliyorum. Attıkları fotoğrafları merak edenler buradan bakabilir. Siz siz olun üç beş kuruş ucuza sistem toplayacağım diye bu tarz sitelere yönelmeyin.

 

Geri
Yukarı