Teknoloji ''bakkalları'' ile Kötü ve Komik Anılarınız

Alperen0

Kilopat
Katılım
23 Aralık 2016
Mesajlar
2.050
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Var mı böyle mahalledeki bilgisayarcılarla falan anılarınız? Benim yok ama böyle şeyleri okumayı çok seviyorum. Varsa anınız anlatırsanız çok memnun olurum :)
 
Var mı böyle mahalledeki bilgisayarcılarla falan anılarınız? Benim yok ama böyle şeyleri okumayı çok seviyorum. Varsa anınız anlatırsanız çok memnun olurum :)
Samsung şarj kablosu almıştım. 1 hafta sonra bozulmuştu.
Kadıköy'de çok popüler İ**i serviste Türkçe Q klavyeli DELL laptopum için klavye taktırmıştım. İngilizce klavye takmışlardı.
 
Eski laptopumu götürmüştüm, HDD değişmesi gerekiyormuş o zamanlar anlamıyordum. Eski HDD'imi çıkarmış yerine daha küçük inçte HDD takmış ve yerine tam oturmadığı için kağıt sıkıştırmış. Sonra bilgisayarı kullanmaya başlayınca HDD yerinden oynadığı için bilgisayar bozulmuş, sonra tekrar aynı bilgisayarcıya götürdüğümde sen bozmuşsun dedi. Hem suçlu hem güçlü , hemde HDD'in laptop kapağı yoktu. Bende HDD'i o şekilde kağıtla sabitlediklerini o sayede gördüm sonra bilgisayarı tekrar aynı şekilde tamir edip bana verdiler, bilgisayardaki işletim sistemi normalde Windows 7'di sağolsunlar Windows XP yollayıp göndermişler ve tabi ki aynı sıkıntı tekrar oldu bu sefer suç bendeymiş gibi birde yapmadılar ve öyle kaldı. Buradan Allah onun belasını versin diyorum, yazımı üşenmeden okuyana selamlar :).
 
O zamanlar "Casper" marka bilgisayarım vardı. Kasanın yerini değiştirmek için kasayı kaldırdım. Yeni yerine koydum. Daha sonra kasanın arkasına klavye fare takmak için kasayı 90 derece sola çevirdim. Tabii elektrik kablosu takılı.

PSU'ya giden kablonun girdiği soketten, havalandırma deliğinden havai fişek etkisi ile bir görsel şölen.

Aldım kasayı gittik Casper servisine. 300 Liraya 200W verebilen bir PSU taktılar. İçinden RAM kaybolmuş. Herhalde kasayı götürürken yolda düşmüştür (!)

Bu olay baya eski. En azından 2013-2014. PS4 daha çıkmamıştı yada ilk zamanları. O zamanlarda 1 USD = 2 TRY olduğu için 150$ verip 200 Watt verebilen bir PSU takmışlar.

Helal olsun be :)
 
G4560-Asrock H110M sisteme RX 570 takmıştım. Görüntü alamayınca bilgisayarcıya götürdüm. Sorun anakartında dedi. Asrock yan sanayi markasıymış güya. Bana 850 TL'ye Asus B250 anakart satmaya kalkmıştı. Reddettim ama arıza tespit bedeli diye 40 TL aldı. Sonradan sorunun kaynağı 6 pin PSU çıktı. İtiraz etmiş olsam da paramı geri alamadım. O zamandan beri hiçbir bilgisayarcıya gitmem.
 
Bilgisayarcılara karşı artık bir kin besledim diyebilirim.
Geçenlerde yolda gidiyorum baktım dükkan raflarında RTX serisi kartlar falan dizilmiş. Girdim içeri direk salak numarasına yattım bilgisayardan anlamayan bir tip gibi. Bu aralar monitör araştırıyordum "Adama sorayım bakalım ne yapacak?" dedim.
"Abi şu içe doğru bükülen monitör falan ne kadar?" dedim. Gösterdiğim monitörde 800 TL civarı olan Samsung curved bir monitör.
"Kardeşim piyasa fiyatı 1400' den başlıyor."dedi. Hiç çaktırmadım adamı başka ürünler üzerinden de trolledim. En son telefondan açıp internette monitörün aynısının 800 TL civarı olduğunu gösterdim. Bir kıvırmaya çalışıyor; " Yok kardeşim aynı model değil bu daha üstün bunlar normalde Türkiye' de satılmıyor özel getirttik vs."
Çıktım gittim bir şey demeden. Unutmadan söyleyeyim "Windows 10 format ne kadar olur?" dedim. "40 TL" dedi.
Yani anlayacağınız bu adamlar harbiden salak yerine koyuyor bizi.
 
Geçen yaz Asus anakartımdan işlemciyi çıkarırken soket pinlerini yamultmuştum. 4-5 tane pin yamulmuştu. Ben de mahallede herkesçe sayılan bir bilgisayarcı abiye gittim ve durumu gösterdim. Pin düzeltme işlemi ince bir işlem olduğu için büyüteç lazım olduğu ancak şu anda büyüteci olmadığı, 2-3 saat sonra arkadaşının geri getireceğini söyledi. Anakartı saat 12.00 gibi bıraktım ve okuluma döndüm. Saat 15.00 olduğunda hala haber alamadığım için telefon ettim, saat 17.00 gibi gelebileceğimi söyledi. Saat 17.00 sularında dükkana geri gittim ve bilgisayarcı bana "Anakartın köşedeki televizyoncuda, büyüteç onda olduğu için ona yolladım, istersen oraya git bak ne yapmış." dedi. Gittiğimde televizyoncu amca durumu daha da berbat hale getirmişti. 4-5 tane yamuk pin sayısı 15-20'ye ulaşmıştı. Televizyoncu amca soket pinlerinin yönlerinin hepsinin aynı yöne bakması gerektiğini düşünmüş ve normalde ters yöne bakması gereken pinleri de diğer taraftaki pinlerle aynı yöne yamultmaya çalışmış. Televizyoncuya fabrikasyonda pinlerin bir tarafı başka bir yere, bir tarafı başka bir yere bakar diye anlatmaya çalıştım. Yaşı biraz erdiği için anlamayı reddetti. Ben de büyüğüm olduğu için üzerine gitmek istemedim. Kartı alıp bilgisayarcıya gösterdim ve o da şaşırdı. Nasıl böyle bir şey yapar, dedi. Ona da bir laf söylemekten kaçındım. Şimdi bir anakartın televizyoncuda ne işi var gibisinden sormak istemedim doğrusu.
Anlayacağınız, soket yuvası savaş alanına dönmüş bir durumdaydı. Tamir artık mümkün değildi. Hiçbir ücret vermeden dükkandan çıktım ve anakartı çöpe attım. Birkaç hafta sonra buradaki, Sosyal'deki, bir ağabeyden ikinci el bir anakart satın aldım ve şu an onu kullanıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı