Teknoloji Şans İşi Midir?

Teknoloji Şans İşi Midir?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Ben kısmen diyorum. Kaliteli ve pahalı ürünlerde bozuk gelme şansı daha az iken malzemeden kısılmış ve ucuz ürünlerde bozuk gelme şansı daha fazla.

Örneğin RTX 3080'de bazı üreticiler maliyeti kısmak için ucuz transistörler kullandığından dolayı sorun yaşayanların sayısı fazla iken ASUS kaliteli kapasitörler kullandığı için onda sorun yaşayan çıkmadı.
 
Çoğu şekilde şans işi ise peki bu teknolojik ürünler hataya mahal vermeyecek şekilde üretilmiyor mu?
Hiçbir makine %100 verimle çalışmaz. Her ne kadar üretim bantları kusursuza yakın kurulsa da (büyük üreticilerden bahsediyorum) elbet ki arada çürük yumurtalar çıkacaktır.

100 üründen 2 tanesi sorunlu çıkıyorsa şans,
100 üründen 50 tanesi sorunlu çıkıyorsa dandiklik vardır. Sorunu üretici de arayın.
 
Çoğu şekilde şans işi ise peki bu teknolojik ürünler hataya mahal vermeyecek şekilde üretilmiyor mu? Fabrikalar tamamen otomasyonlu çalışıyor bilgisayar sistemleri üzerinden. Bunda nasıl bir şans söz konusu?
Bunlar düşünülüyor zaten. Bu oranı düşürmek ya da arttırmak aslında senin elinde, ama bu oranı ne kadar düşürürsek maliyet de o kadar artar. Bu yüzden bir miktara göz yumulur, garantiye gelip gerekli işlemi yapacağın tahmin edilir. Kâr-zarar dengesine göre kararını alırsın.
 
Selamlar. Sizlerle şöyle bir soru yöneltmek istiyorum. Başlıktan da fark ettiğiniz üzere sorum şu. Teknoloji şans işi midir? Nasıl yani ne demek şans işi mi? Anlatayım.

Örnek veriyorum bir dizüstü bilgisayar aldınız diyelim. Aynı bilgisayardan arkadaşınızda da var. Onda sapasağlam olan her özelliği tıkır tıkır çalışan bilgisayar sizde sorunluysa bu şans işi midir yoksa satın aldığınız ürünün üreticisinin hatası mıdır?

İkinci örneğim şu. 100 kişiden 5 yıldız almış ürünü siz alırsınız, hatalı gelir; en kral garanti servisi vardır ama sürekli siz de sorun çıkarır. 100 kişiden 1 yıldız almış ürünü siz alırsınız, hatasız gelir; garanti servisi bile yoktur ama mermer gibi sağlamdır sorun çıkarmaz. Peki bu şans işi midir değil midir?

Anketi işaretledikten sonra neden şans işidir neden değildir cevaplandırırsanız detaylı olarak oldukça iyi olur. İyi forumlar. :)

Tamamen şans işidir. Şansıma çok çok mükemmel bir silikon kalitesine sahip R5 3600 kullanıcısıyım. 1.08 v ile 4.2 GHz alabiliyorum stabil değerlerde ve çok serin çalışıyor MSI Core Frozr L ile. Ama bir o kadar şanssızım ki bu işlemci dün fanların yerini değiştirmek için kasayı açıp işlem yaptıktan sonra işlemci ile ilgili hiçbir şeye dokunmamama rağmen PC'yi kurduğumda arızalandı ve ekrana görüntü gelmeyip anakartta CPU ışığı yandı.
 
Şans işi bence. Ama ürün alacakken imkan varsa kaliteli firma alıp işi iyice güvenceye almak daha mantıklı. Bu dediklerimize bakıp Turbox SSD, Everest PSU falan almayın amanın.
 

Geri
Yukarı