Teknolojide niye 9 kullanılmıyor?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, forumda gezerken aklıma takıldı. iPhone 7, 8, 10 var aynı şekilde Windows kanadında da 7, 8, 10 var ama 9 niye yok? Neden 9 kullanılmıyor?

Sad Note 9 and Intel Core i9 noises...

Çok yerde var, olmayan birkaç yerden bahsetmişsin sadece.

Windows 9'dan Recep Baltaş bahsetmişti:
Windows 9'un çıkmamasının sebebi teknik. Zira 9 çıksaydı, "sürüm numarası 9 ile başlayan Windows ise buna göre davran" kodu barındıran birçok program, işletim sistemini Windows 95/98 zannedecek ve çalışmayacaktı. Microsoft mühendisleri bu yüzden işletim sisteminin adının 10 olmasının daha uygun olacağını düşünüp ismi bu şekilde güncellediler.

iPhone X da iPhone'un çıkışının 10. yılına ithafen yapılan bir isimlendirme. iPhone 9 halen daha çıkabilir...

Windows 9 çıksaydı birçok yazılımda yer alan şu kod sorunlara sebep olacaktı:

Kod:
public WindowsAttachProvider() {
        String os = System.getProperty("os.name");
        if (os.startsWith("Windows 9") || os.equals("Windows Me")) {
            throw new RuntimeException(
                "This provider is not supported on this version of Windows");

Windows 9'dan Recep Baltaş bahsetmişti:
Temmuz 2015'te Windows 10'un kararlı ilk sürümü yayınlandığı anda ben de yükseltmiştim. Hatta aylar önce rezerve etmiştim. İndirme ve kurulum saatler sürdü en sonunda yükseltildi. Windows 8.1'den yükseltmiştim. Acaba bir şey mi kaçırdım dedim. Windows 9'a ne oldu diye düşündüm sonra 3-4 hafta sonra programlar Windows 9'u desteklemeyeceğinden direkt 10'a geçildiğini söylüyordu herkes. Bazıları da 8 zaten vardı, 8.1 9 diyordu.

iPhone SE 2020'nin zaten iPhone 9 olduğu söyleniyor. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı