Telefon bağımlılığından kurtulmak

Haruki Murakami

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2020
Mesajlar
4.048
Makaleler
3
Çözümler
9
Yer
Muğla/Bodrum
Sürekli telefona bakıyorum. Ne olursa olsun. İlgimi çekmeyen şeyler olsa bile bakıyorum. Derslerim iyidir ama bunun yüzünden ileride bozulacak herhalde. Sadece sorun ben de değilim. Bunlar yüzünden annem ve babam bile tartışıyor. Ders çalışacağım diye odaya giriyorum bir bakmışım 2 saattir telefondayım. Babam odaya giriyor meyve getirmek için beni telefonda görünce o kadar mahcup oluyorum ki. Bir sürü şey denedim ama olmadı. Bunun sebebini de 15 yaşına kadar hiç telefonum olmamasına bağlıyorum. Bu yaşa kadar kendime ait tuşlu telefonum bile olmadı. E tabi birden elime iyi sayılabilecek bir akıllı telefon gelince suyunu çıkardım işin. İradesi yüksek bir insanım ama bu konuda kendime hakim olamıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?
 
@Kerem00 'dan alıntıladım.
Android 9 veya üzeri bir telefon kullanıyorsanız ayarlar menüsünde "Dijital Denge" veya buna benzer bir isim altında ekran süresi, uygulama sınırları ve uyku vakti gibi özelliklerden faydalanmayı deneyebilirsiniz. iOS'te de benzer bir şey olması lazım ama iOS'e pek hakim değilim.
 
Tuşlu telefon kullanmak en mantıklısı. İnterneti her ne kadar ağırlıklı olarak bilgi öğrenme amaçlı kullansamda, bir süre sonra insanda dikkat eksikliği yapıyor. Hele benim gibi dikkat eksikliği olan birisiyse iyice tabiri caiz ise aptala bağlıyorum. Ben internete kendimizi kapalı tutalım demiyorum insanın elinde akıllı telefon olunca iyice bağımlı oluyoruz ama ben üşengeç olduğum için bilgisayarın başına geçmeye üşeniyorum.
Kullandığım tuşlu telefon modeli: Nokia 6300
 

Geri
Yukarı