Telefon olmadığı için utanmak

Ben üniversiteye gidene kadar telefon sahibi olamamıştım. Üniversiteye gittikten sonra da başka şehirde kalacağım ve ihtiyacım olacağı için bana eski tuşlu telefonlarından vermişti. O dönemlerde 2015 yıllarıydı birçok kişi dönemin güzel telefonlarına sahipti. Nedendir bilmem aralarında tek tuşlu kullanan bendim, bu konuda tek farklı olan bendim ama gururluydum. Hatta fotoğraf falan çektireceğimizde "Siz durun ben çekeyim" esprileri falan yapardım. :)

Çalışıp alabilirsin.

Ailem okulum olduğu için çalışmama izin vermiyor.
Ben üniversiteye gidene kadar telefon sahibi olamamıştım. Üniversiteye gittikten sonra da başka şehirde kalacağım ve ihtiyacım olacağı için bana eski tuşlu telefonlarından vermişti. O dönemlerde 2015 yıllarıydı birçok kişi dönemin güzel telefonlarına sahipti. Nedendir bilmem aralarında tek tuşlu kullanan bendim, bu konuda tek farklı olan bendim ama gururluydum. Hatta fotoğraf falan çektireceğimizde "siz durun ben çekeyim" esprileri falan yapardım. :)

Keşke bana da tuşlu telefon alsalar ona bile razıyım ama almıyorlar.

Keşke bana da tuşlu telefon alsalar ona bile razıyım ama almıyorlar.
Ha eğer ona bile razıysan diğer arkadaşların da dediği gibi çalışıp 2. el bir telefon alabilirsin. Ha ailenin ille de telefon almayı gibi ilginç bir tutumu varsa onu bilemem. Ama ailenin durumu gerçekten yerinde değilse bu konuda hiç ısrarcı olma çünkü onların gururunu kırarsın.
@CovidTR Bilgisayarın var mı?

Telefonu yok diye salak diyende, ne bileyim.
Benim telefonum var ama sınıftaki herkes en az 3K telefonlarla takılıyorlar, 3-4 kameralı falan benimki ise zamanında 650TL'ye 0 aldığım 4 yıllık ve kamerası bozuk telefon. (ben bozdum)
GTA Vice City kasıyor telefonda o kadar kötü.
Tabii hiçbir davar bana mal demedi sordukları zaman param yok derim yani, sizinde paranız yoksa yapacak bir şey yok, varsa da ailenizden isteyin bütçe ve bizde size telefon önerek.

Keşke bana da bozuk bir telefon alsalar ona bile razıyım ama almıyorlar arkadaşlarımın benimle dalga geçmesinden hoşlanmıyorum artık.

Almama nedenlerini sordunuz mu?

Soruyorum ama söyleyince de bana neden almadıklarını söylemiyorlar hep bana diyorlar söz sana bu hafta telefon alacağız sabret diyorlar ama almıyorlar.
Ha eğer ona bile razıysan diğer arkadaşların da dediği gibi çalışıp 2. el bir telefon alabilirsin. Ha ailenin ille de telefon almayı gibi ilginç bir tutumu varsa onu bilemem. Ama ailenin durumu gerçekten yerinde değilse bu konuda hiç ısrarcı olma çünkü onların gururunu kırarsın.
@CovidTR bilgisayarın var mı?

Sadece bilgisayarım var.
Telefonu yok diye salak diyende, ne bileyim.
Benim telefonum var ama sınıftaki herkes en az 3K telefonlarla takılıyorlar, 3-4 kameralı falan benimki ise zamanında 650TL'ye 0 aldığım 4 yıllık ve kamerası bozuk telefon. (ben bozdum)
GTA Vice City kasıyor telefonda o kadar kötü.
Tabii hiçbir davar bana mal demedi sordukları zaman param yok derim yani, sizinde paranız yoksa yapacak bir şey yok, varsa da ailenizden isteyin bütçe ve bizde size telefon önerek.

Telefonunuzun markası ve modeli ne acaba merak ettim.

Soruyorum ama söyleyince de bana neden almadıklarını söylemiyorlar hep bana diyorlar söz sana bu hafta telefon alacağız sabret diyorlar ama almıyorlar.

Bir veli bunu diyorsa çoğunlukla parası olmadığı için diyor.
Sizi kırmamak için bahane uyduruyorlar bence, eğer ki dediğim doğruysa üstlerine gitmeniz çok da güzel olmaz. (onları üzmüş olursunuz)

Ama maddi durumdan kaynaklı değilse bir gözetleme yapmanız iyi olur, sebebini öğrenmek için.

Telefonunuzun markası ve modeli ne acaba merak ettim.

Vestel venüs 5530.
Bir de telefon bozuk değil ben oradan oraya fırlattığım için telefonun Lens'ı gitti.
4 yıl boyunca da kullandığımdan kaynaklı olarak batarya ve işlemci rahmetli gibi ama halada hayatta ve gidiyor iyi kötü.
Maddi durumumuz orta.

Bireylerinizle ciddi bir konuşma yaparak öğrenin derim ben. (yani büyüdüğünüz belli edin)
Ama tabii ki saygı önemli, saygınız bozulmasın sadece ciddi şekilde çocuk olmadığınızı ve cidden telefona ihtiyacınızın olduğunu söyleyin.

Zaten ona yanıyorum arkadaşlarımın benimle dalga geçmesini bende doğru bulmuyorum.
Vestel venüs 5530.
Bir de telefon bozuk değil ben oradan oraya fırlattığım için telefonun Lens'ı gitti.
4 yıl boyunca da kullandığımdan kaynaklı olarak batarya ve işlemci rahmetli gibi ama halada hayatta ve gidiyor iyi kötü.

Bireylerinizle ciddi bir konuşma yaparak öğrenin derim ben. (yani büyüdüğünüz belli edin)
Ama tabii ki saygı önemli, saygınız bozulmasın sadece ciddi şekilde çocuk olmadığınızı ve cidden telefona ihtiyacınızın olduğunu söyleyin.

Aileme artık büyüdüğünü telefon istediğimi söylüyorum ama söyleyince de hep bana söz bu hafta alacağız sabret diyorlar beni oyalıyorlar keşke benim de sizin gibi bir telefonum olsa başka bir şey istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı