TEOG'dan 18 Yanlış Yaptım Nasıl Düzelir ?

Moralini bozmak istemem ama kendini iyi bir liseye giremeyecek gibi hazırlarsan zaten giremezsin. İlk sınavın %30u ikinci sınavın %70i alınıyor benim bildiğim geçen sene kardeşim girdi çünkü. Senin şuan yapman gereken ikinci sınavda tam yaparsam kaç puan alırım gibi işler olmamalı. İnternetteki sitelerin çoğu yanlış söylüyor nerdeyse. Mümkün olduğunca da sosyal medyadan uzaklaşman lazım Technopat Sosyal dahil. Bu vakitler senin için çok önemli eğer zamanını ders çalışmak yerine boş işler için harcarsan ilerde çok pişman olursun. İkinci sınavın nasıl olacağını kimse bilemez belki çok kolay olur belki çok zor ancak senin kendini kısıtlamaman lazım. Sınava çalışmanın püf noktası yoktur ne kadar test çözersen ne kadar soru tipi görürsen o kadar başarılı olursun. Maddi durumunuz varsa özel hocalar çok faydalı oluyor. Anafen'in zaman sınavlarına gitmende de fayda var. Ayrıca başkalarıyla yarışmıyorum demişsin ancak senin tek görevin bu olmalı. Bu bir yarış ve en iyi arkadaşını bile rakip olarak görmelisin yoksa kendini motive edicek bir şey bulamazsın.
 
@Cem Gürel Moralimi bozmadı aksine değişik bir özgüven verdi . Ama çokda kendimi ders çalışmaya zorlamak istemiyorum . Anladığım konulardan 40 soru çözmem yeterli olacaktır diye düşünüyorum .
 
@Cem Gürel Moralimi bozmadı aksine değişik bir özgüven verdi . Ama çokda kendimi ders çalışmaya zorlamak istemiyorum . Anladığım konulardan 40 soru çözmem yeterli olacaktır diye düşünüyorum .

Teogdan sonra bi plan yaptım kendime bu plan doğrultusunda çalıştım ama 1e 1 uyarak ve sonunda da dershanede sürekli 600 felan alırken düzenli çalışmadan sonra 684 aldım o yüzden önerim belirli bir plan yap ve buna uy.Arkadaş kendini zorlama demiş ama zorlamazsan hiç bir şey yapamayız.Ayrıca %ler tamamen yanlışmış.Geçen sene hesaplama 2 Sınavın toplamını 2 ye bölmüşler 6-7-8 in ortalamalarını toplamışlar Teog Ağırlıklı ortalama ile toplayıp 2ye bölmüşler puan böyle hesaplanıyor.Ha bide unutmayalım iyi bir lise iyi bir üniversitenin kapılarını açar.Arkadaşlarımla yarışmıyorum demişsin bu tamamen yanlış onlarla yarış içinde ol sürekli en iyi olmak için çalış.20 Soruluk bir testten 19 doğrun değil 1 yanlışın önemlidir bunu sakın unutma.Keşke bu kafam 1.sınavdan önce olsaydı neyse artık 2.sınavdan yüksek bir puan almaya bakacağız :)
 
Kardeşim ben taktikleri size veriyorum 457 puan aldım fakat teog yanlışlarım biri 9 biri 10 du yıl boyunca kitap açmadım soru çözmedim desem yeridir aslında daha çok puan alıcaktım fakat 6. ve 7. sınıfta dersleri az dinleyip arkadaşlarla gırgır geçince o yıllarda teşekkür aldım e yeni sistemle karne puanında çok önemli tabi bu yüzden düştü normalde 8. sınıftaki kadar karne puanı alsaydım 6 ve 7. sınıfta o zaman 470 leri buluyordu. matematikte çok yanlışın var ben meraktan bu teogun sorularını da çözdüm matematikten 1 yanlışım çıktı geçen yıl ki asıl sınavımda fulldu açıksı teog bana ve bize çok büyük avantaj oldu sbs gibi bir sınava göre aşırı kolay olmuş 40 dk da 20 soru nedir ben her dersi 15 20 dk da çözüp çıktım bu yüzden aşırı kolay bence. sen de olabildiğince internetten matematik ders anlatımı dinle tonguç akademi şenol hoca gibi kanallar var onları izle ve bol soru çöz sözel dersler kolaydır günü gününe otur tekrar et çok basit gelicek inan hele türkçe anam anam aşırı kolay :D ben 2 sınavdan da full çıkardım türkçeyi ilk 15 dk da bitirim çıktım üstelik sözel ders yani :D bide kendini sınavda kasma sınav dışında hiç kasma relaxlık en önemlisi bana annem sene boyunca kapat o pc ye ders çalış demekten kadının dilinde tüy bitti ben ne kadar sen merak etme desemde ikna edemedim tabi sonuçlar gelince hak verdi yani sen kendine önce bakıp ne kadar çalışman gerek onu bi hesab etmen gerek eğer matematik temelin iyiyse çalışmadan yaparsın teog da 2 üssü eksi 3 gibi basit bişey sorulmuş bunu öğrencilerin %50 si yapamamış neden çünkü matematiğe karşı bi korku var dersler o yüzden sıkıcı geliyo halbuki sadece üslülerin ilk dersini bile dinlesen onu yaparsın. başarılar diliyorum sana yapılamıcak bişey yok 450 yi geçemicem diye de üzülme ben 465 tavan 440 taban puanı olan bi liseye girdim rotasyon denen bişey gelicek hocalar değişicek önemli olan gittiğin okuldaki çocukların ders dinleyen adam gibi kişiliği olan kişiler olması öyle oldumu hoca kötü bile olsa sen o sınıfta o dersi anlarsın arkadaşlarına sorarsın falan . (eğer bu kadar şeyi sonuna kadar üşenmeden okuyusan helal sen bunu okumaya üşenmediysen ders çalışmaya hiç üşenmessin şimdiden kazandın teogu :p )
 
Rahat olarak girseydim zaten en fazla 6-7 yanlış çıkardı toplamda . Ama çok kasdım kendimi nedense . Sorularda aşırı basitti . Bende 6-7 dersleri önemsemedim şimdi onun pişmanlığınıda çekiyorum .
 
Ben de geçen seneki TEOG'a girdim. İki sınavdan toplam 6 yanlışım vardı. Heyecanlanman normal ama okuduğum kadarıyla çok kasmışsın kendini. Hayatın sonu gibi düşünme, elinden geleni yap. Zaten gerisi gelir. :)
 
Rahat olarak girseydim zaten en fazla 6-7 yanlış çıkardı toplamda . Ama çok kasdım kendimi nedense . Sorularda aşırı basitti . Bende 6-7 dersleri önemsemedim şimdi onun pişmanlığınıda çekiyorum .
Aynen ben de kendimi acayip kastım son akşam bile soru çözüyodum ama sorular çok kolay çıktı .
 

Yeni konular

Geri
Yukarı