TEOG'dan 18 Yanlış Yaptım Nasıl Düzelir ?

Geçen sene bende girdim ilk sınavda 8 yanlışım vardı rahat bir havaya girdim ben yaparım gibisinden.2. sınavda 17 yanlışım vardı.İlk sınavda yapamayan bir çok arkadaşım benden iyi dereceler yaptılar.Puanım 440 geldi.Ankara'daki bütün okulları yazdım iyi olan :D Nasip hiçbiri tutmadı Kurtuluş Anadolu Lisesindeyim şuan ama istesem belli başlı çok büyük okullara olmasa da üst düzey okullara girebiliyorum.Kafanı takma Türkiye'deki eğitim her yerde aynı bu sistemi dershaneler ayakta tutuyor biraz daha çalışıp yanlış sayısını azalt.400'lü puanlara ulaşırsan emin ol istediğin okula gidersin nakillerle ama okulun iyi olmasına bakma evine yakın mı ve çevresinde dolaşan insanları araştır ona bak bence bunlar daha önemli şuan benim 440 la girdiğim okulda 360 puanlara 320 puanlara kadar düştü.Bazı anadolu liseleri meslek liselerinden daha düşük konuma geldi :D kafanı takma bir şey olmaz ama matematiğe ağırlık ver.
 
@42SHADOWANK İlk sınavın iyi geçmiş ama 2. de dersleri bırakınca bayağı gerilemişsin . Yıl sonu notların ortaydı galiba . 400'lü puanlara ulaşırsın derken 18 yanlış ile 400 altına düşer mi ilk sınav ?
 
TEOG sistemi o kadar saçma ki kendi puanını hesaplaman imkansız gibi bir şey. Mesela şöyle söyleyebilirim; iki sınav toplamı 6 yanlışım var.482 puan aldım ama toplam 11 yanlış yapan arkadaşlar da 480 aldılar ve okul not ortalamam da 95 üzeriydi her sene.
 
@42SHADOWANK İlk sınavın iyi geçmiş ama 2. de dersleri bırakınca bayağı gerilemişsin . Yıl sonu notların ortaydı galiba . 400'lü puanlara ulaşırsın derken 18 yanlış ile 400 altına düşer mi ilk sınav ?

Tabiki düşer 562 alıyorsun hesapladım.2.sınavdan 680 alırsan yıl sonu ortalamanda 97 olursa 440 puan alıyorsun.

Not hesaplamayı bilmeyen arkadaşlar için anlatıyım öncelikle türkçe-matematik notlarınız felan teogda 2 kat üzerinden hesaplanıyor yani türkçenin normal kat puanı 4 ya onu 8 olarak hesaplıyorlar sonra yanlışlarınızı toplayıp 700 den çıkarıyorlar.1.ve 2.teog puanınızı bulup 2 ye bölüyorlar.Sonra yıl sonu puanlarınızı toplayıp Ağırlandırılmış Teog Puanına ekliyorlar ve onuda 2 ye bölüyorlar.Çıkan puan sizin lise yerleştirme puanınız oluyor yani ;

TEOG1+TEOG2 / 2 + 6.SINIF+7.SINIF+8.SINIF YIL SONU ORTALAMALARI /2
 
Bu kadar yanlış beklemiyordum. Türkçeden 3 , Matematik 8 , Fen 5 , İnklap Tarihi 2 , Din ve İngilizce ful. Çogu soru heyecandan gitti. Ben ve arkadaşımın yanlışları 15-18 arasında. Bu kadar yanlışla diğerinden ful yapsamda 448 puan alabiliyorum. Normalde 98 den aşağı ders noyum yok , ancak heyecan bitirdi beni. Bu kadar yanlışı nasıl düzelticem. Arkadaşlarım ilk sınavın %40 alınıyor diyor 2.'nin ise %60 . O kadar çalışma boşuna gidecek düzeltme şansım varmı puanımı en azından 455-460 olarak ? .
Üzülmeni istemem ama bende geçen sene girdim teog sınavına 5-6 yanlışım vardı. Ama o puanı alamadım ama civardaki en iyi anadolu lisesine gidiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı