TEOG'dan korkuyorum

Aslında üniversite sınavı daha çok puana değil de sıralamaya bağlı bir şey. Lise sınavında da öyle aslında. Yüzdelik dilim önemli olan. Lise sınavında yaptıkların üniversite sınavını etkilemiyor. Ama eğer meslek lisesindeysen sanırsam biraz ek puan geliyor. Zaten hangi okulda olursan ol ek puan alıyorsun diploma notuna göre. Okul birincisi filan olursan diploma puanıyla en yüksek olan ek puan geliyor. Bunları liseye geçince iyice araştırırsın. Kafanı ona takma. Sen sadece kötü liseye giderim diye kendini sıkma yeter. Derslerine çalış. Ama bunalmadan. Arkadaşlar bir sürü yöntem de söylemişler. Uygulamaya çalış ve kendini zorla. 5-6 ay sonra rahatlayacaksın zaten emin ol.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. (y)(y) Son olarak 2 sorum var, TEOG puanını, okul ortalaması çok etkiliyor mu? Yani okuldaki sınavlara fazla hazırlanmak yerine direk TEOG'a hazırlansam daha iyi mi olur? Son olarak da bunalırsam felan, beni ders çalışmaya özendirecek bir şey söyleyin ya da kendi kullandığınız yöntemlerden birini söyleyin.

Okul notlarının yüzde 30'u Yerleştirme Puanına etki ediyor. TEOG sınavının da %70'i Yerleştirme Puanına etki ediyor. Yani okul sınavları da önemli. Yapacağın şey bana kalırsa konuları öğrenmek ve TEOG'a çalışmak. Zaten orta okulda klasik sınav yapmıyorlar. Lisede seçmeli sorular filan olmuyor ama orta okuldaki sınavların çoğunda test de vardır, belki boşluk doldurma da vardır. En azından benim girdiğim okul sınavları böyleydi. Demek istediğim TEOG' a çalışırsan zaten okul sınavlarına da çalışmış oluyorsun. Yapman gereken bu yani.

Bunalırsan da kendini sıkacaksın. Senin durumunda benim önerebileceğim şey budur. Oyunculuk ile ilgili bir konu açmışsın. Oyuncu olabilmek için sınava çalışman gerektiğini hatırladığında çalışma isteğin yerine gelir diye umut ediyorum.

@gdeniz123 kusura bakmayın erişim engeli aldığım için cevap veremedim uzun süre. Geçen bir duyum aldım, hani gittiğin lise orta dereceli de olsa, hala güzel meslekler için, güzel gelecek için bir şansın olabiliyormuş bu doğru mu? Çok çalışmak şartıyla tabii ki.

Doğrudur. Meslek lisesine bile gitsen bilgisayar mühendisliği için çok çalışırsan o bölümü kazanabilirsin. Ancak son sınıfta bazı zorlukları var. Son sınıfta hem staja gidip hem de okula gitmen gerekiyor. Bu şekilde ders çalışmaya vakit bulamayabiliyorsun. Ayrıca meslek liselerinde de fazladan fen bilimleri dersi yerine alan dersi alıyorsun. Bu ders saatlerini tatilde telafi edebilirsin. Bir de öğretmenlerin ders anlatma biçimi de önemli. Hocalar fazla zorlayıcı düzeyde anlatmıyor çoğu okulda konuları. Bu düzeyde senin diğer rakiplerinden geride olmana yol açıyor. Ama tabi ki bunlar gözünü korkutmasın, her şeyi zamanında çalıştığın zaman son sınıfta zorluk çekmeden istediğin bölüme gidebilirsin. Ama benim dediğimi mutlaka yap. Liseye geçince her konuyu o sene öğren, sonraki senelere bırakma.

@gdeniz123 çok teşekkürler tekrardan, çok yardımcı oldunuz. :) Bir de Sosyal Fobi konusuna gelirsek, ben dikkat ettim de, benimki şöyle bir durum; sadece erkeklerle olduğum ortamlarda çok rahatım hiç bir problem olmuyor. Ama yani kızlara, kadınlara gelince utanıyormuşum. Yani onların olduğu ortamda hiç rahat değilim ve okulda da bu yüzden dışarı çıkmıyormuşum meğerse. Ana problem özgüven sanırım. Ne yapabiliriz?

Şu da var mesela, her şey mükemmel olmak zorunda. 'Herkes beni sevmeli, herkesin sevginisi ve onayını kazanmalıyım' bu sorunda var bende. Özgüven problemi olanlarda varmış bu zaten, ya da sosyal fobiklerde.

Bende bu sene TEOG'a gireceğim. Bende biraz senin gibi sayılırım. İlk okul zamanlarında çok iyiydim. Halada öyle ama bu zamana gelene kadar hep bi küçük not düşüşleri oldu :D Ama seninki kadar değildi yani sonradan kurtardım. TEOG'dan da korkmuyorum. Tabi böyle diyorum ama sınav zamanı gelince güzel bi titreme gelecek :D Genelde hep böyle oluyor bende önceden düşününce korkmuyorum ama o vakit gelince... Sakinleşmem sanırım 2 dakikamı alır ondan sonra başlarım zamanımız çok nasıl olsa daha 38 dakika var 20 :D Geçen seneler sorulan sorulara baktım ve çok kolay geldi (matematik için). Konuyu biliyorum ama (Matematikte) testlerde ve sınavlarda soru önüme gelince ben soruya soru bana bakıyor :D Yani çok kasmaya gerek yok. 1 hafta kaldı ama daha doğru düzgün çalışmadım bile. Sınavlarda diğerlerinden daha fazla puan çekiyorum. TEOG'da hepsini doğru yapmam lazım tabii :D Bugün konuları baştan sona çalışacağım. Aklımda soru işareti kalmayana kadar işte her şeyi öğreneceğim TEOG'dada okulda öğrendiğimiz çıkıyor zaten bide 1 hafta kalıyor onda da deneme felan çözsen işte bildiğin sorular hepsi. 2.TEOG'a da daha çok var o zamana kadar son konuları bile baştan sona ezberlerim. (ezber biraz kötü durdu öğrenirim daha iyi :D) Hemde o zamanda bilgisayarla ilgili bikaç şey öğrenirim o programdan tut şu programa. Sistem iyi değil işte. Bu yıl bitincede yeni bir bilgisayar. (Zaten para da biriktirmeye başladım (bilgisayar için değil :D))Liseye kadar koskoca 3 ay. Bide güzel bir bilgisayarla neler neler yapılır. Sonra lise işte felan. Herşey yolunda

İçin rahat olsun. Ben de artık rahatım biraz. TEOG'u çok abartıp, çok kasıyorlar bunu anladım. Orta düzeyli bir liseye gitsen bile hala şansın var, güzel gelecek ve güzel meslekler için. Hatta sana şöyle diyeyim, kötü liseden bile şansın var. Çok çalışırsan tabii ki. Hocaları takma, çok abartıyorlar ve bizi korkutuyorlar böylece içimiz bayılana kadar, ölene kadar ders çalışmamızı sağlayacaklar. Böyle yaparak bizi korkutuyorlar bunların farkında değiller oysa ki.
Bazı hocalar da diyor ki, okuldan gelir gelmez tekrar yapıp test çözerdim, çıkan yanlışlarıma üst üste bir daha çalışırdım, 1000 test çözerdim günde. Bırak Allah aşkına bırak, bir insanın hiç mi canı sıkılmaz? 1000 test nedir abi? Şimdide hocalar bize günde en az 100 test çözmemizi söylüyor. Sana şöyle deyim. Günde her dersten en fazla 30 çözsen yeter. Kasma, zorlama. Akışına bırak. Her şey olacağına varır. Kimse mükemmel değildir.

30 soru demek istedim ya. :D Hocaların tek amacı bize emek veriyormuş gibi gözükmek, hiç biri gerçek anlamda bize yardım etmiyor. Yardım etselerdi bizi korkutmazlardı. Asıl günde o kadar test çözersem her şeyi unuturum ben, kafam sıkılır, derslerden bıkar, derslerden soğur, TEOG'dan da düşük puan alırım. Az olsun sürekli olsun. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı