Arkadaşlar ben de bu sene TEOG a girdim. Allah'ın izniyle 2 yanlışım çıkmış olucak(Kaydırma yapmadığıma emin sayılır çünkü optiği kontrol ettim). Yaptığım yanlışları görseniz oturup ağlarsınız o derece. Bizim sınıfta benden 5-6 tane daha zeki var ama 13-15 yanlış yaptılar. Dikkatli okumak ve diyafram nefesi almak tüm sorunları çözüyor. 6 ve 7 de TEOG u unutmuştum ve hiç çalışmadan ortalamalarım 90 ve 92 idi. Bu sene çalışıyorum ve iyi bir yerlere geliceğime inanıyorum. Ama 400 üzerindeki her lise iyidir. Sen 2. Sinden en fazla 5 yanlış çıkarırsan 460 larda falan oluyor notun ki bu da süper birşey.
Hem TEOG hesaplama makinelerini insanlar GENELDE 2. Sinden full çekersen mantığına göre hazırlandığını sanıyor. Ama 2. Sinden de aynı derste aynı yanlışları çıkartırsanız alacağınız puan yazılı. Buyüzden strese vs sakın girme ki girmene de gerek yok. Rahat olursan başarıcaksın.
Bu sene YEP ler elbette düşer ki bir de giricek öğrenci sayısını düşünürsek şansın baya var.
Son bir not olarak 450 ye çok iyi diyen, Türkiyenin %7 sinin içindesin diyen tüm büyüklerime saygılarımı sunarım ama yanlış bir düşünce sistemine sahipsiniz. Peki dünyada Türkiyenin sıralaması kaç? Dünyada hangi konuda tamamen Türkiye gücüne bağlı büyük bir şirket var ve sıralaması ne? Bu konuları araştırırsak çok iyi olur bence. 450 orta-iyi arası. 400-450 ise orta demektir. Kalanlar aşırı kötüdür. (Herkese saygım var)