Termal macun ne kadar sürülmeli?

Fotoğrafı çektikten sonra bende kendi içimden '' yahu bu çok oldu sanki '' dedim ve kabaca %40 ını aldım macunun. Ama aldıktan sonra çekmeyi unuttum öyle taktım soğutucuyu üstüne.
Arkadaşlar macunu sürdüm soğutucumu taktım ( Cooler Master Masterliquid 240 lite ) sistem boşta 40-45 derece 1 saat CPU-Z stres testinde 57 derece. Değerler normal midir ? boştaki sıcaklık biraz yüksek gibi geldi

Son düzenleme:
Arkadaşlar termal macun çok fazla ısınan işlemci için mi sürülür ? Mesela ben r5 2600 sistem toplasam termal macun sürüp mü fanı takmalıyım ?
Stok fan ile birlikte gelen macun işinizi görecektir. Farklı macun kullanımı ısıyı arttırabilir de düşürebilirde. Ancak işlemci çok ısınıyorsa sorunu çözmek için termal macun değil yeni bir soğutucu almak daha mantıklı olur. Çünkü macunun düşüreceğin maksimum değer ortalama 5 derece civarı olacaktır.

Stok fan ile birlikte gelen macun işinizi görecektir. Farklı macun kullanımı ısıyı arttırabilir de düşürebilirde. Ancak işlemci çok ısınıyorsa sorunu çözmek için termal macun değil yeni bir soğutucu almak daha mantıklı olur. Çünkü macunun düşüreceğin maksimum değer ortalama 5 derece civarı olacaktır.
Teşekkürler.

Macunu baştan sürdüm arkadaşlar. İnce bir zar halinde sürmeye ve işlemcinin her yerini kaplamasına özen gösterdim. Miktarı fazla mı iyi mi ?

Dosya Ekleri

• C2071ABA-37C3-4176-9C9C-085DA106A574.jpeg
    C2071ABA-37C3-4176-9C9C-085DA106A574.jpeg
    2,5 MB · Görüntüleme: 93
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı