Termal macun sonrası ekran gelmiyor

Gökalp29

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
B550m s2h
İşlemci
5600x
Merhaba.

Daha önce işlemcimde sıvı metal macun vardı. Bugün termal macun ile yenileme yaptım. Sıvı metali temizlerken anakartın 1-2 yerine damladan daha küçük bir şekilde sıvı metal bulaştı. Gördüklerimi temizledim ardından bilgisayarı çalıştırdım. Sistem çalışıyor ancak ekrana sinyal gelmiyor. Ayrıca ekran kartının ışığı yanmıyor ancak fanları başta çalışıp sonradan duruyor. Anakart bozulmuş olabilir mi? Öyleyse bunu nasıl anlayabilirim?

Ekran kartını portundan çıkarıp kartın portuna bakar mısın?
Belki oradanda olabilir?

Son bir ekran kartı portuna şans ver yoksa ne yazık ki ruhuna fatiha.

Hocam ekran kartında da sıkıntı yok. Sök tak yapıp denedim bir şey değişmedi. Bir de kasayı çalıştırınca ekran kartının fanları da aktif oluyor başta. O yüzden ekran kartı da sağlam bence. Sadece sorunun kesin olarak anakartta olduğunu anlamanın bir yolu var mı onu merak ediyorum. Ayrıca işlemcide sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Çünkü geriye sadece anakart ve işlemci kaldı diğer her şey çalışıyor.

Hocam ekran kartında da sıkıntı yok. Sök tak yapıp denedim bir şey değişmedi. Bir de kasayı çalıştırınca ekran kartının fanları da aktif oluyor başta. O yüzden ekran kartı da sağlam bence. Sadece sorunun kesin olarak anakartta olduğunu anlamanın bir yolu var mı onu merak ediyorum. Ayrıca işlemcide sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Çünkü geriye sadece anakart ve işlemci kaldı diğer her şey çalışıyor.

Arkadaşlar birkaç saat geçtiken sonra kendiliğinden çalıştı sebebini bilmiyorum.

Son düzenleme:

Arkadaşlar birkaç saat geçtiken sonra kendiliğinden çalıştı sebebini bilmiyorum.

İşlemciden olmadığını PC'nin açıldığına bakarak anlayabilirsin yazacaktım ama çok şükür bilgisayar çalışmış.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı