Termal Macun Sonrası Yüksek CPU sıcaklığı

Ondan bahsediyorsa sorun çıkmaz. Ancak kendisinin söylemesi daha yararlı olur.
Evet arkadaşın söylediği bantdan bahsediyordum. Bilgisayarı servise verdim. Yeni elime geçti. Boştaki sıcaklıklar 3-4 derece düştü. Fakat hala oyunlarda +90 derecelerde. Bazen 97-98 i görüyorum.
Servis sonrası boşta 39-43 internetde dolaşırken 45-55
'' yükte 93-99
Sorun donanımsal mı o zaman? Cunku termal macun ve fan temizliğini servisde yaptı.

Sıcaklık kontrolcüsü yanlış bildiriyor olabilir. Servis bunu kontrol etmesi lazımdı sıcaklığı bildirdiyseniz. Kontrol etmediyse bunda olabilir eğer onda da sorun yoksa hangi donanımlar bu kadar yüksek ise onlarda sorun vardır.
Ancak 70/80 olsa normal olabilirdi yükte ancak bakım yapılmış şekilde yükte o kadar devamlı olmaması lazım.

Sıcaklık kontrolcüsü yanlış bildiriyor olabilir. Servis bunu kontrol etmesi lazımdı sıcaklığı bildirdiyseniz. Kontrol etmediyse bunda olabilir eğer onda da sorun yoksa hangi donanımlar bu kadar yüksek ise onlarda sorun vardır.
Ancak 70/80 olsa normal olabilirdi yükte ancak bakım yapılmış şekilde yükte o kadar devamlı olmaması lazım.

Şimdi kararlılık testi yaptırdım. 95 derecelerden birden 65-70 e iniyor. Sonra 1 saniye içinde tekrar 95 lere dönüyor. Bu normal mi?

Dosya Ekleri

• stabilitytest3.png
    stabilitytest3.png
    18,1 KB · Görüntüleme: 150
  • stabilitytest4.png
    stabilitytest4.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 155
Test devam ederken bu kadar aşırı düşmesi normal değil. İşlemci ve anakartınızı garantisi varsa gönderin.

Sorunu şuanlık çözmüş gibiyim. Güç seçeneklerinden en düşük ve en yüksek işlemci durumunu %100 den %98'e çektim sıcaklıklar normale döndü. Suan yükte en fazla 86-87 civarına çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı