Termal macun yenileme ve kasa temizliği

zaphod

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Merhabalar.

Son günlerde işlemci ve ekran kartı fanlarımın sıcaklığa bağlı olarak çok fazla ses çıkarmasından dolayı bilgisayar kasasını temizlemeye karar verdim ve bugün Cooler Master E2 termal macun aldım. İşlemci soğutucusunu birçok kez çıkarıp takmıştım, çok hatalı bir davranış olduğunu, termal macun yenilemeden tekrar takmamam gerektiğini birkaç gün önce öğrendim.

Termal macun yenileme ile ilgili aklıma takılan ilk şey şu, bazı kaynaklarda termal macunu işlemcinin üzerine bir damla kadar sıktıktan sonra direkt soğutucunun takılması gerektiği söyleniyor, bazı kaynaklarda da işlemci üzerine dağıtıp ondan sonra takmamız gerektiği söylenmiş. Hangisi daha uygundur?

Termal macun sürmeden önce soğutucu ve işlemciyi temizlerken sıvı bileşen olarak kolonya mı kullanmalıyım yoksa su mu?

Dikkat etmem gereken şeyler hakkına önerilerinize açığım. İlk kez yapacağım bir işlem olduğu için bu konuda biraz çekimserim.

Dağıtmadan ama soğutucunun altındaki bakır yüzeyle sıkıştırın. Kaldırın ve heryere dağılmış olduğundan emin olun. Dağılmamışsa küçük bir damla daha sıkıp işlemi tekrarlayın.
Alkol ile temizlemek daha sağlıklı olur. Kolonya 2. seçenektir. Peçeteyi ıslatıp ovalayın. İşlemciyi de soğutucuyu da.
6-8 ayda bir macunu yenileyin. Soğutucunun aralarını da tozdan arındırın. Hava akışının kasanın arkasına doğru olduğundan emin olun. Aşağı ve sağa doğru olmamalıdır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3:30. dakikada ortaya sıkınca çoğu bölüme dağıldığı gösteriliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.

Son günlerde işlemci ve ekran kartı fanlarımın sıcaklığa bağlı olarak çok fazla ses çıkarmasından dolayı bilgisayar kasasını temizlemeye karar verdim ve bugün Cooler Master E2 termal macun aldım. İşlemci soğutucusunu birçok kez çıkarıp takmıştım, çok hatalı bir davranış olduğunu, termal macun yenilemeden tekrar takmamam gerektiğini birkaç gün önce öğrendim.

Termal macun yenileme ile ilgili aklıma takılan ilk şey şu, bazı kaynaklarda termal macunu işlemcinin üzerine bir damla kadar sıktıktan sonra direkt soğutucunun takılması gerektiği söyleniyor, bazı kaynaklarda da işlemci üzerine dağıtıp ondan sonra takmamız gerektiği söylenmiş. Hangisi daha uygundur?

Termal macun sürmeden önce soğutucu ve işlemciyi temizlerken sıvı bileşen olarak kolonya mı kullanmalıyım yoksa su mu?

Dikkat etmem gereken şeyler hakkına önerilerinize açığım. İlk kez yapacağım bir işlem olduğu için bu konuda biraz çekimserim.
İşlemcinin üzerine bir damla kadar macun sürüp, sonra da montajdan sonra bir daha sök, bak bakalım macun işlemcinin her yerine yayılmış mı ?

Yapman gereken çok basit, işlemcideki ve soğutucudaki macunu bir peçete yardımı ile iyice temizle. İşlemcinin üzerine göz kararı macunu sür, işlemcinin her yerine yay, bildiğimiz yedir işlemciye. İnce bir tabaka olmasına dikkat et, sonra soğutucuyu işlemciye montaj et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu an temizliği yapıyorum ancak Amd fx 8120 işlemcinin stok soğutucusunu çıkarttıktan sonra soğutucunun üzerimdeki fanı çıkaramadım. İçerisinde çok toz var, çıkarmam gerekiyor. Nasıl yapabilirim, bilgisi olan acil paylaşabilir mi?

Arkadaşlar şu an temizliği yapıyorum ancak Amd fx 8120 işlemcinin stok soğutucusunu çıkarttıktan sonra soğutucunun üzerimdeki fanı çıkaramadım. İçerisinde çok toz var, çıkarmam gerekiyor. Nasıl yapabilirim, bilgisi olan acil paylaşabilir mi?
O işlemci vidalı diye biliyorum bi tornavida yardımı ile sökebilirsin fan soğutucuyu tutması için ya tırnaklı yada vidalı olmalı.

Sökemeden içerisini temizleyebildiğim kadar temizleyip macunu sürüp tekrar taktım.

Ancak bunu açmayı öğrenmem lazım. Fanın köşelerinde 4 tane delik var ancak içinde vida göremedim, hatta denedim de tornavida ile ama olmuyor.
O deliklere yıldız veya düz torna vida yı deliğe sokup sola çevirmeyi dene mutlaka vida olmalı başka nasıl fanı soğutucuya takacaklar ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı