Ters kafa yapısına sahip biri ile evlenmek ne kadar mantıklı?

ahmtatlgn20

Megapat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Sevgilim ile 2 yıldan fazladır birlikteyiz. Birbirimizi çok seviyoruz ve evlenme hayalindeyiz, çabasındayız. Yalnız şöyle bir durum var ki benim çok moralimi bozuyor. Benimle kafa yapısı olarak çok ters bu yüzden anlaşmazlıklar oluyor. Hadi idare ederim dedim ama bugün yaptığımız konuşmaya göre evliliğim bir hapis olabilir. Mesele şu ki takip ettim sevdiğim çoğu insanı sevmiyor hatta nefret ediyor örneğin Aykut Elmas ve diyor ki onları izlemene falan izin vermem bu benim için aşırı önemli. Yoksa evlenmeyelim diyor. Yani insan evinde yuvasında özgür olmak ister ben canımın istediğini izleyemeyecek, dinleyemeyecek, takip edemeyecek miyim?
Bu konu çok canımı sıkıyor sizce bu durumda böyle ters biri ile evlenmek ne kadar mantıklı hayatımı cehenneme çevirmek de istemiyorum. Tabii hiç bir kimse ondan önemli değil ama nerede özgürlük?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevdiğin inanı kısıtlamak şahsen aşk değil bir tür eziyet.
Bu tarz bir ilişkim olmuştu ve fazla sürmedi hayat enerjini emiyor bildiğin.

Tavsiyemi ne kadar önemsersin bilmiyorum ama bunu 2 yıl değil 30 40 yıl gibi düşün ve boşandıktan sonra nafaka gibi bir dert olduğunu.
Birbirimizi seviyoruz lafı bazen çözüm olmuyor.

yine de karar sana kalmış gerçekten seviyorum diyorsan.

Bence düşünmeniz gerekiyor. Ne demek asla izlemene izin vermem ? Siz evleneceksiniz, aynı evi paylaşacaksınız, moraliniz bozukken birbirinize sarılıp mutlu olacaksınız. Eve gittiğinde, onu görmek, onunla gece uyuyacak olmak size huzur verecek. Ama birbirinizi kısıtlamak mı ? Bu evlilik değildir. Mutlu da olamazsınız. Belki de kız arkadaşınız size biraz takılıyor izin vermem gibisinden. Bence büyütülecek bir şey yoktur ama gene de ciddi bir konuya benziyor, şimdiden oturun konuşun. Gerçekten hayatınız zehir olur. Ne siz onu kısıtlamalısınız ne de o sizi. Evlisiniz diye her şeyi birlikte yapacak değilsiniz. Herkesin kendine ait zamanı da olmalı evlilikte. Sen 5 saat oyun oynamak istersin, sen bunu yaparken o da sıkılmaması için dizi, film, hobi, arkadaşlarla vakit geçirme vs. durumlar için kendini hazırlamalı. Aynı şekilde de siz bunları düşünmelisiniz. Evlilik demek mutluluk ve aynı zamanda özgür olabilmek demektir. Umarım sevginiz, saygınız baki kalır ve böyle durumları da hallederek, güzel bir evlilikle hayatınıza devam edersiniz. Bunlar benim fikirlerim.

diyor ki onları izlemene falan izin vermem
Kusura bakma ama sadece evlilik yapacaksın. Onun kölesi olmayacaksın, ben şahsen böyle birine katlanamam. Tabii ki sana kalmış ama ben olsam evlenmezdim.

İnsanları değiştirmeye çalışmayın, kendinize göre birini bulun. Aksi takdirde mutsuz bir evlilik yaşamanız ve ömür boyu nafaka ödemeniz işten bile değil. Kadın isteklerini açıkça belirtmiş, ne güzel. Kabul edip de evleneceksen dediklerine uyacaksın. Sen de isteklerini açıkça belirt ve anlaşmazlık olması halinde evlenmeyin.

Onunla aynı evde bir gününü hayal et. Bu anlattıklarını yaptığında senin için sorun yoksa evlenebilirsin. Benim eşimle çok ters düşüncelerimiz var ama ne o bana karışır ne de ben ona. Ters düşünmek ayrı düşünceye müdahale etmek ayrı. Onu yapamazsın, böyle diyemezsin gibi emir kipleri ile konuşuluyorsa o ilişki bir taraf için çekilmez olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı