Ben sbs'ye girmeden sabah bilgisayarı açıp oyun oynadım. Hiç kitaba bakmadım. Son sbs'di. Türkçe'de 1 boş, tarihte hepsini, fende birkaç yanlış veya boş yaptım. İngilizcede fena değildi. Matematiğe hiç bakmadım ve matematik soruları hepsi ince formüllere bağlıydı. Ayrıca hatalı birçok soru vardı. Puanım istanbulun en iyi anadolu liselerine yetiyor ama a.t.l'ye gittim. Bizim yılımızda puanlar baya düştü. Ben hocalarla çalışmayı, sınıf çalısmasını sevmiyorum bu yüzden evden gidiyorum ve okuldan kat kat iyiler. 2 sene boyuncada çok rahat yaşadım. İstediğim zaman okuldan çıktım. Şuanda iyi programlama biliyorum ve üniversitede ortalama eklenince 400-450 mf-4 puanı alabilecek düzeye geleceğim. Planlamamı yaptım ve kafam rahat. Yani o kadar iyi liseye gideceğim diye kasma. Ama üstte yazdıklarımı kesinlikle yap. Meslek eğitimine önem ver. Bizim yaşadığımız çevreye bağlı olarak çok büyük yerlerde çalışmış insanlarla tanıştım. Hepsinin ortak özelliği yaptıkları iş hakkında ve bu işlere gelmek için hep okumuşlar. Seçeceğin alan hakkında uzmanların blog, kitap, yayınlarına dikkat et. Sadece bir odayı kitaplıklarla doldurmuşlar. İçlerinde binlerce kitap var.
Düşünce disiplini önemli, kendi düşünce disiplinini oluştur.