Test çözmeyi sevmek için ne yapmalıyım ?

Çözersen çok zevklidir. Konuyu bilmediğin için çözemezsin ve zevksiz gelir. Lise 2'ye kadar yatın, normal biryere girin. 478 alınca hedefin üniversitede 500+ olmalı ve baya çalışman lazım. Benim hedefim mf-4 450-400 arası ve lise 2'nin sonunda çalışmaya başladım. Önceki sınavları inceleyerek ne üzerinden sorulduğuna baktım. Ygs zaten basit sınav olduğundan o konuda özel durum ve formüllere yükleniliyor ve soruyu soruş biçimi farklı. Tamamen bundan ibaret. Lys'nin bir bölümü normal, bir bölümü zor veya değişik soru biçimleriyle iş zorlaştırılmaya çalışılmış. 400 450 civarlarında puan ile gayet iyi yerlere giriliyor. Bundan ötesi zaten en iyi ilk 5 üniversite. Ben lise 2'ye kadar yattım, şuanda ygs matematik, geometri'nin en zor sorularını bile çözüyorum ve unutmamak için zorlandığım soruları not ettim. Programlamada iyiyim. Şuanda tam 2 senem var ve ygs kimya, biyoloji - lys matematik - fizik kaldı. Ygs fiziği 1.5 ayda köküne kadar öğreneceğim daha sonra lys matematik, daha sonra lys fizik. Bunları iyice ögrendiğimde ygs kimya ve biyolojiye geçicem ve bunlar baya baya kolay. Bunun sonucunda +70 - 75 okul puanı eklenecek, en kötü performans ile 350 alsam notum 420 olarak gelicek ve istediğim yerlerede girerim. Tabi daha iyi sonuç yaparım. Öncelikle kafan rahat olmalı, çok kasma. Ben ösym soru tiplerini inceleyerek ilerliyorum, zorlandığım soru olsa bile konuyu sıfırdan başlıyorum. İşin mantığını ve pratikliğini kazanıyorum.
  1. Öncelikle 400 civarı puanla normal bir anadolu lisesine gir, beğenmezsen 2.sınıfta nakil olursun.
  2. Lise 2'ye kadar fazla kasma ortalaman 70 - 80 arası olsun.
  3. Lise 2 2.döneminde araştırmaya başla, plan belirle, kitaplarını hazırla.
  4. Lise 2 yazında istediğin mesleğin puan türünün lys'de olan derslerinin ygs konularına gir, bitince lys konuları bitir, aynı zamanda ösym soru tiplerini iyi incele, sınava 8 ay kala ygs diğer dersleri hallet, zaten basittir. Anaokulu soruları, önceki yılların testini çözdüm neredeyse hepsi doğru.
  5. Rahat yaşa, üniversitede istediğin meslek hakkında evde kendini geliştir, bol bol oyun oyna, okulu as, ingilizceye çok önem ver, kurs kitaplari bulursan al çok önemli.
  6. Dersi zevkli hale getir, özellikle edebiyatta. Tonguç akademi edebiyat ve dil anlatımda çok iyidir. Akılda kalıcı benzetmeler yaparak rahatlıkla aklında tutarsın.
  7. Türk tarihinin asya devletlerini anlatan kitap serisi, osmanlı tarihini anlatan kitap serisi, Türkiye cumhuriyeti tarihini anlatan kitap serisi okuyarak 4 yıllık tarih dersini ders çalışmadan 80+ ortalamayla geçersin. Ben yaptım ortalamam 85+ tarih. Hocamızda çok iyi ama. Sayısalcı olarak bu notları aldım.

İyi açıklamışsın hocam, kendini strese sokup günde 28 saat çalışmalıyım diyenler genelde ortalama puanlar alıyor. Sınava gireceğini belli etmeyen, gezen, dolaşan, yiyen, eğlenen, bilgisayar oyunları oynayan adam daha yüksek not alır bence. :)

Ben sbs'ye girmeden sabah bilgisayarı açıp oyun oynadım. Hiç kitaba bakmadım. Son sbs'di. Türkçe'de 1 boş, tarihte hepsini, fende birkaç yanlış veya boş yaptım. İngilizcede fena değildi. Matematiğe hiç bakmadım ve matematik soruları hepsi ince formüllere bağlıydı. Ayrıca hatalı birçok soru vardı. Puanım istanbulun en iyi anadolu liselerine yetiyor ama a.t.l'ye gittim. Bizim yılımızda puanlar baya düştü. Ben hocalarla çalışmayı, sınıf çalısmasını sevmiyorum bu yüzden evden gidiyorum ve okuldan kat kat iyiler. 2 sene boyuncada çok rahat yaşadım. İstediğim zaman okuldan çıktım. Şuanda iyi programlama biliyorum ve üniversitede ortalama eklenince 400-450 mf-4 puanı alabilecek düzeye geleceğim. Planlamamı yaptım ve kafam rahat. Yani o kadar iyi liseye gideceğim diye kasma. Ama üstte yazdıklarımı kesinlikle yap. Meslek eğitimine önem ver. Bizim yaşadığımız çevreye bağlı olarak çok büyük yerlerde çalışmış insanlarla tanıştım. Hepsinin ortak özelliği yaptıkları iş hakkında ve bu işlere gelmek için hep okumuşlar. Seçeceğin alan hakkında uzmanların blog, kitap, yayınlarına dikkat et. Sadece bir odayı kitaplıklarla doldurmuşlar. İçlerinde binlerce kitap var.
Düşünce disiplini önemli, kendi düşünce disiplinini oluştur.

Bunun sonucunda +70 - 75 okul puanı eklenecek,
  1. Öncelikle 400 civarı puanla normal bir anadolu lisesine gir, beğenmezsen 2.sınıfta nakil olursun.
  2. Lise 2'ye kadar fazla kasma ortalaman 70 - 80 arası olsun.
  3. Anaokulu soruları, önceki yılların testini çözdüm neredeyse hepsi doğru.
  4. Rahat yaşa, üniversitede istediğin meslek hakkında evde kendini geliştir, bol bol oyun oyna, okulu as, ingilizceye çok önem ver, kurs kitaplari bulursan al çok önemli.

Öncelikle okuldan max gelebilecek puan 60. Diploma notun 0,6 ile çarpılıp hesaplanıyor. 70-75 okul puanı alamayacaksın.

1. 470-480 puanlık liseye gitmek isteyen birine bu öneri yapılmaz. Nakil istiyorum olurum değil nakil işleri.
2. Son seneye geldiğinde OBP'yi öğreneceksin o zaman diploma notunun önemini daha iyi anlarsın.
3.Bu sene YGS'de 1. olan kişi 7 yanlışla birinci oldu. Kitapta durduğu gibi durmaz onlar. Çok basitler tabii ki olacak onlara denk gelmişsindir.
4. ODTÜ, İTÜ, Bilkent filan kazanırsa kendisi okulu asmak istemez zaten :)

Öneri verirken biraz daha hassas olun lütfen. Diğerlerini geçtim okulu as gibi bir öneri verilmemesi gereken bir öneri.

Düşuncelerinin hakimi olmak, geçerliliğini sınamak çok önemli. Ben bu liseye gelirken ailem karşı çıktı ama ben bugünü bile planladım. Hem mesleki hemde ders açısından birçok a.l öğrencisinden öndeyim. Tek sıkıntım ingilizce onuda hazırlıkta halledeceğim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı