Tetanoz aşısı çok mu acıtır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki saniyelik iş. Ters tarafa bak ve rastgele bir meme düşünmeye çalış.Sen gülümsemeye başlamadan bitecektir :)
 
Arkadaşlar bugün annemi arayıp beni tetanos için çağırmışlar. Bir de beni geç çağırdılar. Benim arkadaşlar 5-6 ay önce olmuşlar, beni şimdi çağırıyorlar. Benim de içimde bir korku belirdi. Acaba çok acıtır mı diye. Bir de bizim sınavlar var. Çok acitirsa sınavları nasıl yaparım diye bir kaygi belirdi. Sizce aşırı derecede acıtır mı? ( çok fazla iğne fobim var)

Şey söyle söyleyebilirim 1 saat önce oldum çok acıyacağını düşünmüştüm ve korkmuştum ama 3 saniye süreceğini bilmiyordum 1. batırması ve iğne büyük evet ama sadece ucunu sokuyorlar 2. ilacı vermesi ilacı verirken omuzunu biraz garip hissedeceksin bunun sebebi ilacın beklemiş ve soğuk olması 3. çekerken biraz yanma olacak ama öyle bir yanma ki karınca kolunun üzerindeyken yakar ya hani o kadar bile değil. Ben aşı olduktan sonra hemşireye bitti mi bu kadar mıydı? Demiştim, tetanos olacaklara söylüyorum sizi korkutmak veya gergin yapmak için etrafınızdaki insanlara inanmayın gerçekten acıyacağını düşünmüştüm fakat hiç acımadı ve çıkarken mutlu çıkmıştım şu an 1 saat geçti benim kolum ağrımadı ağrıma büyük ihtimalle yarın başlayacak. Ama hiç korkacak bir şey değil bir daha olsa bir daha yapardım görüşürüz:)
 
Tetanoz aşısı serttir. Yaparken acımaz ama 1-2 gün sonra kolda ağrı devamında kızarıklık oluşur. Yan etki olarak ateş ve halsizlik yapabilir. Ben de daha yeni oldum ordan biliyorum. Herkeste olacak diye bir şey yok ama genel olarak tetanoz aşısı ağır bir aşı olarak bilinir.
 
Acıtmaz ama 1-2 gün yapılan yer ağrıtır.
 
İğnesi hissettirmiyor bile, ama içinde ki ilaç 2-3 gün hafif kol ağrısı yapıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı