TETT'si 5 ay geçmiş kola içmek

Arkadaşlar merhaba 16 Haziran'da 450ml'lik kola içmiştim. Bugün aynı marketten Torku Banada alırken bir baktım tarihi 10 gün geçmiş sonra gittim kolaya baktım ki ben aldığımda raflar o kadar dolu değildi yeni doldurmuş TETT'si Ocak ayında bitmiş şok oldum. Bugün 174'e şikayet edeceğim. Bir şey olur mu acaba? Bugün ilk defa başım baya ağrıdı 4 gün sonra ama muhtemelen dün ben uyurken hava aniden çok soğumuş cam da açıktı ondandır diye düşünüyorum bulantı baş dönmesi falan yok çünkü. Sadece baş ağrısı.
Dostum bu konu hassas her zaman tavsiye edilen tarihten önce tüket. Ama kola için sorun olacağını sanmıyorum, o tarih genelde asitinin kaçmasıyla ilgili olarak yazılıyor. Ama diğer gıdalarda özellikle et ve süt ürünlerinde dikkat et.

Az önce acilden geldim kan testi yaptı doktor kanda herhangi bir şey çıkmamış serum yedim geldim. Teşekkür ederim yardım etmeye çalışan herkese. Muhtemelen bu yoğun halsizlik ve baş ağrısı tam uyuduğum sırada yanan hava değişimindendi.

Merhaba,

Geçmiş olsun.

Maden Tett'sine bakıyoesunuz neden tarihi geçmiş ürün alıyorsunuz anlamadım?
Hocam ben kolayı içtikten 2 gün sonra Nutella alırken fiyatı piyasadan düşük diye onun son kullanma tarihine baktım 13 gün falan geçmişti. Bunu böyle satıyorlarsa kolada da bir yamuk olmasın diye baktığımda kolayı içtikten 2 gün sonra gördüm 5 ay geçtiğini.

Nasıl oldunuz hocam? Benim düşüncemde hala psikolojik bir etki olabilir. Umarım iyileşirsiniz hocam geçmiş olsun.
Sağ olun hocam çok teşekkür derim bu kadar düşündüğünüz için. Bir şey çıkmadı kanda. İlk gittiğimde mide yıkama falan dediler zaten 4 gün geçtiğini duyunca girmediler o işe.

Az önce acilden geldim kan testi yaptı doktor kanda herhangi bir şey çıkmamış serum yedim geldim. Teşekkür ederim yardım etmeye çalışan herkese. Muhtemelen bu yoğun halsizlik ve baş ağrısı tam uyuduğum sırada yanan hava değişimindendi.

Hocam ben kolayı içtikten 2 gün sonra Nutella alırken fiyatı piyasadan düşük diye onun son kullanma tarihine baktım 13 gün falan geçmişti. Bunu böyle satıyorlarsa kolada da bir yamuk olmasın diye baktığımda kolayı içtikten 2 gün sonra gördüm 5 ay geçtiğini.

2, 3 gün geçmesi çok sıkıntı yaratmıyor. Piyasa altı satmalarının nedeni zaten tarihi geçmiş olması. Ayrıca zehirlenmenizin koladan olduğunu düşünmüyorum. 5 gün sonra belirti göstermiş bedenin. Sen çoktan kolayı çoktan sindirip atmışsındır.

2, 3 gün geçmesi çok sıkıntı yaratmıyor. Piyasa altı satmalarının nedeni zaten tarihi geçmiş olması. Ayrıca zehirlenmenizin koladan olduğunu düşünmüyorum. 5 gün sonra belirti göstermiş bedenin. Sen çoktan kolayı çoktan sindirip atmışsındır.
2-3 gün değil 5 ay geçmiş ama ne olur olmaz diye gittim işte bir şey çıkmadı.

Çok enteresansınız hakikatten. Günler geçmiş olayın üstünden bir şey olur mu diye soruyorsunuz. Gıda zehirlenmelerinin gerçekleşmesi o kadar uzun sürmez. Doktor da insaflıymış, ensene saplak atıp eve yollamamış😁

Tett geçen ürünü içip yerseniz bişey olmaz. Tett tavsiye edilen tüketim tarihi demek, son kullanma tarihi ile karıştırılır. Son kullanma tarihi geçen ürünler zehirlenme yapar, ama tett geçen ürünler eğer şekli rengi kokusu değişmediyse hiç bişey olmaz. Yok mide bulantısı yok baş ağrısı vs hepsi zırva.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı