Tevrat, Zebur ve İncil neden korunmadı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Delusion

Hectopat
Katılım
6 Eylül 2020
Mesajlar
2.690
Çözümler
4
İslam dinine baktığımız zaman tanrısının Allah, elçisi de Muhammed, kitabı Kur'an'dır.
  • İslam'da Tevrat: Tevrat'ın Allah tarafından Musa'ya indirildiğine ancak sonradan değiştirildiğine inanılır.
  • İslam'da Zebur: Zebur'un Allah tarafından Davud'a indirildiğine, sonradan değiştirildiğine inanılır. Zebur, şiir şeklinde yazılmış bir öğütler kitabıdır.
  • İslam'da İncil: İncil'in Allah tarafından Isa'ya indirildiği inanılır. Değiştirildiğine ve Kur'an'dan sonra hükmünün kalktığına inanılır.
Allah, göklerin ve yerin yoktan yaratıcısıdır. Bir şeyi dilediğinde ona sadece, "ol" der, o da hemen oluşmaya başlar.

Bakara suresi 117. ayet​


İslam'a göre Kur'an hariç diğer Allah'ın indirdiği kitaplar değiştirilmiş ve Incil'in Kur'an'dan sonra hükmü kaltığına inanılır ama ayın yarılması ve denizin 2'ye ayrılması gibi mucizeleri yapabilen Allah kendi indirmiş olduğu kitabı yine kendi yaratmış olduğu kuldan neden korumamış?

 
Atatürk Müslüman mı?
Sana ne? İnsanları inancına göre yargılamak inandığın dinle tamamen ters orantılı.


Ya hadi diyelim müslüman değil, ne olacak? İnancını mı kısıtlıyor, islama inananları asıyor mu ne yapmış bu adam? Nereden geliyor bu nefret? Gözünüz kör olmuş sizin, Yunan kazansaydı keşke deyip ağlamaya devam edebilirsiniz, size bir şey anlatılmıyor çünkü.
 
Tamam kardeşim İstanbul'u bile Atatürk fetih etti. Türkiye'nin temellerini Atatürk attı sen haklısın. Boş duvara konuşmak sana konuşmaktan daha mantıklı.
Kimsenin "Atatürk Türkiye'yi tek başına kurtardı" gibi bir iddiası yok zaten de Atatürk olmasa bu devrimleri yapacak 1 tane insan yoktu o dönemde. Cumhuriyet kurulmadan zaten batılılaşma başlamıştı yani Atatürk'ün yaptığı çoğu yenilik zaten son dönem osmanlı aydınlanmasının altyapısını oluşturduğu şeyler. Türkiye'de bu devrimler olmasa şu an çok daha geri bir durumda olurduk.
 
Öyle değil mi? Osmanlı yok olurken, topraklar peşkeş çekilmişken Atatürk ve silah arkadaşları yüzünden bugünlere gelmedik mi?

Bu topraklarda hala İslam varsa sebebini göremiyorsanız diyecek söz yok. Sömürge olmak sizin işinize gelirmiş gibi konuşuyorsunuz.

Yüzünden yerine sayesinde yazar mısınız? Yüzünden olumsuz anlamda kullanılıyor da. Ben de ilk okurken kafam karıştı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı