Sürprizbozan The Last of Us Part II hakkında düşündüklerim

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Oyuncuya çok daha büyük bir acı çektirdi. Duygular daha derin hissedilecek diye kesinlikle o kadar vahşice öldürülmemeliydi Joel.
Zaten amaçları buydu bence, oyuncuya o kısımda çektirilebileceği kadar büyük acı çektirmek.

Ayrıca Abby'nin tarafından baktığımızda vahşice öldürülmesi için bir sebep var. Biz öyle düşünmesek bile bu maalesef böyle.

Babanız sırf ameliyata giren doktorlardan biri olduğu için öldürülseydi ve intikam için yıllarca bekleseydiniz, siz de kafasına sıkıp bırakmazsınız emin olun.

Önceki sayfalarda da yazdığım gibi, yapımcılar böyle istediği için değil de karakterler böyle tercih ettiği için hikaye bu şekilde devam ediyor gibisinden düşünürseniz, hikaye yazarlarının istediği şeyi anlamak çok daha kolay olur.

Tabii yine sizin tercihiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öte yandan Ellie tüm Abby'nin etrafındaki kişileri biçiyor. En son Abby'nin eline düşüyor ve Abby, Ellie'yi öldürmekten vazgeçiyor. Abby'nin içinde de aslında normal bir insan yattığını, onun da aynı şekilde duyguları olduğunu buradan anlayabiliyoruz. Böyle bir karaktere işkence ederek öldürme biçimi yakışmıyor bence.
Vahşice öldürmesi için bir sebep var fakat derinlemesine bakınca Abby'nin içindeki insan öyle biri değil. Abby'i oynayınca anlıyoruz zaten bunu. Gönlümüzün kahramanı olan bir adamı bu şekilde öldürmek yakışmıyor yani.

Ek olarak şunu ekleyeyim. Owen engel olmasa Joel'e daha çok işkence yapacaktı. Anlam veremiyorum böyle bir karaktere bu hareketleri.

@Lintos
Sonuç olarak, oyunun vermek istediği mesaj da bu zaten. İntikam ve nefret duygusu, kişiyi olduğu kişiden apayrı biri haline getirebiliyor. İncelememde özellikle buraya vurgu yapmıştım.

Ellie de gidip milleti biçecek, boğaz parçalayacak, demir boruyla ölene kadar dövecek, hamile kadını acımasızca öldürecek, küçük bir kızın boğazına bıçak dayayacak, bitkin ve gardı düşmüş birini suda boğmaya çalışacak birisi değil. Ama bunların hepsini yaptı sonuçta, değil mi?

En son Abby'nin eline düşüyor ve Abby, Ellie'yi öldürmekten vazgeçiyor. Abby'nin içinde de aslında normal bir insan yattığını, onunda aynı şekilde duyguları olduğunu buradan anlayabiliyoruz.
Bunun sebebi tamamen Lev. Hatta Ellie, "Dina hamile" dediğinde Abby, daha iyi o zaman gibi bir şey dedi.
Vahşice öldürmesi için bir sebep var fakat derinlemesine bakınca Abby'nin içindeki insan öyle biri değil.
Abby'nin içindeki "normalde" öyle biri fakat babası öldürüldükten sonra normal olarak değişiyor.
Zaten öldürdüğü kısımda, yaptıklarını babasının ölümünün etkisiyle yapıyor. İnsanları böyle şeyler değiştirir.

Her ne kadar dediğiniz doğru olsa bile Joel'in ölüm şeklini bu şekilde kendime yediremiyorum hocam. Bu şekilde kendimi avutmaya çalışıyorum. Oyun o kadar çok duygu karmaşasına itiyor ki bir yerden sonra devreler yanabiliyor.

Orası öyle, ben de yediremiyorum ama iş işten geçti bir kere.

Bunun sebebi tamamen Lev. Hatta Ellie, "Dina hamile" dediğinde Abby, daha iyi o zaman gibi bir şey dedi.

Buraya bir parantez açayım. Bunun tam anlamıyla doğru olduğunu düşünmüyorum. Abby'nin içinde cidden kötülük olsaydı orada ne Lev'i dinlerdi, ne Dina'nın hamileliğini. Hepsini biçerdi. Olay Abby'de bitiyor orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…