Çözüldü The Witcher 3 MSVCP120.dll hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

onuryasar355799

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, The Witcher 3 indirdim kurdum. Masaüstüne 2 tane giriş simgesi oluştu. Biri The Witcher 3: Wild Hunt digeri ise The Witcher 3: Wild Hunt (DX12). Hangisiyle giris yapacağım, 2 tane niye oluştu? Ve bir de oyuna girerken MSVCP120.dll hatası aliyorum. Nasıl duzeltebilirim? Görselde yükledim bakabilirsiniz. Bilen arkadaşlar yardim edebilir mi?

Dosya Ekleri

• 20230305_144928.jpg
    20230305_144928.jpg
    153,7 KB · Görüntüleme: 114
  • 20230305_144939.jpg
    20230305_144939.jpg
    172,8 KB · Görüntüleme: 221
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Diğer hata için Visual C++ 2012 paketini (VSU4\vcredist_arm.exe hariç) hem x86 hem de x64 olacak şekilde kurun. Kurulum esnasında hata alacak olursanız Denetim Masası üzerinden 2012 paketlerini onarın.

bu hataları niye alıyorum?

Daha önce oraya buraya manuel olarak internetten indirilip atılan DLL dosyalarından dolayı olabilir. Ya da gereken paketleri kurmamışsınızdır.

Sizin durumuzda gereken paketler eksik gibi görünüyor.
Direkt Visual C++ paketlerinin tamamını kurun isterseniz.

Yüklemek için install_all.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırın.

Eğer ileride yine de 0xc000007b veya DLL hatası alacak olursanız yukarıdaki bağlantıdan rapor oluşturup paylaşmanız daha iyi olur. Bazen DLL dosyaları sorunlu olabiliyor. Böyle durumlarda dosyanın bulunduğu konumdan kaldırılıp tekrar paket üzerinden kurulması gerekiyor.

Eksik olan dosyaları ise internetten rastgele sitelerden indirip oraya buraya atmayın. Bu sadece sorunu daha da derinleştiriyor.

Bu çok karışık oldu anlamadim pek sorun cikarsa yazarim en iyisi. Yardiminiz icin cok teşekkür ederim sorunumu cozdunuz.

Bu çok karışık oldu

Dosyayı indirip açtıktan sonra install_all.bat dosyasına sağ tıklıyorsunuz ve yönetici olarak çalıştır diyorsunuz. Gerisini kendi hallediyor zaten. Bu şekilde yapamam diyorsanız paketleri tek tek paylaşabilirim. Benim için sorun değil fakat diğer türlü daha pratik.

Nasıl isterseniz.

Dosyayı indirip açtıktan sonra install_all.bat dosyasına sağ tıklıyorsunuz ve yönetici olarak çalıştır diyorsunuz. Bu şekilde yapamam diyorsanız paketleri tek tek paylaşabilirim. Benim için sorun değil fakat diğer türlü daha pratik.

Tek tek paylaşabilirseniz gerekli olan programlari benim icin daha iyi olur hemen kurdum kolayca. Bir de hangisinden girmemi onerirsininiz oyuna DX12 olandanmi yoksa digerinden mi bilgisayarima DxDiag'dan baktim DirectX 12 surumu var. Yeni bilgisayar aldim ilk defa pek bir bilgim yok cogu şey hakkinda o yuzden soruyorum.

DxDiag'dan baktım DirectX 12 sürümü var.

Orası işletim sisteminizin desteklediği maksimum DirectX sürümü. Eğer ekran kartınız da DX12 destekliyorsa (ki oyunun açıldığını belirtmişsiniz) o zaman DX12 ile oynarsınız. Bazı oyunlarda DirectX 12 performansı kötü olabiliyor. Böyle bir durumda ise DirectX 11 ile oynarsınız.

Tek tek paylaşabilirseniz

Tabii ki.

Visual C++ 2005 paketi;

Burada yine vcredist_ia64.exe olanı kurmayacaksınız. Diğerlerini hem x86 hem de x64 olacak şekilde indireceksiniz.

Visual C++ 2008 paketi;

Yine vcredist_ia64.exe indirilmeyecek. Hem x86 hem de x64 kurulacak.

Visual C++ 2010 paketi;

Ve yine vcredist_ia64.exe indirilmeyecek. Hem x86 hem de x64 kurulacak.

2012 ve 2013 paketlerini zaten çözüm ararken kurdunuz. Bunlara gerek yok.

Visual C++ 2015-2022 paketleri;

Direkt aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Bu paket 2015'ten 2022'ye kadar tüm paketleri kuracak.

Orası işletim sisteminizin desteklediği maksimum DirectX sürümü. Eğer ekran kartınız da DX12 destekliyorsa (ki oyunun açıldığını belirtmişsiniz) o zaman DX12 ile oynarsınız. Bazı oyunlarda DirectX 12 performansı kötü olabiliyor. Böyle bir durumda ise DirectX 11 ile oynarsınız.

Tabii ki.

Visual C++ 2005 paketi;

Burada yine vcredist_ia64.exe olanı kurmayacaksınız. Diğerlerini hem X86 hem de X64 olacak şekilde indireceksiniz.

Visual C++ 2008 paketi;

Yine vcredist_ia64.exe indirilmeyecek. Hem X86 hem de X64 kurulacak.

Visual C++ 2010 paketi;

Ve yine vcredist_ia64.exe indirilmeyecek. Hem X86 hem de X64 kurulacak.

2012 ve 2013 paketlerini zaten çözüm ararken kurdunuz. Bunlara gerek yok.

Visual C++ 2015-2022 paketleri;

Direkt aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Bu paket 2015'ten 2022'ye kadar tüm paketleri kuracak.

Hepsini kurdum sorunsuz oldum teşekkürler. Ekran kartınız destekliyorsa oynayabilirsiniz demişiniz DirectX12 ile nvadia RTX3060 ekran kartı kullanıyorum bilmediğim için soruyorum destekliyor mu oynayabilir miyim? Sizin tavsiyeniz nedir The Witcherhangi simgeden girim 12 olanından mı normal olanından mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı