İnceleme The Witcher: Enchanced Edition incelemesi

Hx of Caingorn

Hectopat
Makaleler
1
Biliyorum oyun çıkalı 15 yıl oldu ama bu oyunun hakettiği değeri görmediğini düşünüyorum.
Oyunun artıları;

• Hikayesi bence gayet iyi Witcher kitaplarının devamını anlatıyor. Tabii siz sever misiniz bilemem ama bence gayet güzel.
  • Atmosferi çok iyi ben gayet sevdim. Atmosferden kastettiğim evreni. Yani Witcher evrenini cidden çok iyi yansıtmış. Evrenin karanlığı olsun atmosferi olsun karakterleri olsun suçluları olsun cidden gayet iyi yansıtmış bence.
  • Karakter ağacı çok başarılı cidden kendinizi cidden geliştirebiliyorsunuz. Tabii kolay modda oynarsanız bence çok fark etmiyor ama zor modda geliştirince zaten kolay oluyor oyun. Ama yine de başarılı.
  • Canavar çeşitliliği cidden çok fazla ki bence Witcher serisi en iyi canavar çeşitliliği olan oyundur. Farklı farklı yerlerden alınıp üstüne bir şeyler ekleyerek yapmışlar cidden çok başarılı.
  • Müzikleri iyi bence. Ben sevdim.
  • Diyaloglar kaliteli ve hiç bozmuyor kalitesini.
  • Loresi çok iyi. Bence kaliteli.
  • Oyunda ufak ufak detay diyebileceğimiz şeyler var. Mesela sabah cücenin biri çalışıyor, akşam hana gidip arkadaşlarıyla takılyıor. Sonra eve gidiyor. Ve sabah yine işe gidiyor.
  • Karakterler çok iyi bence ben sevdim alvin gibi karakterleri.
  • Oyunda yan görevler çok iyi ben sevdim bayağı klasik Witcher hem bol yan görevleri var hem de kaliteli. Kendini tekrar etmiyor çoğu.
  • Oyunda evreni veya başka konuları anlatan kitaplar var. Evren hakkında bilgiler öğrenileceğiniz.
  • Oyunun sinematikleri iyi. Oyunun başındaki o sinematik bile cidden çok iyi.
  • Fiyat cidden ucuz. Normal fiyatı 18.00 TL. Yanlış hatırlamıyorsam indirimli fiyatı 2.70 TL. Ki zaten Witcher oyunları çok ucuzdur Türkiye şartlarına göre.
  • İksir ve yağlar konusunda bence çok başarılı ama çoğu iksir/yağlar gereksiz düşmanı ha yağla öldürdünüz ha yağsız arada 10 saniye falan vardır.
  • Oyunun şehirleri kasabaları falan güzel tasarlanmış bence.
  • Bazı kişiler sevmeyebilir ama ben dövüş animasyonlarının bazılarını güzel buldum. Bazı canavar animasyonları da güzel.
  • Çevre olarak da güzel yani manzaraları falan ben beğendim.

Şu an bu kadar hatırlıyorum daha vardır ama ben hatırlamıyorum.

Eksileri;
Oyun cidden güzel ama bazı eksileri var ve cidden can sıkıyor.

• Oyundaki dövüş sistemi çok kötü. Animasyonlarını ben genel olarak sevdim. Ama mantığı kötü tıklayarak falan vuruyorsun cidden can sıkıyor. Yani ben sevmedim bu özelliğini.
  • Grafikleri kötü. Grafikleri aslında dönemine göre bence gayet iyi ama şu dönemde cidden kalitesiz. Ben oyunu çıktığı dönemden çok şu anki dönemine göre yargılarım. Ve cidden kötü. Çevresini, atmosferini, müziklerini çok iyi bulsamda grafikleri şu anki döneme göre kötü.
  • Oyun bir süre sonra koşma oyununa dönüyor. Bir görev alıyorsun oraya koşuyorsun sonra yapıyorsun geri dönüyorsun falan cidden bazen görevlerin kendisinden uzun sürüyor. Belki hızı arttırma modları falan vardır ama bilmiyorum hiç bakmadım.
  • Türkçe destek yok. Serinin 2. ve 3. oyununda gayet iyi bir çeviri olsa da bu oyunda yok. Zaten çok büyük bütçe ile de yapılmadı Türk kitleside çok yok ben olsam bende yapmazdım. İnternette yamaları falan var isterseniz güvenilir bulup indirirsiniz.
  • Oyunda bir sürü cinsel sahne var bu beni rahatsız etmez ama çok fazla koymuşlar bence kötü olmuş bu özelliği.
  • Envanter çok kısıtlı 3 4 silah anca alıyorsun sonra doluyor bu beni çok rahatsız etmedi ama sizi eder mi bilemem.
  • Oyun bazen çökebiliyor ve hata verebiliyor ya da farklı sistem hataları oluyor cidden can sıkıcı bu durum.

Benim hatırladıklarım bunlar bence 18.00 TL'ye de 2.70 TL'ye de kesinlikle değecek bir oyun ama indirimde almanızı öneririm. Cidden başarılı bir oyun düşük bütçe ve ekiple böyle bir oyun yapmak cidden çok iyi bir başarı. Kötü grafikleri ve mekanikleri olan bir oyuna katlanamıyorsanız almayın bence. Ama ben öneririm güzel oyun.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Fiyat cidden ucuz. Normal fiyatı 18.00 TL. Yanlış hatırlamıyorsam indirimli fiyatı 2.70 TL. Ki zaten Witcher oyunları çok ucuzdur Türkiye şartlarına göre.
Fiyatı ucuz olmasına rağmen de beğenilmez genel olarak. Yanlış anlaşılma olmasın, her oyun herkese hitap etmez ancak adam oyunu 1-2 saat oynamış, oyun kötü algısı yapıyor mesela. Kişi beğenmedi diye de bu oyunu kötü yapmıyor. Oyun neden kötü, sebep say diyorum. Adam bir şey diyemiyor çünkü iki saat oynamış. Ne desin ki? :D

Oyunu yaklaşık 50 saatte bitirdim muazzamdı kendine has bir atmosferi var müzikleri çok iyi oyun akıcı hikaye sıkmıyor zorluk tam tadında tek olumsuz yanı Shani ile Triss'i aynı anda seçememek😅

Fiyatı ucuz olmasına rağmen de beğenilmez genel olarak. Yanlış anlaşılma olmasın, her oyun herkese hitap etmez ancak adam oyunu 1-2 saat oynamış, oyun kötü algısı yapıyor mesela. Kişi beğenmedi diye de bu oyunu kötü yapmıyor. Oyun neden kötü, sebep say diyorum. Adam bir şey diyemiyor çünkü iki saat oynamış. Ne desin ki? :D

Evet eski oyun diye 1. seriyi es geçmek gibi bir algı var. Bence Witcher 1 Witcher 2'den daha zevkli.

Güzel bir inceleme olmuş. Dediğiniz gibi oyundaki dövüş sistemi gerçekten çok kötü fakat oyunda ilerledikçe alışıyorsunuz. Atmosferi olsun, hikayesi olsun, diyalogları olsun çıktığı tarihe göre gerçekten çok üst düzey bir oyun. Kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim, dövüş sistemi sizi yorarsa kolay modda oynayabilirsiniz. Ayrıca hızlı yürüme modu yüklemenizi tavsiye ederim çünkü bir yerden bir yere gitmek işkence oyunda.

Güzel bir inceleme olmuş. Dediğiniz gibi oyundaki dövüş sistemi gerçekten çok kötü fakat oyunda ilerledikçe alışıyorsunuz. Atmosferi olsun, hikayesi olsun, diyalogları olsun çıktığı tarihe göre gerçekten çok üst düzey bir oyun. Kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim, dövüş sistemi sizi yorarsa kolay modda oynayabilirsiniz. Ayrıca hızlı yürüme modu yüklemenizi tavsiye ederim çünkü bir yerden bir yere gitmek işkence oyunda.

Bence yürümek güzeldi şehirlerde hanlarda vs ama bataklık tam bir işkence.

Oyunu yaklaşık 50 saatte bitirdim muazzamdı kendine has bir atmosferi var müzikleri çok iyi oyun akıcı hikaye sıkmıyor zorluk tam tadında tek olumsuz yanı Shani ile Triss'i aynı anda seçememek😅

Evet eski oyun diye 1. seriyi es geçmek gibi bir algı var. Bence Witcher 1 Witcher 2'den daha zevkli.
Bencede Ben witcher hayranı olsamda witcher 2 yi pek beğenemedim witcher 1 ve 3 bana çok iyi bir oyun gibi gelirken 2 yi pek sevmedim.

Dövüş sistemi dediğiniz gibi çok kötü fakat alışılıyor bir süre sonra.

Atmosfer ve hikaye olarak ise mükemmel bir oyun. Yan görevlerle birlikte yaklaşık 25 saat oynama süresi var. Oynadığım oyunları tekrardan oynama ihtimalim oldukça düşük fakat bu oyunu 3 kez bitirdim.

Bence yürümek güzeldi şehirlerde hanlarda vs ama bataklık tam bir işkence.
Haklısın. Ben oyunun şehirlerinde falan gezinirken çok keyif aldım ama bataklık falan tam bir işkence. Bide oyunun başındaki adını unuttuğum yerde Bi Hana gidiyorsun bi muhteremin yanına gidiyorsun cidden yoruyordu insanı.

Dövüş sistemi dediğiniz gibi çok kötü fakat alışılıyor bir süre sonra.

Atmosfer ve hikaye olarak ise mükemmel bir oyun. Yan görevlerle birlikte yaklaşık 25 saat oynama süresi var. Oynadığım oyunları tekrardan oynama ihtimalim oldukça düşük fakat bu oyunu 3 kez bitirdim.
Evet Hocam dediğiniz gibi dövüş sistemine bir süre sonra alışıyorsunuz ama benim gördüğüm bazı oyuncular direk bırakmış bu sebepten dolayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı