Thermal Throttling Kapatılmıyor

@Kunget Peki bunu arttırabilir miyim hocam? Bios ayarlarına baktım her şeyi yaptım arttıramadım.
Benim BİOS ayarlarım aşırı kısıtlı hiçbir ayar yapamıyorum zaten. Belki XTU ile diğer ayarlardan yapabilirsin ama onların ne işe yaradığı hakkında çok bir fikrim de yok. Bu durum bilgisayarı üretenin bir kısıtlaması olabilir, belki 90 dereceyi aşmaması için.
Seninle aynı işlemciye sahip diğer kullanıcı yorumlarını okudun mu peki? Benim işlemcime sahip birçok insanın ısınma sorunu yaşadığını görünce bu konu üzerine düşünmeyi bıraktım açıkçası.

@Kunget Hocam BİOS ayarlarına baktım da bir şey bulamadım. Acaba varda ben mi bulamadım.
Laptopların BİOS ayarı çok kısıtlı oluyor, büyük ihtimal işlemci ile ilgili bir ayar yoktur. Sana tavsiyem işlemcin ile ilgili kullanıcı yorumlarını araştır. Kullandığın marka müşteri memnuniyeti konusuna önem veriyorsa onlarla da iletişim kurabilirsin. Belki de aşırı ısınmayı engellemek için onların yaptığı bir kısıtlamadır.

-50 mV undervolt yapıp bir nebze ısınmanın önüne geçilebilir. PC altına soğutucu alınabilir. Bunun dışında konuşulduğu gibi thermal throttle olmasa işlemci zarar görür. PC direk kapanır zaten. Laptoplarda bu performans kaybı normaldir. Yapacak bir şey yok.

Undervolt XTU (Intel(R) Extreme Tuning Utility) ile kendi sorumluluğunuzda yapılabilir. İlgili arayüz risklidir. Dikkat ediniz. Undervolt videolarını izleyiniz.

@koraybfm @Ng3 Temizliğini daha yeni yaptım. Termal macun değişimi ise 1 sene önce yapıldı. PUGB hariç diğer oyunlarda hiç bir sıkıntı olmuyor kasma donma vs. Peki bunu kaldırabilir miyim yardımcı olur musunuz? PUBG'yi başlarda güzel FPS'lerle oynuyorum 85-90 arası. Sonradan laptop 85 dereceye dayanınca işlemci frekansını düşürüyor ve fps düşüşlerine sebep oluyor. Kaç gündür kaldırmayı aradım bulamadım. Diğer laptoplarda bu değer 97 dereceyken benim niye 85 derece? Çok saçma değil mi?
konudan alakasız ama benimki 75 derecede oluyo :D fps düşmeden oyun oynayamıyom

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı