Thermaltake Core V51 Riing Edition İnceleme

Selamlar,

Kara cuma indiriminde aldığım ancak elime daha bu gün ulaşan Thermaltake Core V51 Riing Edition modelini inceleyeceğim. Ürünü Hepsiburada sitesinden 600 TL'ye satın aldım.

Ürünün kutusu bu şekilde;
kasa.jpg


Power düğmesi, 2 adet USB 3.0 ve 3.5mm ses jackları kasanın ön tarafında konumlandırılmış.

Kasanın önden görünüşü;
ön.jpg


5 adet 2.5" ve 3.5" HDD yuvası mevcut. Bunlar kasanın içerisinde bulunuyor. Ben başka planlarım olduğu için bunları söktüm. Daha sonra 5.25 yuvalarını da söktüm.

Bu kasanın içi;
iç.jpg


Sistemimde bulunan 1 SSD ve 2 HDD'yi kasanın arka kısmında bulunan gizli bölüme taktım. Kasanın arka kısmında 2 adet 3.5'' HDD veya 2.5 SSD takmak için yerimiz var. Bu şekilde olunca bende mecburen 1 SSD ve 1 HDD taktım. Diğer diskimi şimdilik kenara ayırdım.

Keşke bu 2 yer harici gizli bir SSD bölümü de olsaymış. O zaman çok daha güzel olacaktı. Eğer varsa bile ben bulamadım kasanın herhangi bir yerinde.

Diskleri taktığım bölüm;
fed97e56-fbcd-4f0a-bf97-bdc3e5cd76da.jpg


Biri arkada, diğer ikisi önde olmak üzere 3 adet yeşil ledli 140mm fan ile birlikte geliyor. Fanları deneme şansım olmadı. Direk söküp ayırdım ama yanlarında ekstra sessiz çalışmaları için 3 adet başka kablo geldi. Ben başarılı buldum. Toplam 9 adet fan takılabiliyor.

fanlar.jpg


PSU saklama bölmesi maalesef yok.

Kutu içeriği ise 6 7 adet klips, kitapçık ve bol bol vidadan oluşuyor.

Genel Bilgi:

Maksimum 18.5 cm CPU soğutucu desteği var. Ekran kartı desteği ise içerdeki yuvalar takılı iken 31 cm. Kasanın 420 mm'ye kadar radyatör desteği var. Aynı anda 2 tane 420 mm radyatör takamıyorsunuz. Ön veya yukarıya 420 takar iseniz diğer kısma en fazla 360 takabiliyorsunuz. Genel olarak bol bol radyatör desteği var.
Ön ve üst taraf 420 arka taraf 120 alt taraf ise 240 mm' ye kadar radyatör takılabiliyor. Ayrıca üst tarafa tam 65 mm kalınlığa kadar radyatör takılabiliyor. Piyasadaki nadir kasalarda bu imkan var.

Artıları:
  • Kablolaması gayet iyi ve kolay. (Henüz sleeve kablolarım gelmediği için kablolama yapmadım.)
  • Malzeme kalitesi, fan kalitesi ve led gibi ayrıntılar iyi.
  • Cimrilik yapıp toz filtrelerinden kaçınmamışlar. Kasanın her yeri toz filtresi neredeyse.
  • Tasarımı sade olmasına rağmen cidden yakışıklı hissiyatını veriyor.

Eksileri:
  • Gizli SSD bölümü yok.
  • Ön ve arka kapağı takmak çıkarmak çok zor.

Bunun dışında henüz eksi göremedim. Kasa cidden fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Düşünenlere tavsiye ederim. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Ayrıca birçok yerde kasa Mid Tower yazıyor ama kasa Full Tower.


Bu da kasanın içerisinin şu an hali;
iç kasa son.jpg
 

Dosya Ekleri

  • kasa.jpg
    kasa.jpg
    141,3 KB · Görüntüleme: 328
  • ön.jpg
    ön.jpg
    302 KB · Görüntüleme: 292
  • iç.jpg
    iç.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 323
  • arka.jpg
    arka.jpg
    149,9 KB · Görüntüleme: 197
  • fanlar.jpg
    fanlar.jpg
    289,3 KB · Görüntüleme: 326
Son düzenleme:
Kasa güzel, inceleme güzel ama o anakartın rengi hiç olmamış. :)

Hayırlı olsun.
Anakarti satabilirsem degistirmeyi dusunuyorum.
Yeşili dışında şık bir tasarım :) İyi günlerde kullanmanız dileğiyle :)
Ben rengini çok sevmistim. Amazon'da normal versiyonu vardi ama bilerek bunu aldim.
Hayırlı olsun. Cahilliğimden soruyorum acaba o DNA sarmalı şeklinde olan mavi şey nedir? Sıvı soğutma ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Custom sivi sogutma yapacagim. O rezervuar onun icin kullanilacak.
Bana kalırsa demode bir tercih olmuş. Hayırlı olsun.
Demode derken anlamadim.
Ben kasayı nedense pek beğenmedim. O hard disk dik nasıl çalışıyor ki sonuçta onun içinde mekanik disk dönmüyor mu?Sıkıntı yaratabilir.
HDD'leri masaya dik koyabilmek icin uretici firmalarin sattigi aparatlar bile var. Ayrica bircok kup kasa veya kucuk kasalarda diskler dik konumda oluyor. Hic problem olmaz merak etmeyin.
Hard diskin duruşu bana da garip geldi, sanki tabutu dik gömmüşler gibi. :D Aslında kasa güzel de biraz pahalı mı ne, indirimli 600 TL diyorsun yani indirimsiz hali neredeyse benim Corsair 460x RGB kadar oluyor.
Bu fiyata alinabilecek Full Tower kasa yok. Bu kasanin inanilmaz bir radyator destegi var. Sizin kasanizin ust kismina fanlar haric 65mm olan bir radyatoru sigdiramayiz. Milyarlik kasa Level 10 GT'ye bile sigmiyor. Cok baktim kasalara ama dogru duzgun ihtiyaclarimi karsilayan bulamadim.
 
O kasayla sistem toplayanlar şimdilerde satıp yerine S340 Elite gibi Tempered Glass tip kasalar alıyorlar. O yüzden modası geçmiş manasında demode dedim.
O kasayi biliyorum ama bence cok kullanissiz bir kasa.

Benim dedigim gibi radyatorleri sigdirmak icin baska alternatifim yoktu. Neredeyse butun ihtiyaclarimi karsilayan en uygun fiyata bu kasa var.

Demek istediginizi anladim.
 
O kasayi biliyorum ama bence cok kullanissiz bir kasa.

Benim dedigim gibi radyatorleri sigdirmak icin baska alternatifim yoktu. Neredeyse butun ihtiyaclarimi karsilayan en uygun fiyata bu kasa var.

Demek istediginizi anladim.

P400S sığmıyor muydu o kasada baya büyük o yüzden. Hem HDD yerleri alt tarafta 2 tane de SSD yeri var.
 
P400S sığmıyor muydu o kasada baya büyük o yüzden. Hem HDD yerleri alt tarafta 2 tane de SSD yeri var.
Fotografta tam belli degil sanirim. Benim 65mm kalinlikta 1 adet 360'lıl 1 adet 240'lık radyatorum ve 280'lik rezervuarim var. Bu rezervuarin altina daha pompa eklenecek. Malzemeler oldukca fazla yer kapliyor. Mid Tower bir kasaya sigdirmak imkansiza yakin. Bu kasa Full Tower.

Rezervuarin pompasiz hali anakart kadar zaten.

PSU koruma bolgesine ben maalesef yok yazdim ama olsa da sokerdim zaten buyuk ihtimal ile. Genis alana ihtiyacim var. İlerleyen zamanlarda tasarima uygun bir sekilde özel saç kestirmeyi düşünüyorum.
 
@Recaizade Mahmut Efendi hayırlı olsun dostum bu arada. :) Belki ileride yeşil kısımları boyayabilirsin. PSU kısmına da (eğer sıvı soğutma kuracaksan) Plexi Glass çalışmaı yapılabilir.
Benimde aklımdan geçmişti. Zaten toplam da 2 tane yeşil bölge var. Oralarda boyanabilir. CPU blok elimde mevcut. Şuan sadece rakor ve pompa eksiğim var. Alacağım pompaya karar verdim ama biraz beklemesi gerekiyor.
 
Benimde aklımdan geçmişti. Zaten toplam da 2 tane yeşil bölge var. Oralarda boyanabilir. CPU blok elimde mevcut. Şuan sadece rakor ve pompa eksiğim var. Alacağım pompaya karar verdim ama biraz beklemesi gerekiyor.
Umarım gönlünüzdeki gibi olur. :)
 
Umarım gönlünüzdeki gibi olur. :)
Teşekkür ederim. Konu 5 sene öncesinin ama neyse :)
8ba99161-236e-4af9-8271-4711f88a7b1c.jpg

Kasanın o zamanlar için son durumu buydu.

Eski tasarımım çok daha sadece ve güzel duruyormuş. Kasanın güncel durumu;
a3ba0a7f-e671-44b0-a1b9-b2caa74d77a2.jpg


Eskiyi görünce değişiklik zamanının geldiğini hissettim. Daha sadece şık bir tasarıma geçmem lazım.

Ekran kartını iptal edip bir süreliğine bu şekilde kullanacağım. Birkaç ay sonra ekran kartını tekrardan döngüye eklemeyi düşünüyorum.
WhatsApp Görsel 2024-01-20 saat 14.52.26_3cd643f1.jpg
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı