THH'ye ürünü üreten mi satan mı dava edilir?

Makaleler
3
Mesala aldığımız bir üründe bir süre kullanım sonrasında kusurlar oluştu, servise gönderdik diyelim. Servis bu sorunu kabul etmiyorsa konuyu THH'ye taşıma gereği duyarsak kimi dava etmemiz gerekiyor( ürünü satan satıcıyı mı yoksa üreten firmayı mı) ve nasıl bir metinle başvurmamız lazım?

Mevcut yaşadığım sorunu baz alırsak, 6-7 ay önce aldığım Samsung monitörde gri renklerde katman oluşumu söz konusu. Servis 10-12 gündür oyalıyor, sorunu kabul etmiyor. Merkeze soracağızda onlar karar verecekte vs diyip geçiştiriyorlar. Servis giriş formu bile vermediler halen. Ürün Amazon.com.tr'den alınma, üreten firma ve servis Samsung. Bir süre daha bekleyip THH'ye değişim talebiyle başvurmak istiyorumda.

Ürün servise ulaştıktan sonraki 20 iş günü içerisinde olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapma mecburiyetleri var. 10-12 gün şu an için erken. Süreç sonunda gelecek cevaba göre hareket edersiniz. Süreç bittiğinde tekrar yazarsanız burada yardımcı olurlar size. @BilgisayarKurdu sanırım bilgiliydi bu konularda.

Ürün servise ulaştıktan sonraki 20 iş günü içerisinde olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapma mecburiyetleri var. 10-12 gün şu an için erken. Süreç sonunda gelecek cevaba göre hareket edersiniz. Süreç bittiğinde tekrar yazarsanız burada yardımcı olurlar size. @BilgisayarKurdu sanırım bilgiliydi bu konularda.
Hocam, konu biraz daha karışık. Ürünü servise bıraktığımda servis giriş formu vermemişlerdi. Formu başlattılar mı başlatmadılar mı bilmiyorum,en son foto çekip merkeze soracaklarını demişlerdi. Oradan olumsuz bir dönüş olursa bunu servis raporuyla verin diyeceğim. Sonra THH başvurmayı planlıyorum.

Mesela aldığımız bir üründe bir süre kullanım sonrasında kusurlar oluştu, servise gönderdik diyelim. Servis bu sorunu kabul etmiyorsa konuyu THH'ye taşıma gereği duyarsak kimi dava etmemiz gerekiyor( ürünü satan satıcıyı mı yoksa üreten firmayı mı) ve nasıl bir metinle başvurmamız lazım?

Mevcut yaşadığım sorunu baz alırsak, 6-7 ay önce aldığım Samsung monitörde gri renklerde katman oluşumu söz konusu. Servis 10-12 gündür oyalıyor, sorunu kabul etmiyor. Merkeze soracağızda onlar karar verecekte vs deyip geçiştiriyorlar. Servis giriş formu bile vermediler halen. Ürün Amazon.com.tr'den alınma, üreten firma ve servis Samsung. Bir süre daha bekleyip THH'ye değişim talebiyle başvurmak istiyorumda.

Satın aldığınız yeri THH'ye verirsiniz onlarda bu karar ile resmi satıcı kimse ona yollayarak gerekli iade ya da değişim yapılır.

Satın aldığınız yeri THH'ye verirsiniz onlarda bu karar ile resmi satıcı kimse ona yollayarak gerekli iade ya da değişim yapılır.
Bakalım Samsung servisin olumlu olumsuz dönüşü gerçekleşsin. Olumsuz dönüşte Amazon.com.tr de aynı durumu aktaracağım, bahsedildiği gibi müşteri yanlısı tavır takınıp sattığı ürünün arkasında duracak mı yoksa oda görmedim, duymadım, konuşmadımı oynayacak.

Bakalım Samsung servisin olumlu olumsuz dönüşü gerçekleşsin. Olumsuz dönüşte Amazon.com.tr de aynı durumu aktaracağım, bahsedildiği gibi müşteri yanlısı tavır takınıp sattığı ürünün arkasında duracak mı yoksa oda görmedim, duymadım, konuşmadımı oynayacak.

Amazon'dan aldıysanız üzülmessiniz diye düşünüyorum.

Amazon'dan aldıysanız üzülmessiniz diye düşünüyorum.
Bende öyle düşünüyorum ama koskoca Samsung 14 gündür üründeki sorunu kabul etmeyip oyalamasını görünce onada olan güvenim giderek azalıyor.

Ekim 26'sında servise verdiğim ürünün yarın 20. iş günü olacak, halen olay çözülmüş değil. Sorun 13-14 günden sonra kağıt üstünde ilerlemişti(oradan sonra monitör bende bu arada), yani sorunun fotoları çekilip servisin bölge sorumlusu teknisyenine gönderilecek denmişti. Bulunduğum ildeki servise sorduğumda halen dönüş yok diyip duruyorlar.(

Şimdi yarın 20.iş günü, nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Şimdi ürünü aldığım satıcı Amazon.com.tr, üreten Samsung. Olayı THH taşıdığımda Amazonu baz alacağım değil mi? Cuma günü servise tekrar gidip olumlu veya olumsuz sonucu soracağım, eğer orada bir servis raporu vermezler yine oyalamaya devam ederse sadece servis giriş formuyla THH başvurup durumu yazmam yeterli olur mu sizce?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı