Rehber Throttle Sorunları ve Çözümleri

Isınmadan dolayı sadece thermal yer, güç kısar. Limitler çok daha fazla performans kaybına neden olabiliyor.

EC limit çok daha beter En azından çözebildim watt değerini göremesem bile.
EC'de çözümsüz ama en azından aşırı anormal EC limitleri koymuyorlar günümüz cihazlarına. 85W maksimum isteyen bi işlemciye 60W gayet idare eder yine.

Dediğim gibi PL1-PL2-Thermal ne varsa hepsinden limit yiyordum. Zamanında çözmek için 4200 Mhz'de çalışması gereken işlemcimi 3500 Mhz'de çalıştırıp PP0 limiti de sıfıra alıp çözüyordum. Kaliteli bir macun alarak sorunumu çözdüm. Tam performansa yakın çalıştırıyorum. Yine de BIOS kilidini açıp düzenlenmesi gereken hala ayarlar var. Neyse hocam dediğim her şeyi ısınmaya bağlayamayız ama gerçekten çoğu şeyi çözüyor.

Hocam neredeyse tüm MSI Gaming'lerde ufak bir tuş kombinasyonu ile Advanced BIOS'a girebiliyorsun netten bakabilirsiniz.

-100 MV Offset ile elde edebildiğim en yüksek değer i9 13900HX ile. Diğer taraftalara UV atmadım ancak 35K'ya kadar çıkmak mümkün gibi duruyor.

Stock ayarlarıyla denemiştim bunu da Vantage'deki GPU OC dahil olmak üzere. (200 clock, 400 memory), curve üzerinde oynama yaparak 23000'leri görmek mümkün diye düşünüyorum ancak GPU silikon lotosunu kaybettim gibi CPU'ya nazaran.

Bir ara Legion Pro 7i için inceleme konusu da açmayı düşünüyorum.

Sizin laptop 16IRX8H yani rtx 4090 olan model mi ? Ben de throttleStop yapmaya çalışıyorum.
Değerlerim bu şekilde ve IccMax max seviye yaptım fakat Limits ile kontrol ettiğimde EDP OTHER diye bir hata yanıp sönüyor(sarı renkte). Bunu nasıl düzeltebilirim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…