Thrustmaster T300 RS GT vs Logitech G29

Bu arada sadece fiyat için kafanızda şema oluşması açısından G29 230€ T300 RS GT ise 420€.
Bu dediğim yurt dışı fiyatı. Orantı kurulduğunda aslında G29'un fiyatının gereksiz şişik olduğu görülüyor.
Hocam G29'un Amazon fiyatı 350 dolar, T300RS GT'nin Amazon fiyatı 450 dolar arada 100 dolar oynuyor ve Türkiye fiyatlarında 2000 tl fark olması gerekirken 6000 TL fark oluşuyor.

Sizce fiyatı şişik olan G29 mu T300RS GT mi?

Hayır, g29 bana kalırsa fiyatını hiç hak etmiyor. Bana kalırsa direksiyon seti alınacaksa, giriş seviyesi olarak en az t300 rs alınmalı. Geriye kalanlar eski ve hantal.
G29 çok eski teknolojiye sahip ama giriş seviyesi için idare eder.

@4X3S D3NIED 14.200 TL'ye değer mi RS GT sizin deneyiminiz nasıl acaba eksileri artıları programı var mı mesela hiç bilmiyorum alırsam da ilk defa direksiyon seti alacağım. Paddle shifter iş görür sanırım, onu da mı debriyaja basarak atıyoruz yoksa otomatik mi atıyor. ETS 2 tarzı oyunlarda da paddle shifter iş görür mü? Diyelim ilave olarak shifter aldım bu adaptör nasıl bir şey ve Arduino ile kendiniz demişsiniz ben kendim mi yapacağım anlamadım varsa link atar mısınız bunların biri yeterli galiba ya adaptör alacağım ya da Arduino mu biraz daha açabilir misin?
Hocam olumsuz bir yanı yok. Paddle shifter yarış oyunlarında isteğinize bağlı debriyajlı veya debriyajsız olarak kullanılabilir. Daha yeni model arabalarda zaten automatic kicker olduğu için gerçek hayatta debriyajsız paddle shifter ile vites atıyorlar. ETS 2'de paddle shifterı ben vites olarak değil de sağ sol sinyali olarak kullanıyorum. Vites dönüştürücüsü konusuna gelecek olursak dediğim gibi iki seçenek var biri hazır dönüştürücü diğeri ise arduino. Aşağıya örnek videoları bırakıyorum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam G29'un Amazon fiyatı 350 dolar, T300RS GT'nin Amazon fiyatı 450 dolar arada 100 dolar oynuyor ve Türkiye fiyatlarında 2000 tl fark olması gerekirken 6000 TL fark oluşuyor.

Sizce fiyatı şişik olan G29 mu T300RS GT mi?

G29 çok eski teknolojiye sahip ama giriş seviyesi için idare eder.
Hocam almaya niyetliyseniz bir şey diyemem sizin kararınız. Ancak ben Avrupa piyasasından bahsediyorum. Amazon.de
Burada 210€
Ayrıca Amerika fiyatının $300 olmaması lazım. Orada biraz fiyatı yüksekten satılmaya çalışılıyor.

Hocam olumsuz bir yanı yok. Paddle shifter yarış oyunlarında isteğinize bağlı debriyajlı veya debriyajsız olarak kullanılabilir. Daha yeni model arabalarda zaten automatic kicker olduğu için gerçek hayatta debriyajsız paddle shifter ile vites atıyorlar. ETS 2'de paddle shifterı ben vites olarak değil de sağ sol sinyali olarak kullanıyorum. Vites dönüştürücüsü konusuna gelecek olursak dediğim gibi iki seçenek var biri hazır dönüştürücü diğeri ise Arduino. Aşağıya örnek videoları bırakıyorum:

ETS 2'de paddle shifterı kullanmak sorun olmaz değil mi? Zaten normal shifter bile alsam 12. vitese kadar yok diye biliyorum o ayarlanıyor mu onu bilmiyorum da paddle shifter ile de oynarım ben sorun değil.

ETS 2'de paddle shifterı kullanmak sorun olmaz değil mi? Zaten normal shifter bile alsam 12. vitese kadar yok diye biliyorum o ayarlanıyor mu onu bilmiyorum da paddle shifter ile de oynarım ben sorun değil.
Paddle shifter sorun olmaz sıralıya ayarlayıp vites ileri tuşunu paddle shifterdan atarsınız.

Peki shiftere gerek var mı sizce eğer gerekliyse yine alacağım yoklunu hisseder miyim sizce ben daha iyi deneyim olması için ekstra shifter istiyorum.
ETS dışında hiç gerek yok ETS'de de zaruri değil. Zaten dikkat edersen simülasyon yarışlarında oynayan çoğu profesyoneller veya yayıncılar vites kullanmadan ya paddle shifter ile ya da otomatik kullanıyor. Zaten T300 alırsanız belli bir süre sonra Forza ve ETS sizi kesmeyecektir :). Ben de Forza, ETS oynarım diye alıp sonra simülasyon tutkunu oldum, çünkü simülasyonlar hissiyat konusunda birebir gerçek pist yarışındaki araba yaylanmalarını veriyor. Üstüne de T300 gibi hassasiyeti oldukça iyi Hall efekt sensörlü bir set gelince insanın oynadıkça oynayası geliyor. Önceki setim G29'du onda bu kadar zevk alıp tekrar tekrar oynama isteği olmuyordu çünkü pist tepkileri yeterince hızlı değildi. Bu yüzden sadece ETS ve Forza oynuyordum ancak bu oyunların fizik dinamikleri belli bir yerden sonra oldukça sıkıcı oluyor. Önerim aldıktan sonra Automobilista 2, Project Cars 2, BeamNG, Assetto Corsa, Assetto Corsa Competizone gibi oyunlara da bakman olacak.

ETS dışında hiç gerek yok ETS'de de zaruri değil. Zaten dikkat edersen simülasyon yarışlarında oynayan çoğu profesyoneller veya yayıncılar vites kullanmadan ya paddle shifter ile ya da otomatik kullanıyor. Zaten T300 alırsanız belli bir süre sonra Forza ve ETS sizi kesmeyecektir :). Ben de Forza, ETS oynarım diye alıp sonra simülasyon tutkunu oldum, çünkü simülasyonlar hissiyat konusunda birebir gerçek pist yarışındaki araba yaylanmalarını veriyor. Üstüne de T300 gibi hassasiyeti oldukça iyi hall efekt sensörlü bir set gelince insanın oynadıkça oynayası geliyor. Önceki setim G29'du onda bu kadar zevk alıp tekrar tekrar oynama isteği olmuyordu çünkü pist tepkileri yeterince hızlı değildi. Bu yüzden sadece ETS ve Forza oynuyordum ancak bu oyunların fizik dinamikleri belli bir yerden sonra oldukça sıkıcı oluyor. Önerim aldıktan sonra automobilista 2, Project Cars 2, BeamNG, Assetto Corsa, Assetto Corsa competizone gibi oyunlara da bakman olacak.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için T300RS GT alacağım muhtemelen. Aslında zaten aklımda bu vardı ama 14.200 TL gibi para verip içinde shifter olmayan T300RS GT.
Bir yandan shifteri olan 10.000 TL G29 almak daha mantıklı gelmişti bana.
İleride istersem shifter ilavesi yaparım RS GT alacağım. Teşekkür ederim tekrardan.
Bu seti aldıktan sonra yapmam gereken bir şey var mı bir sorunla karşılaşır mıyım ayar falan yapmam gerekiyor mu bir de şeyi merak ediyorum RS GT 1080 dereceye sahip uygulama ile bunu mesela 280'e aldık direksiyon o kadar mı dönüyor?

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için T300RS GT alacağım muhtemelen. Aslında zaten aklımda bu vardı ama 14.200 TL gibi para verip içinde shifter olmayan T300RS GT.
Bir yandan shifteri olan 10.000 TL G29 almak daha mantıklı gelmişti bana.
İleride istersem shifter ilavesi yaparım RS GT alacağım. Teşekkür ederim tekrardan.
Bu seti aldıktan sonra yapmam gereken bir şey var mı bir sorunla karşılaşır mıyım ayar falan yapmam gerekiyor mu bir de şeyi merak ediyorum RS GT 1080 dereceye sahip uygulama ile bunu mesela 280'e aldık direksiyon o kadar mı dönüyor?
Thrustmaster uygulamasını web sitesinden yükleyip gerekli ayarları yapabilirsiniz. Zaten basit, kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Set ilk geldiğinde otomatik 900 dereceye ayarlı zaten. Atıyorum 400 dereceye çekerseniz 400 dereceden sonrasını en güçlü force feedback yaparak sınırlıyor yani 400'den sonrası çevrilmiyor. Çevirmeye çalışsanız da bayağı zorlamanız lazım. Normal kullanımda zaten 900 kullanabilirsiniz. Forza ve GT3-4 gibi yarışlarda 540-450 dereceye çekebilirsiniz.

Thrustmaster uygulamasını web sitesinden yükleyip gerekli ayarları yapabilirsiniz. Zaten basit, kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Set ilk geldiğinde otomatik 900 dereceye ayarlı zaten. Atıyorum 400 dereceye çekerseniz 400 dereceden sonrasını en güçlü Force feedback yaparak sınırlıyor yani 400'den sonrası çevrilmiyor. Çevirmeye çalışsanız da bayağı zorlamanız lazım. Normal kullanımda zaten 900 kullanabilirsiniz. Forza ve GT3-4 gibi yarışlarda 540-450 dereceye çekebilirsiniz.

Teşekkür ederim en fazla 1080 değil mi döndürme açısı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı