TikTok videosu çeken insanların normal insanlardan üstün olduğu gerçeği

Mutluww

Hectopat
Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
180
Selam, öncelikle şunu belirteyim daha önce TikTok uygulamasını bile indirmedim sadece YouTube'dan denk gelirse izliyorum. Genel olarak bu insanlara baktığımızda samimiyetsiz, yapmacık tavırlar görebiliyoruz ama şöyle bir durum var bu videoları çeken insanlar kendilerini seviyor ve özgüvenliler. Bu ikisi çok önemli. Toplum içinde "saçma" videolar çekmek bence özgüven gerektirir, en "çirkin" insan bile şık giyiniyor kendine güveniyor ve bunu herkes içinde yayınlıyor, aşırı derecede kötü videolar var onlardan bahsetmiyorum.
 
Bunun özgüvenle alakası olduğunu sanmıyorum. Düşünebilen bir insan evladı o tarz bir platformda o tarz videolar çekmenin ne kadar saçma bir şey olduğunu kendi kendine keşfedebilir. Çünkü bir defa kendine ne amaçla güveniyor? Herkesin öveceği değil söveceği tarzda bir şey yapıyor. Övme ihtimalinin bile olmadığı bir iş yapıyor. Özgüven ancak bir işi başarmak ile başaramamak arasında risk almakta ortaya çıkar ki bu bahsettiğimiz işler genelde daha doğru dürüst ve ciddi şeylerden oluşur. Sen mesela neden o platformda video çekmiyorsun? Özgüvensiz olduğun için mi? Yoksa gereksiz olduğu için mi?
 
Bizim burda buna deli özgüveni derler.

Aşırı umursamamazlığın yol açtığı saçma trendler bunlar, insanoğlu'nun duygu kalkanı vardır, bunlar aşıldığı zaman insanlar birbirleriyle nasıl doğru iletişim kuracağını anlıyamaz. Ha dersen yaptıkları çok mu kötü bir şey, hayır. İstiyen istediğini yapar, beğenmeyen tepkisini gösterip siler, bitti gitti.

Şöyle bir bakış açısı sunayım; Mesala aşırı adrenalin tutkunları nasıl ki olmadık yerlerde ciddiye şeylere yol açacak hareketler yapıyorsa bu da öyle bir şey. Ama insanların tepkisinin bu kadar sert olmaması lazım.. Sert olursa da o hareketi yapanların altan almazı lazım, çünkü insanlar kendi duygularının el vermediği şeyleri normal karşılamamaya programlıdır.
 
Son düzenleme:
Yani bir bakıma doğru ama kendini rezil etmek de pek akıllıca değil. : ) Ben şahsen internet ortamında herkese açık şekilde kişisel bilgi, fotoğraf, video gibi şeylerin paylaşılmaması taraftarıyım. Çünkü öyle bir hale geldik ki her türlü suistimale açık bir yer internet. Ayrıca bir de yazın yediğin hurmalar mevzusu var. Profesyonel iş yaşantısına atılmak istediğinde o saçma sapan tiktok videoları dönüp dolaşıp önüne çıkabilir. : ) Ben yaptığım şeyin bir adım sonrasını düşünürüm, belki de gereğinden fazla mantıklıyımdır, bilemeyeceğim. : )
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı