Tıp mı mühendislik mi?

xdelif

Yoctopat
Katılım
25 Mayıs 2024
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
12.sınıfım mezuna bırakacağım ama hâlâ ne olacağımı bilmiyorum ülke şartlarından dolayı çoğu şeye ilgim var ama mesleği yapabilir miyim bilmiyorum her neyse. Mühendis olmak istedim onun için iyi üniversitede okumak gerek seneye derece yapmayı umuyorum. Ama iyi üniversitede okusan da özel sektör az maaş veriyor çalışma saatleri vs sorun. Bitir KPSS var alımlar durdu şimdilik birkaç sene sonra alım olsa da sıkıntılı bilirsiniz. O yüzden ben de tıp okumayı düşündüm ama ona da çok calışman lazım zor diyorlar. Çalışmakta sıkıntı yok ama ya okuyamazsam diye düşünüyorum sonra pişman olup mühendisliğe geçmek istemiyorum. Mühendislikte de yazılım istiyordum. Onda da meslek lisesinden yazılıma başlayanlar var diye geriden gelsem yapabilir miyim diye düşündüm o da full bilgisayar başı, ne yapacağımı bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İki tarafın da kendine göre zorluğu var. Kendinize göre artı eksi yönlerini yazın. Uzun nöbetler, erken kalkmak, günde saatlerce ders görüp üstüne ders çalışmak sizlik mi? Yoksa daha çok proje yapayım, oradan oraya koşturayım, torpil bulup iyi şirkete girip çalışırım mı dersiniz?
 
Sana verebileceğim tek akıl hangisinde mutlu olacaksan onu oku. Tıp veya mühendislikle sınırlama kendini. İyice araştır kafana yatan, ben bu mesleği yaparken keyif alacağım diyorsan onu seç. Para öyle de böyle de kazanılacak.

Fabrikadaki işçi de kazanıyor mühendiste.
 

Geri
Yukarı