Tıp mı mühendislik mi?

burssuz girmek istiyorum hocam bilkente yani onun içinde ilk 8000 e girmek gerekiyor para için de sorun olacağını düşünmüyorum sene içersinde okulda iyi işler çıkarınca okulun burs olanağı sağladığını duydum
Pardon hocam %100 burslu gideceğinizi varsaymıştım oda olabilir evet ilk 10 bin ile gireceğiniz için bile bursunuz olacak ancak bilkent çok pahalı bir okul. Ankara istiyorsan Gazi üniversitesine de bakabilirsin o da üzmez.

Son düzenleme:
Pardon hocam %100 burslu gideceğinizi varsaymıştım oda olabilir evet ilk 10 bin ile gireceğiniz için bile bursunuz olacak ancak bilkent çok pahalı bir okul. Ankara istiyorsan Gazi üniversitesine de bakabilirsin o da üzmez.
gazi üniversitesini de araştırmıştım fakat benim için bilkent daha yakın olduğunu farkettim fiyat evet pahalı kendim de sahnelerde çalıyorum kendim de destek veririm

Hedefim Bilkent Üniversitesi bilgisayar mühendisliği ama arada tıp fakültesi ile gidip geliyorum. İki bölümünde artısı var ekisisi var. Doktorun artısı garanti meslek ve tatil günlerin belli iyi bir maaşı var. Eksisi ise 6 sene üniversite okuyorsun 4 sene uzmanlık 2 sene zorunlu hizmet derken 12 senen gidiyor ve bazı doktorların şiddete uğradığı videolara denk gelioyoruz son olarak gece tutulan nöbet. Mühendisliğin artısı iyi bir üniversite okuyup o süreçte kendini geliştirirsen doktorluktan daha fazla maaş alma ihtimalin var. Eksisi ise malum yapay zeka hızla gelişmeye devam edip bizi her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor yapay zekanın böyle gelişmesi mühendisliği bitirme endişesi uyandırıyor bana bir yandan mühendisler doktorlardan daha fazla çalışıyor ve sosyal hayatları yok gibi geliyor bana. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam nereyi tercih ettiniz ve geldi mi?

Ne yaptınız hocam uzun zaman olmuş merak ettim.
Hocam bu sene 12.sınıfa geçtim üniversite sınavına hazırlanıyorum o zamanlar bu konuyu çok merak ettiğim için açmıştım. Sağ olsun mühendislik mesleğini icra eden ve mühendislik okuyan abilerim yardımcı oldu. Şu an ise tamamen tıp fakültesi kazanmak için çalışıp çabalıyorum. Akdeniz tıp istiyorum onun için çalışıyorum şu an.

Hocam bu sene 12.sınıfa geçtim üniversite sınavına hazırlanıyorum o zamanlar bu konuyu çok merak ettiğim için açmıştım. Sağ olsun mühendislik mesleğini icra eden ve mühendislik okuyan abilerim yardımcı oldu. Şu an ise tamamen tıp fakültesi kazanmak için çalışıp çabalıyorum. Akdeniz tıp istiyorum onun için çalışıyorum şu an.

Anladım hocam iyi geliyor mu netler kazanacağınıza inanıyor musunuz umarım her şey gönlünüzce olur.

Anladım hocam iyi geliyor mu netler kazanacağınıza inanıyor musunuz umarım her şey gönlünüzce olur.

Kazanacağıma inanıyorum bazen rehavete kapıldığım zamanlar oluyor. Çünkü bu sene 25k 30k arası tıp yazıp mezun kalan bir sürü öğrenci varmış sanırım. O yüzden bu sene diğer senelere göre rekabet biraz daha fazla olacak gibi duruyor. O yüzden biraz daha fazla gayret göstermeye çalışıyorum. Şu anda istediğim seviyede değilim ama onun için çaba sarf ediyorum.☺️

Technopat Haberler

Geri
Yukarı