Tofaş neden sevilmiyor?

Kuş serisi neden sevilmiyor;
Kuş serisi yani doğan, şahin, kartal ve bunun modelleri SLX, SL, s ve düz şahin olmak üzere hepsinin farklı farklı özellikleri var motor ve iç dizayn gibi araba 2000 yılından sonra saçma bir şekilde arabaya önem vermediler, Murat 131 gibi araçlardan itibaren hep düz saç kullandılar ve bunun yanında yarım şasi kullandılar, sevilmemesinin sebepleri arabada güvenlik önlemi yok. Örnek; ABS, ESP, airbag gibi güvenlik önlemleri zaten arabada düz saç kullandıkları için yılların yorgunluğu ile kazalarda ortadan bölünüyor, ortadan kesilip eklemeleri saymıyorum bile, diğer sevilmeme sebebini modifiye ve son ses müzik açıp gezmelerinden diye düşüyorum, Tofaş'a birçok modifiye denediler, bunu saymazsak son ses tesisat ile piyasa yapmaları rahatsız ediyormuş, benim kişisel görüşüm orijinal kalmalı ve araban Tofaş bile olsa bakımlarını yaptırmam, bu bir tutkudur, çoğu kişi için tutkudur, Tofaş hep hor kullanıldı, kısaca bir eşek gibi kullanıldı, Tofaş çoğu kişinin ilk aşkı ve ilk tutkusudur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuş serisi yani doğan, şahin, kartal ve bunun modelleri SLX, SL, s ve düz şahin olmak üzere hepsinin farklı farklı özellikleri var motor ve iç dizayn gibi araba 2000 yılından sonra saçma bir şekilde arabaya önem vermediler, Murat 131 gibi araçlardan itibaren hep düz saç kullandılar ve bunun yanında yarım şasi kullandılar, sevilmemesinin sebepleri arabada güvenlik önlemi yok. Örnek; ABS, ESP, airbag gibi güvenlik önlemleri zaten arabada düz saç kullandıkları için yılların yorgunluğu ile kazalarda ortadan bölünüyor, ortadan kesilip eklemeleri saymıyorum bile, diğer sevilmeme sebebini modifiye ve son ses müzik açıp gezmelerinden diye düşüyorum, Tofaş'a birçok modifiye denediler, bunu saymazsak son ses tesisat ile piyasa yapmaları rahatsız ediyormuş, benim kişisel görüşüm orijinal kalmalı ve araban Tofaş bile olsa bakımlarını yaptırmam, bu bir tutkudur, çoğu kişi için tutkudur, Tofaş hep hor kullanıldı, kısaca bir eşek gibi kullanıldı, Tofaş çoğu kişinin ilk aşkı ve ilk tutkusudur.

Aynı dönemlerde çıkan accent, Corolla, Civic gibi arabalar onun yanında çok çok daha iyiydi. Özellikle Corolla o dönemlerde enjeksiyonlu motora geçtiğinde karbüratöre duyulan sempati iyice azaldı. Diğer yandan şu anda araba çok mimli. İster yapılı olsun ister orijinal her çevirmeye giriyor. Güvenlik önlemi ise sadece dua. Bu gibi sebepler yüzünden sevilmiyor.

Kullananlar keko diye tabir edilecek insanlar. Dediğin gibi kaza yaptığında da 2 tane Tofaş'ın oluyor. Ben tasarımını beğeniyorum, basık Tofaş bence hoş. Ama güvenlik önlemi sıfır.

Tüm kullanan tiplemeleri geçeceğim. Evet bu araçları zorunluluktan süren aramızda düzgün insanlarda var lakin ister araca aracın değerinden daha fazla bakım masrafı yap yine de herhangi bir Tofaş'ı güvenli seviyeye getiremezsin. Duvara hafif dokundursan tampon dağılıyor. Aynaya dokunsan kırılıyor. Herhangi bir yüksek hızlı kaza da araç ikiye bölünürse şanslısın. Kimi kazalarda bazen üçe bazen dört parçaya bölündüğü oluyor. Sürenin değil çarptığı kişinin hayatını umursayan yürüyen tabut.

Kağıda kurşun kalemle çizdiğim araba bile daha sağlam o kuş serisinden.

Ortadan ikiye bölünmesinden dolayı olabilir mi?

2 sebepten bölünüyor düz sac olduğu için yılların yorgunluğunu ile diğer bir sorun ise çoğu Tofaş ekleme önü farklı arkası farklı olması bunları hatasız diye satıyorlar sonra yüksek hızlara çıkınca ortadan bölünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı