Fiat Egea neden sevilmiyor?

Hocam 1.4'ler yüzünden Egea kötü bir imaj yarattı gitmiyor, teneke vs. diye bir algı oluştu 1.6 Multijet Egea Crossumuz var yağ gibi akıp gidiyor. Yani 1.6 motoruna binmeyen herkes sallıyor.

Fiat Egea denen araç güncel bir tofaştır benim gözümde olduğu gibi çoğu insanın gözünde de öyledir. Dediğin gibi parçası pahalı değil vergisi az ama malzeme kalitesi çok kötü bence iç mekan malzemesi bu yüzden fazla sevilmiyor bir de fazla sağlam da değil geçenlerde trafikte giderken Egea'nın biri bana çarptı bende de 2001 Ford Focus 1.6 ghia var bende hiç hasar yokken adamın ızgarayla plakalık gitmişti bir de 1.4 atmosferik motoru berbat bir şey diğer motor seçeneklerinin otomatik vitesi desen de hiç gitmiyor kısacası Egea aile aracıdır memur şirket aracıdır genç adam aracı değildir fikrimce ekonomik olarak gayet iyi ama kalite olarak ağır eleştri konusudur yani kısaca Egea çoğu kişiye göre bu yüzden teneke güncel Tofaş gibi lakapları vardır.

Parasına göre iyi araba aslında, sanayi yolu gözükmez, gözükürse ucuza günü kapatır 1.6mj 120 beygir gayet de cıkıyor yokus cıkamayan diyenleri bilmiyorum 1.4 için kötü diyorlar ama 1.3mj ve 1.6mj e karşı kötü söylemi olan görmedim.

Hocam bence Egea parasına 1.3 TCe Megane alınır bizzat deneyimledim sürdüm sürüyorum da güncel olarak Egea ile benzer çok yönü var tek eksi yanı virajlarda yolu değil tutmak bırakmak istiyecek düzeyde bir performans ortaya koyuyor.

Fiat Egea denen araç güncel bir tofaştır benim gözümde olduğu gibi çoğu insanın gözünde de öyledir. Dediğin gibi parçası pahalı değil vergisi az ama malzeme kalitesi çok kötü bence iç mekan malzemesi bu yüzden fazla sevilmiyor bir de fazla sağlam da değil geçenlerde trafikte giderken Egea'nın biri bana çarptı bende de 2001 Ford Focus 1.6 ghia var bende hiç hasar yokken adamın ızgarayla plakalık gitmişti bir de 1.4 atmosferik motoru berbat bir şey diğer motor seçeneklerinin otomatik vitesi desen de hiç gitmiyor kısacası Egea aile aracıdır memur şirket aracıdır genç adam aracı değildir fikrimce ekonomik olarak gayet iyi ama kalite olarak ağır eleştri konusudur yani kısaca Egea çoğu kişiye göre bu yüzden teneke güncel Tofaş gibi lakapları vardır.

Hocam bence Egea parasına 1.3 TCe Megane alınır bizzat deneyimledim sürdüm sürüyorum da güncel olarak Egea ile benzer çok yönü var tek eksi yanı virajlarda yolu değil tutmak bırakmak istiyecek düzeyde bir performans ortaya koyuyor.

Hocam eksileri olduğunu biliyorum doluluk anlamında, 2016 urban Plus var bizde ve broadway koltukları daha konforlu mesela benim gözümde ciddili yani, 1.4 motorunun yağ eksiltme muhabbeti vardı son durumu bilmiyorum.
Hatchback araba sevmem, sedan zaten bizim Egea da.
Ortadaki ekran biraz dandik gibi.
Yol tutuşu konusunda uzun yol deneyimim yok yaşımdan dolayı ama Ford Focus serisi övülüyor aynı segment içinde.
Dediğiniz kazada da Egea'da tampon-tampon demiri olarak gittiği için hemen dağılır, sizin arabanızı bilmiyorum ama aynı kaza Hyundai i20'ye yandan çarpma şekliyle olsaydı i20 sapasağlam Egea önü yine dağılmış olacaktı çünkü i20 de çamurluk sonrası hemen şase geliyor.

Egea teneke mi teneke konforlu mu segmentine göre konforsuz yalıtımı nasıl kötü donanım olarak nasıl kötü ama fiyatı gayet iyi a noktasından b noktasına götürsün diye bakıyorsam dizel benzinli fark etmez alırım. Cebimde 700 lira para vardır sıkışığımdır idarelik araba istiyorumdur alırım şirket arabası yapmak için alırım ama harici ben arabaları seven ilgilenen birisiyim Egea yerine daha farklı tercihlere yönelirim Egea almam. Ama kesinlikle otobüse binmekten iyidir.

Hayatımda 1 kere dahi Egea'nın şoför koltuğuna oturmadım ancak her forumda her yerde gözüm kapalı savunurum. İlk aracım 1.4 atmosferik fiestaydı. Bu araçla alakalı 1 tane gitmiyor çekmiyor yokuş çıkmıyor diye yorum görmedim. Halbuki motor ve ağırlık oran orantı yapınca ya Egea'yla kafa kafaya performanstadır ya da geridedir.
Şu anki aracım 1.2 atmosferik i20. 84HP. %95 ihtimalle oran orantıda yine 1.4 Egea'dan daha performanssız olduğuna eminim. Ancak ne hikmetse i20 hakkında 1 tane bile saçma sapan yok yokuş çıkmıyor yok gitmiyor konusu algısı yok.

Özürlü vatandaşın teki YouTube'a video atmış. Ağlıyor. Egea ile otobanda yokuşta video çekmiş. Bakın arkadaşlar aşağıda koyduğum kadranda eğer ki renk körü değilseniz araç 6.000 devire kadar güç üretiyor. Yani bunu tasarlayan üreten arge yapan mühendis mimar çaycı artık neyse demişki, gerektiği durumlarda 4.000-5.000-5.500 devirleri kullan.

Bizim cahiller cahili halkımız yokuşta 3.000 devirde vites atıp sonra da ağğğh Egea gitmiyor yokuş çıkmıyor diye zırlıyor. Güzel kardeşim önce araç sürmeyi öğren. Önce vites atmayı öğren sonra zırılda.

İlaveten bu olay şuna benziyor, gidip anadolujetten ekonomik uçuş bileti alıyorsun, sonra uçağa binerken, bu uçak neden dar, koltuklar neden geniş değil, neden ikram yok, yemek neden verilmiyor diye ağlıyorsun. Oradan da biri çıkıp diyor ki kardeşim beklentilerin buysa bu firmanın THY tarafında first class ya da business biletini alsaydın? 3 kuruş verip neden 300 kuruşluk hizmet bekliyorsun?

Aynısını Fiat'ta diyor ki; kardeşim A noktasından B noktasına uygun alım maliyetiyle ekonomik şekilde gitmek istiyorsan 1.4 benzinli motorumu alabilirsin. He diyorsanki ben sollamaya çıktım mı yapıştırayım keko keko storyler atacağım uçayım kaçayım orada hayvan gibi 1.6 Multijet var. 130 beygir 320tork. 240 ibre deviriyor. Git onu al? Senin paran en ucuzuna yetiyor ama en pahalısının performansını istiyorsun. Sünepelikten başka bir şey değil. Uzun zamandır hep bu durumu yazasım vardı konu açmak istemiyorum iyi oldu :)

1748900185816.png

Megane çok daha pahalı ayrıca 1.3 TCe de çok iyi bir motor değil 60.000 km de bir termostat değiştirmek gerekiyor. Rektifiye olmuyor çok yakıyor mtv de 1.6 motorla aynı dilimde.

Ayrıca Megane çamurlukları plastik Egea da en azından teneke.

1.3 Multijet veya 1.6 Multijet yerine gidip 1.4 alıyorlar ondan sonra yokuş çıkmıyor yağ yakıyor teneke diye boş yapıyorlar.

Altınızda GMC Sierra bile olsa ne olursa olsun arkadan çarparsanız önünüz dağılır, yamulur, hasar görür. Araçların önü darbeyi emsin diye yay gibi kıvrılacak şekilde üretilir. GMC Sierra gibi hayvani boyuttaki araç ile motosiklete bile çarpsan tamponun gider. Bunu lütfen anlayın, arkadan çarpılan araçta hasar oluşmamasına da şaşırmayın.

Neden insanlar Egea'yı duyunca 'Teneke' diyor? Araba her yönüyle iyi. Ucuz, Parçası pahalı değil, sanayiye uğratmıyor, vergisi az. Geçenlerde bir video gördüm adam 90'la gidiyor yokuşta araba bayılıyor diye sinirleniyordu. Fiyatına göre ne bekliyorlar? Bana göre en çok F/P arabadır. Tam aile arabası, bence ikinci el üst segment araba almaktansa sıfır Egea almak çok daha mantıklı. Yıllarca bozulmadan gidersin.

Egea'nın birinci nesli çok kötüydü. İkinci nesil ile sorunları düzelttiler fakat insanların aklında birinci nesil kaldı. Haliyle ön yargı ve tepki oluştu.
2021 yılında Urban Plus paket 1.3MJT dizel manuel satın aldım. Makyajlı kasayı ilk satın alanlardan biriydim. Ocak 2025'e kadar toplam 150.000km yol yaptım ve gerçekten konforlu ve yol tutuşu güzel bir araçtı.
Şu an 2024 Focus'um var. Bazen Egea'yı özlediğim durumlar oluyor.

Yol tutuşu kötü olduğu için olabilir. Seneler önce babam Fiat Doblo Max'i almıştı. Yavrum be hala götürüyor bizi.

Yol tutuşu kötü mü? Michelin PilotSport takmıştım, hayvan gibi yol tutuyordu araba.

Egea'nın birinci nesli çok kötüydü. İkinci nesil ile sorunları düzelttiler fakat insanların aklında birinci nesil kaldı. Haliyle ön yargı ve tepki oluştu.
2021 yılında Urban Plus paket 1.3MJT dizel manuel satın aldım. Makyajlı kasayı ilk satın alanlardan biriydim. Ocak 2025'e kadar toplam 150.000km yol yaptım ve gerçekten konforlu ve yol tutuşu güzel bir araçtı.
Şu an 2024 Focus'um var. Bazen Egea'yı özlediğim durumlar oluyor.

Yol tutuşu kötü mü? Michelin PilotSport takmıştım, hayvan gibi yol tutuyordu araba.
Fabrikadan Porsche'lara, Audi'lere takılma umuduyla çıkan PS, Egea'ya takılınca anlık:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı