Aynen katılıyorum hocam.Hayatımda 1 kere dahi Egea'nın şoför koltuğuna oturmadım ancak her forumda her yerde gözüm kapalı savunurum. İlk aracım 1.4 atmosferik fiestaydı. Bu araçla alakalı 1 tane gitmiyor çekmiyor yokuş çıkmıyor diye yorum görmedim. Halbuki motor ve ağırlık oran orantı yapınca ya Egea'yla kafa kafaya performanstadır ya da geridedir.
Şu anki aracım 1.2 atmosferik i20. 84HP. %95 ihtimalle oran orantıda yine 1.4 Egea'dan daha performanssız olduğuna eminim. Ancak ne hikmetse i20 hakkında 1 tane bile saçma sapan yok yokuş çıkmıyor yok gitmiyor konusu algısı yok.
Özürlü vatandaşın teki YouTube'a video atmış. Ağlıyor. Egea ile otobanda yokuşta video çekmiş. Bakın arkadaşlar aşağıda koyduğum kadranda eğer ki renk körü değilseniz araç 6.000 devire kadar güç üretiyor. Yani bunu tasarlayan üreten arge yapan mühendis mimar çaycı artık neyse demişki, gerektiği durumlarda 4.000-5.000-5.500 devirleri kullan.
Bizim cahiller cahili halkımız yokuşta 3.000 devirde vites atıp sonra da ağğğh Egea gitmiyor yokuş çıkmıyor diye zırlıyor. Güzel kardeşim önce araç sürmeyi öğren. Önce vites atmayı öğren sonra zırılda.
İlaveten bu olay şuna benziyor, gidip anadolujetten ekonomik uçuş bileti alıyorsun, sonra uçağa binerken, bu uçak neden dar, koltuklar neden geniş değil, neden ikram yok, yemek neden verilmiyor diye ağlıyorsun. Oradan da biri çıkıp diyor ki kardeşim beklentilerin buysa bu firmanın THY tarafında first class ya da business biletini alsaydın? 3 kuruş verip neden 300 kuruşluk hizmet bekliyorsun?
Aynısını Fiat'ta diyor ki; kardeşim A noktasından B noktasına uygun alım maliyetiyle ekonomik şekilde gitmek istiyorsan 1.4 benzinli motorumu alabilirsin. He diyorsanki ben sollamaya çıktım mı yapıştırayım keko keko storyler atacağım uçayım kaçayım orada hayvan gibi 1.6 Multijet var. 130 beygir 320tork. 240 ibre deviriyor. Git onu al? Senin paran en ucuzuna yetiyor ama en pahalısının performansını istiyorsun. Sünepelikten başka bir şey değil. Uzun zamandır hep bu durumu yazasım vardı konu açmak istemiyorum iyi oldu
Eki Görüntüle 2504269
1 sene 1.4 Egea kullandım. Şuan Megan 1 1.4 16v kullanıyorum performansları beygir tork her şeyi aynı Egea ile hahaha ama insanlar ona laf etmiyor. Egea herhalde sosyal medyanın da etkisi var gitmiyor diye herkes konuşuyor. Azıcık atmosferik araba kullanmayı bilen insan zaten bu konularda tartışmayı dahi girmez.
Egea şuan da ülkede hem sıfır olarak hem de ikinci el olarak çok satılan araçlar arasında yer alıyor.Neden insanlar Egea'yı duyunca 'Teneke' diyor? Araba her yönüyle iyi. Ucuz, Parçası pahalı değil, sanayiye uğratmıyor, vergisi az. Geçenlerde bir video gördüm adam 90'la gidiyor yokuşta araba bayılıyor diye sinirleniyordu. Fiyatına göre ne bekliyorlar? Bana göre en çok F/P arabadır. Tam aile arabası, bence ikinci el üst segment araba almaktansa sıfır Egea almak çok daha mantıklı. Yıllarca bozulmadan gidersin.
Bende şahsen 1.4 urban makyajlı kasa 1 sene kullandım 20bin km boyunca herhangi bir sorun yaşamadım. Performansı atmosferik araç sürmeyi bilen bir şoför için de gayet normaldi.
Buradaki mesele zaten 1.5 milyon bandında olan Egealar değil genelde Egea nın şuan ortalama alınıp satılan piyasasına baksak ortalama bu rakam 600bin-800bin TL arasıdır. Çünkü bu fiyatlara mantıklı bu bütçenin üstüne çıkınca ister istemez farklı seçenekler de çıkıyor insanların karşısına
Ben şahsen Bir Egea ya maksimum 1milyon bütçe ayırırım güncel piyasaya göre konuşuyorum o da 2021 model üstü 1.6 dizel otomatik ve urban paket üstü olursa düşük km ve hatasız olma kriteri ile tabi
1.4 motoru da en çok konuşulan motor seçeneği gitmiyor yağ yakıyor diye oysaki emsali olan diğer 1.4 atmosferik araçlara tamamen aynı performansa sahip ama insanlar bunu anlamakta zorluk çekiyor. Özellikle de yeni ehliyetine alan kardeşlerimiz ve daha eski bir araca sahip olanlar konuşuyor bu konu hakkında
Son düzenleme: