Fiat Egea neden sevilmiyor?

Hayatımda 1 kere dahi Egea'nın şoför koltuğuna oturmadım ancak her forumda her yerde gözüm kapalı savunurum. İlk aracım 1.4 atmosferik fiestaydı. Bu araçla alakalı 1 tane gitmiyor çekmiyor yokuş çıkmıyor diye yorum görmedim. Halbuki motor ve ağırlık oran orantı yapınca ya Egea'yla kafa kafaya performanstadır ya da geridedir.
Şu anki aracım 1.2 atmosferik i20. 84HP. %95 ihtimalle oran orantıda yine 1.4 Egea'dan daha performanssız olduğuna eminim. Ancak ne hikmetse i20 hakkında 1 tane bile saçma sapan yok yokuş çıkmıyor yok gitmiyor konusu algısı yok.

Özürlü vatandaşın teki YouTube'a video atmış. Ağlıyor. Egea ile otobanda yokuşta video çekmiş. Bakın arkadaşlar aşağıda koyduğum kadranda eğer ki renk körü değilseniz araç 6.000 devire kadar güç üretiyor. Yani bunu tasarlayan üreten arge yapan mühendis mimar çaycı artık neyse demişki, gerektiği durumlarda 4.000-5.000-5.500 devirleri kullan.

Bizim cahiller cahili halkımız yokuşta 3.000 devirde vites atıp sonra da ağğğh Egea gitmiyor yokuş çıkmıyor diye zırlıyor. Güzel kardeşim önce araç sürmeyi öğren. Önce vites atmayı öğren sonra zırılda.

İlaveten bu olay şuna benziyor, gidip anadolujetten ekonomik uçuş bileti alıyorsun, sonra uçağa binerken, bu uçak neden dar, koltuklar neden geniş değil, neden ikram yok, yemek neden verilmiyor diye ağlıyorsun. Oradan da biri çıkıp diyor ki kardeşim beklentilerin buysa bu firmanın THY tarafında first class ya da business biletini alsaydın? 3 kuruş verip neden 300 kuruşluk hizmet bekliyorsun?

Aynısını Fiat'ta diyor ki; kardeşim A noktasından B noktasına uygun alım maliyetiyle ekonomik şekilde gitmek istiyorsan 1.4 benzinli motorumu alabilirsin. He diyorsanki ben sollamaya çıktım mı yapıştırayım keko keko storyler atacağım uçayım kaçayım orada hayvan gibi 1.6 Multijet var. 130 beygir 320tork. 240 ibre deviriyor. Git onu al? Senin paran en ucuzuna yetiyor ama en pahalısının performansını istiyorsun. Sünepelikten başka bir şey değil. Uzun zamandır hep bu durumu yazasım vardı konu açmak istemiyorum iyi oldu :)

Eki Görüntüle 2504269
Aynen katılıyorum hocam.
1 sene 1.4 Egea kullandım. Şuan Megan 1 1.4 16v kullanıyorum performansları beygir tork her şeyi aynı Egea ile hahaha ama insanlar ona laf etmiyor. Egea herhalde sosyal medyanın da etkisi var gitmiyor diye herkes konuşuyor. Azıcık atmosferik araba kullanmayı bilen insan zaten bu konularda tartışmayı dahi girmez.

Neden insanlar Egea'yı duyunca 'Teneke' diyor? Araba her yönüyle iyi. Ucuz, Parçası pahalı değil, sanayiye uğratmıyor, vergisi az. Geçenlerde bir video gördüm adam 90'la gidiyor yokuşta araba bayılıyor diye sinirleniyordu. Fiyatına göre ne bekliyorlar? Bana göre en çok F/P arabadır. Tam aile arabası, bence ikinci el üst segment araba almaktansa sıfır Egea almak çok daha mantıklı. Yıllarca bozulmadan gidersin.
Egea şuan da ülkede hem sıfır olarak hem de ikinci el olarak çok satılan araçlar arasında yer alıyor.
Bende şahsen 1.4 urban makyajlı kasa 1 sene kullandım 20bin km boyunca herhangi bir sorun yaşamadım. Performansı atmosferik araç sürmeyi bilen bir şoför için de gayet normaldi.
Buradaki mesele zaten 1.5 milyon bandında olan Egealar değil genelde Egea nın şuan ortalama alınıp satılan piyasasına baksak ortalama bu rakam 600bin-800bin TL arasıdır. Çünkü bu fiyatlara mantıklı bu bütçenin üstüne çıkınca ister istemez farklı seçenekler de çıkıyor insanların karşısına
Ben şahsen Bir Egea ya maksimum 1milyon bütçe ayırırım güncel piyasaya göre konuşuyorum o da 2021 model üstü 1.6 dizel otomatik ve urban paket üstü olursa düşük km ve hatasız olma kriteri ile tabi

1.4 motoru da en çok konuşulan motor seçeneği gitmiyor yağ yakıyor diye oysaki emsali olan diğer 1.4 atmosferik araçlara tamamen aynı performansa sahip ama insanlar bunu anlamakta zorluk çekiyor. Özellikle de yeni ehliyetine alan kardeşlerimiz ve daha eski bir araca sahip olanlar konuşuyor bu konu hakkında

Son düzenleme:
Megane çok daha pahalı ayrıca 1.3 TCe de çok iyi bir motor değil 60.000 km de bir termostat değiştirmek gerekiyor. Rektifiye olmuyor çok yakıyor mtv de 1.6 motorla aynı dilimde.

Ayrıca Megane çamurlukları plastik Egea da en azından teneke.
Euro NCAP testinden max puan olan 5'i ilk alan araç Renault Laguna'dır.Onun da çamurlukları plastiktir.Corollada da öyledir.Çamurluğun plastikliğine takılmayın.

Neden insanlar Egea'yı duyunca 'Teneke' diyor? Araba her yönüyle iyi. Ucuz, Parçası pahalı değil, sanayiye uğratmıyor, vergisi az. Geçenlerde bir video gördüm adam 90'la gidiyor yokuşta araba bayılıyor diye sinirleniyordu. Fiyatına göre ne bekliyorlar? Bana göre en çok F/P arabadır. Tam aile arabası, bence ikinci el üst segment araba almaktansa sıfır Egea almak çok daha mantıklı. Yıllarca bozulmadan gidersin.
Sahs3n ben beğeniyorum, görüntüsü güzel, dizel motorlar yokuşta bayılmıyor, iç dizayn hoşuma gidiyor vs vs ben beğeniyorum ama sadece 1.4 alınmaz diyorlar, ama alanda ona göre alacak sonuçta turbolu araç değil atmosferik tabiki yokuşta bayılacak ve vites düşüneceksin, parçası ucuz ve bol ustası bolluk şelalesi gibi vs vs çok avantajlı bir araç ve hoşuma gidiyor şahsen benim.

1.4 olanlar gitmiyor diye sevilmiyor ki haklılar bana kalırsa. Söylenenler abartılı değil cidden gitmiyor araba. 1.6 Multijet ve 1.3 mutijet olanlar ise bana kalırsa fena değil ama donanım olarak yetersiz kaldıkları için sevilmiyorlar bana kalırsa.

1748986663323.png

Mini Cooper bir thanks you arabası. Egea ise eyvallah arabası gibi düşün.

1.4 olanlar gitmiyor diye sevilmiyor ki haklılar bana kalırsa. Söylenenler abartılı değil cidden gitmiyor araba. 1.6 Multijet ve 1.3 mutijet olanlar ise bana kalırsa fena değil ama donanım olarak yetersiz kaldıkları için sevilmiyorlar bana kalırsa.

Şahinden geçince Egea'ya 1.4 motoru da gidiyor hocam.

Tam piyasa aracı bu araca örnek olarak Peugeot 301, reno symbol gibi araçlar örnek verilebilir. Bu araçlardan iyi orası ayrı. Tabii İyi ya da kötü tartışılır.

Bana soracak olursanız ben kiralayıp kullandım 1.4 olanını araç fena değil ama ucuzluğu her yerinden hissediyorsun. Benzinli modeli atmosferik motor araç kullanmayı bilmeyen için hantal gelir normaldir. Piyasa fındık motor Turbo'lu araçlarla dolu ve bu araçtan daha performanslı o yüzden beğenilmeyebilir.

Dizel motorunu daha iyi performanslı o modeller alınabilir. Ama kalitesi gerçekten yok. Çiğ plastik her şekilde hissediyorsun. İkinci el 10 yıllık başka araçlarda daha yüksek kalite var benzer segmentlerde.

Yağ eksiltme olayı var, anahtar tanımama sorunu (adını unuttum), rölanti sorunu, dizel motorlarında geç marş alma gibi bazı sıkıntıları olabiliyor. Alır mısınız bilmem ama dikkat edin sıfır alırsanız teslim sonrası yağını kontrol edip kullanmaya başlayın. Geçen sene bir abimiz Doblo aldı 10km yol sonrası motor yiyordu neredeyse sıfır arabaya yağ eksik koymuşlar.

Atmosferik olup giden bir araç söyler misin bana? %90'ı gitmiyor zaten. Fiestaların atmosferikleri. i20 atmosferikler. 301-C ellyse atmosferikler. Hatta BMW'nin bile atmosferikleri gitmiyor. Araç gitmiyor diye sevilmemesinin haklı yönü olamaz. 3 kuruşa 5 köfte yok. Gitsin istiyorsa 1.3 veya 1.6 dizel alsın uçsun kaçsın.

Arabadan anlamayanları anlarım da anladığını söyleyen kişinin Egea gömmesini anlamam.

Hocam eksileri olduğunu biliyorum doluluk anlamında, 2016 urban Plus var bizde ve broadway koltukları daha konforlu mesela benim gözümde ciddili yani, 1.4 motorunun yağ eksiltme muhabbeti vardı son durumu bilmiyorum.
Hatchback araba sevmem, sedan zaten bizim Egea da.
Ortadaki ekran biraz dandik gibi.
Yol tutuşu konusunda uzun yol deneyimim yok yaşımdan dolayı ama Ford Focus serisi övülüyor aynı segment içinde.
Dediğiniz kazada da Egea'da tampon-tampon demiri olarak gittiği için hemen dağılır, sizin arabanızı bilmiyorum ama aynı kaza Hyundai i20'ye yandan çarpma şekliyle olsaydı i20 sapasağlam Egea önü yine dağılmış olacaktı çünkü i20 de çamurluk sonrası hemen şase geliyor.

Egea'yı bende tam hakim değilim yol tutuş konusunda ama Ford Focus'lar her modeli her kasası övülür överim de hakkını veren bir araçtır çünkü cidden yolu tutuyor şahsen 350k ya araba almayı düşünenlere ben direkt ya Corolla'ya da Ford Focus öneririm ikkside yakışıklıdır güzeldir performanslıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı