TOGG olayı

Seni ne zaman görsem herhangi bir konuda muhalefet yapmakla uğraşıyorsun, o yüzden sana laf anlatmaya uğraşmayacağım. Neye inanmak istersen inan.

Buna katılmıyorum, seçim malzemesi yapılması tasvip ettiğim bir durum değil ancak bu aldatmaca olduğu anlamına da gelmiyor.
Eyer yapılırsa senin evine gelir senin parmanı yalarım, eyer yapılmazsa sen evime gelir benim parmaklarımı yıkarsın ok?
Bence şirket başaramayacak ve Türkiye ekonomisi çökecek.
Çöktü zaten :D

TOGG zaten adı üstünde Türkiye otomobil diye bir şey. Biraz ararsan rtenin açıkladığı şeylere bulursun.

Rte öyle bir şey açıklamamış. Ceo su %51 yerlilik oranı ile başlayıp önümüzdeki seneler içinde %68 üstüne çıkaracağız diye açıklama yapmış. İsmi de Türkiye otomobili girişim grubu. Bunun ismi ile ne alakası var.

Mevcut araç piyasasına göre anlık tahminim tek motor baz donanım versiyonunun 350-400'den başlayacağı ve donanıma göre 500-550'ye kadar çıkacağı yönünde. Birçok etkenden yola çıkarak böyle bir sonuca ulaştım.
Eğer ikinci senaryo olan baz fiyat üstünden karşılaştırmalı fiyat tablosunu uygularlarsa dediğimden 50-100 daha düş.

O kısma millet aşırı kafayı takmış durumda, benim zaten öyle bir beklentim yok. "Domestic, not domesticated." sloganı ile satış yapan Amerikan markaların İtalyan olduğu bir dünyadayız. Yerlilik şeyi tamamen saçmalıktan ibaret. Ha hepsini gerçekten kendimiz yapabilsek güzel olur muydu evet olurdu ama VAG bile öyle bir şey yapamıyor.
Bu araçtan bari az vergi alsalar diyeceğim de imkansız. %100 yerli olmasına gerek yok zaten ama çıkıp da %100 yerli deyip insanların böyle gezmesi çok saçma. Fiyatı o bantta olursa düşünülebilir ama bence en büyük rakibi olan "Tesla" ile mücadele etmek istiyorlarsa fiyatları daha da düşürmeliler, yapım maliyetini azaltmak onların elinde değil ama vergi vb. şeyleri azaltmak onların elinde.

Rte öyle bir şey açıklamamış. Ceo su %51 yerlilik oranı ile başlayıp önümüzdeki seneler içinde %68 üstüne çıkaracağız diye açıklama yapmış. İsmi de Türkiye otomobili girişim grubu. Bunun ismi ile ne alakası var.
Yabancı ülkelerdeki araçlar (mersedes , tesla vs) araçların birçoğu ismi önünde Amerika gotomobil girişim felan diye başlamıyo. Yada Almanya girişim grubu. Bunlar özel sektör araçlar ve devlette yapmıyo zaten. Bizde bile devlet yapmaya çalışıyo bir araç bile yapamıyo. Anca 2 tane yaptılar biri RTE ye biride devlete göstermek için.

Şu anda yayındalar, gördüğüm kadarıyla sadece iskelet yapılabilmiş. Biraz daha hızlanmaları lazım ve şu yanının 30 kişi tarafından izlenmesi bence üzücü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı