TOGG otomobil için geri sayım!

Ne alakası var hocam lisansı Türk firmalarda olduğundan yerli deniliyor.
O zaman dünyada tümüyle o ülkede üretilen bir ürün söyleyin.
Hakikaten bu düşüncenizi anlamıyorum.
Lisans ve isim hakkı senin ise ve yarısından fazlasını içeride üretiyorsan buna gönül rahatlığı ile yerli ve milli dersin.

Bana göre Türk markalarının çoğu sadece milli duyguları sömürmek için bu tür şeyler söylüyor, yerli ve milli denmesinin de sebebi bu. Önce ki mesajlarımdan birinde arabanın tamamen yerli olmamasının bir sorun olmadığını söylemiştim zaten. Son mesajımda dediğim gibi bu konuyu tartışmanın bir mantığı yok.
 
İlk prototipte öyleydi sonra revizyon yaşadı daha çok değişir sonuçta yerli ve milli o yüzden istedikleri gibi oynarlar.
Önemli olanda bu.
İstediğin gibi dizayn edebiliyorsun.



Sürpriz bir rakam çıkacak küçük dilinizi yutmamaya dikkat edin.
Kafalarina gore fiyat belirlemiyorlar. Arabayi globale surecekler. Bu nedenle kendi seviyesindeki araba fiyatlarini dolar bazinda alarak cikacak. Bizim acimizdan birşey değişmeyecek. Yapacaklari tek sey OTV düzenlemesi getirmek ancak oyle ucuk bir rakam olmaktan cikar.
 
Bana göre Türk markalarının çoğu sadece milli duyguları sömürmek için bu tür şeyler söylüyor, yerli ve milli denmesinin de sebebi bu. Önce ki mesajlarımdan birin de arabanın tamamen yerli olmamasının bir sorun olmadığını söylemiştim zaten. Son mesajımda dediğim gibi bu konuyu tartışmanın bir mantığı yok.

Bir pazarlama stratejisi olabilir elbette ama bizi yerli ve milli ürüne hasret bırakan yozlaşmış kafalar olmasaydı bu kadar hasret kalmayacaktık Türk üretimi ürünlere doğal olarak senin söylediğin lisan ile konuşayım kimse bu kadar duygularımızı sömürmeyecekti.
Devrim otomobiline çalışması için benzin koymayıp sonrada fabrikayı kapatan zihniyetten bahsediyorum.

Kafalarina gore fiyat belirlemiyorlar. Arabayi globale surecekler. Bu nedenle kendi seviyesindeki araba fiyatlarini dolar bazinda alarak cikacak. Bizim acimizdan bir şey değişmeyecek. Yapacaklari tek şey ÖTV düzenlemesi getirmek ancak oyle ucuk bir rakam olmaktan cikar.

Hocam globalde arabalar zaten ucuz sen araba alırken bir araba parası kadar da gümrük vergisi KDV ÖTV ödüyorsun.
Bu vergilerde düzenleme olursa fiyat çok düşer.
 
Hocam globalde arabalar zaten ucuz sen araba alırken bir araba parası kadar da gümrük vergisi KDV ÖTV ödüyorsun.
Bu vergilerde düzenleme olursa fiyat çok düşer.
Hocam misal diyelim bu araba Tesla Model S ile denk bir araba Model S 75 Bin dolar. Bizim sedan arabamizda 70 Bin dolar, hadi 70 bini geçtim 65 bin dolar bazında çıksın mevcut kur ile 1 milyon 200 bin yapiyor vergisiz fiyat. Bana gore bu arabanın 900 bin veya tatmin edici bir fiyat aralığında çıkacağını düşünmek anlamsız. Benim tek derdim yerli arabaya gore cikarilacak ve diger otomobilleride kapsayacak bir vergi duzenlemesi.

 
Kaç seçimdir yerli araba yollarda denildi hepsi de iptal edildi. Neden şimdi yapıldı? Fiyatları da aynı seviyedeki arabalarla aynı olacakmış. Ee millet neden alsın o zaman bu arabayı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı